Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.847
|
čitano: 3.433.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club

Pa da imam više fps-a s obzirim da imam GTX 970 i da CPU dođe do izražaja. Ti si Stjepanje specifičan tako da se tebe ne može uzeti kao referencu . Gledajući ove sada nedavno Ryzen recenzije očigledno je da jedan i7 3770K na 1080p gura testne GTX 1080 ili GTX 1080 Ti sasvim dobro tako da ti tvoji podatci mi ne znače previše. Između ostalog, priča oko BN-a nema nikad kraja za opsesivno kompulzivne jer ćeš uvijek naći igru kakav god komp imao da ne radi sve savršeno.

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Zasto si mjerio s 720p? Ja sam mjerio sve na ultra@1080p BN je ocigledan u vecini igara u nekim igrama framerate je doslovno prepolovljen...

Gdje je to framerate prepolovljen i za što?

Nope.
14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa da imam više fps-a s obzirim da imam GTX 970 i da CPU dođe do izražaja. Ti si Stjepanje specifičan tako da se tebe ne može uzeti kao referencu . Gledajući ove sada nedavno Ryzen recenzije očigledno je da jedan i7 3770K na 1080p gura testne GTX 1080 ili GTX 1080 Ti sasvim dobro tako da ti tvoji podatci mi ne znače previše. Između ostalog, priča oko BN-a nema nikad kraja za opsesivno kompulzivne jer ćeš uvijek naći igru kakav god komp imao da ne radi sve savršeno.

gura sasvim dobro? ako je tebi ok da kupis gpu od skoro 4000kn(gtx 1070) i u startu izgubis odma sigurnih 30% perfomansi zbog BN meni nije!

Koliko sam citao polovica ljudi neprimjecuje uopce razliku kod veceg framerate-a iznad 45, nazalost i to sam vidio vlastitim ocima kod prijatelja, lik ne kuzi bilo ono 40 ili 200!

Pa prema tome koliko je tebi tih nekakvih 60 fps-a ok bez obzira sto doticni gpu je u stanju gurati 90 mozda i vise nekome drugome nije, kao meni! pa eto nemoras ti mene uzimati za referencu uzmi te koji ne vide razliku, covjek je pitao oce imati BN imat ce i to kakav nije pitao za kolicinu fps-a..LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen

E pa čekaj malo. Ako proc gura grafičku na 100%, onda znači da je ona bottleneck. Mislim možda je tih nekih 90 fps tebi ok, ali ako proc može davati 110, onda to nije ok.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2017 21:50 (Jakovp).
16 godina
itomic009 kaže...

Pa nećeš imati nikakvih problema, pogotovo zato što je 1440p !! Eventualno ako je 144Hz. Ako si delidao CPU i imaš takvo hlađenje, što ne nabiješ napon i ganjaš 4.6 do 4.8 Ghz ??

CPU je naravno delidan (ima moja tema o tome kako sam delidao i rezultati) i vodeno,ide na 4.7,samo ga držim na manje jer trenutno za WOT,FIFU 17 i CIV VI mi ne treba jace. Preko ljeta sam jedva na kompu i igram,pred jesen zato mislim 1440p monitor i to 144Hz,hoću biti siguran za ubuduće kada dođu jake grafe pa da mogu gurati na 144hz. Uz nju neku jaču grafu 1070 ili vega,da mogu nadolazeći Far Cry 5 gurat na max,a i na jesen mislim wildlands prelaziti kao i Watch Dogs 2. 

Tu mi je bitno da mi sve ide kako se spada,neću odmah siliti 144hz,to mi je za kasnije,sada bi taj "2k" na 60,75 hz. Sad kada vidim sve te price o BN sam skeptican,pa bi mozda ulozio u ryzen ili coffe lake konfu na jesen,no za to mi treba puno veci budzet .

Osobno vidim razliku 30-45-60-75-120-144hz,tako da bi mi u tome svaki FPS bio bitan. Nisam neki okorjeli gamer ili da gledam stalno na fps counter. Ali želim nakon posla uz pivce odigrat igru,da sve bude glatko.

14 godina
protjeran
Najbolje da posudis od nekoga gpu pa sam vidi, steta novaca ici sad kupovati novi setup radi toga a imas jos delidan i7! No imas i drugi problem zelis 1440p! Osobno sam shvatio da je 4k tj ostra slika daleko veca prednost od brzeg refresha!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

E pa čekaj malo. Ako proc gura grafičku na 100%, onda znači da je ona bottleneck. Mislim možda je tih nekih 90 fps tebi ok, ali ako proc može davati 110, onda to nije ok.

Kakve veze imao ti 90 ili 110 ako ti je 60/75hz onda nisi uzeo pametnu grafu, zar ne? :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

4K je fin, ali refresh je refresh. Najbolje je oboje: krajem godine stižu Acer i Asus 4K@144Hz. No, da, najbrži CPU danas mrvicu je bottleneck za 1080Ti na 1440 u mnogim igrama, tako da... nema baš rješenja za to.

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ljudi manje mjerenja a više igranja i sve bu u redu 

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Kad sam prešao sa Celerona D315 na Athlona x2 245 pa na Phenoma 955 BE pa na kraju sa zadnjeg AMD FX-6300 NA i7 4770K(možda sam kojeg izostavio nezz).. Pa se krenuo opterećivati benchevima.. i onda uvidiš da to sve nema smisla jer još i stari Phenom bi davao fps lock na FHD 60fps-a...

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.5.2017 11:43 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Najbolje da posudis od nekoga gpu pa sam vidi, steta novaca ici sad kupovati novi setup radi toga a imas jos delidan i7! No imas i drugi problem zelis 1440p! Osobno sam shvatio da je 4k tj ostra slika daleko veca prednost od brzeg refresha!lp

Zar ti, najveći zagovaratelj BN Ja se slažem s tobom , samo da je više od 50 ili 60 fps, ovisi o igri.

chaselol kaže...

Kakve veze imao ti 90 ili 110 ako ti je 60/75hz onda nisi uzeo pametnu grafu, zar ne? :D

Pa ono nije bitno ne, bitno je da komponenta radi na 100% jer si to platio

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
Intel i7 Club

Zanima me jel isti razmak rupa na maticnoj ploci izmedju LGA 1156 i LGA 1551

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

Eh,da imam od koga posudit :) Jer sad mi je frka ako ce me BN-at

17 godina
izvone kaže...
Stjepanj kaže...

Eh,da imam od koga posudit :) Jer sad mi je frka ako ce me BN-at

Ja imam gtx 1070 i i7 3770k i nikakvih problema...

Ako i ima BN on je mali i u pojedinim igrama.. i to na 1080p

na 1440p garantiram nema bn-a

12 godina
dreadmoore kaže...

Zanima me jel isti razmak rupa na maticnoj ploci izmedju LGA 1156 i LGA 1551

Je

ništa mi se neda
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Full Intel X299 HEDT Skylake X, Kaby Lake X and Coffee Lake S Mainstream Platform Details Unveiled – Core i9-7920X Skylake X Flagship, Core i7 7740X Kaby Lake X Flagship, Coffee Lake To Get 6 Core and 4 Core CPUs

Skylake-X i Kabylake-x dolaze 30.6, jedino ce 12 core verzija kasniti mjesec dana.

"It is also stated that Intel is working on a custom integrated water cooling solution for overclockers which will be either sold with the HEDT chips or separately"

CoffeLake S se ocekuje u 10. mjesecu, intel ce chipset nazvati 1151 v2, ali ce ostaviti mogucnost ugradnje na z270 ploce (moguce i na z170), vrijedno za napisat je da ce pomaknuti "core count" na mainstream platformi tako da ce pentium biti 2c4t (on ce jedini kasniti do pocetka 2018te), i3 ce biti 4c4t, i5 4c8t, a i7 6c12t.

Procurilo je i o Cannonlake-u

"Intel 10nm CPUs To Launch in 2018 – Feature Support on Z390 Chipset

Finally, it’s mentioned that 10nm CPUs will be arriving to the consumer family on a new chipset known as Z390 which Intel is actively working on for Q1 2018. This chipset will be called CNL-PCH (Cannonlake PCH) so it’s quite evident that Intel is developing the new chipset for their upcoming 10nm Cannonlake CPUs. No information aside from this is shared on Cannonlake as of yet."

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.5.2017 21:03 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Zvuči super, sada čekamo cijene. 

SkorvY
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ja racunam na Sky X 6c12t oko 3700kn

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Uz takvu cijenu ryzen 1700 zvuči još ljepše.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Pa ajde, u krug 3.5k da bude, i da se odmakne malo već od 4/8 a da nije min 999$. Th up. 

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Auuu, stislo je Intel, moraju pokazat tko je gazda Exclusive: Intel to launch 18-core Core i9-7980XE CPU 

Znaci najavljeni su jos i9 7940X 14c28t, i9 7960X 16c32t, i9 7980XE 18c36t

Zkuhava se....

Jos maticnih je poslikano klik

ASROCK X299 GAMING K6

ASROCK X299 FORMULA OC

ASROCK X299-E ITX/AC

ASROCK X299 KILLER SLI/AC

ASROCK X299 PROFESSIONAL GAMING i9

BIOSTAR X299 RACING GT9

ASUS X299 TUF MARK2

ASUS PRIME X299-A

GIGABYTE X299 AORUS GAMING 9

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 12:42 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Auuu, stislo je Intel, moraju pokazat tko je gazda Exclusive: Intel to launch 18-core Core i9-7980XE CPU 

Znaci najavljeni su jos i9 7940X 14c28t, i9 7960X 16c32t, i9 7980XE 18c36t

Zkuhava se....

Jos maticnih je poslikano klik

ASROCK X299 GAMING K6

ASROCK X299 FORMULA OC

ASROCK X299-E ITX/AC

ASROCK X299 KILLER SLI/AC

ASROCK X299 PROFESSIONAL GAMING i9

BIOSTAR X299 RACING GT9

ASUS X299 TUF MARK2

ASUS PRIME X299-A

GIGABYTE X299 AORUS GAMING 9

Ovo objašnjava manji cache. :) Zadržali su isti cache - od gore, a režu ga za niže SKU-e.

Nope.
13 godina
Intel i7 Club

nista se ne zakuhava ako ce cijene biti iznad 3000kn za 6+ jezgrene procesore + 1500+kn za najjeftiniju maticnu koja ih podrzava

AMD ce i dalje biti best buy 

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa sada je i to pitanje dosta aktualno kada su vec toliko prosirili ponudu, znaci da je izvjesno da ce rusiti cijenovni prag za jedan nivo tako da bi 6 core verzije mogle ic po 3200kn max 

Naravno, IPC i taktovi ce biti osjetno bolji od Ryzena, tako da cu u svakom slucaju prije uzet 2 jezgre manje od intela sa dosta boljim single core-om, nego model od ryzena sa 8 jezgri ali osjetno sporijih.

Ploce su također dosta ozbiljnije, i nema musica, sta stavis na njih tako radi. Nece ni HEDT ploce od Ryzena biti neznam koliko jeftinije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Pa sada je i to pitanje dosta aktualno kada su vec toliko prosirili ponudu, znaci da je izvjesno da ce rusiti cijenovni prag za jedan nivo tako da bi 6 core verzije mogle ic po 3200kn max 

Naravno, IPC i taktovi ce biti osjetno bolji od Ryzena, tako da cu u svakom slucaju prije uzet 2 jezgre manje od intela sa dosta boljim single core-om, nego model od ryzena sa 8 jezgri ali osjetno sporijih.

Ploce su također dosta ozbiljnije, i nema musica, sta stavis na njih tako radi. Nece ni HEDT ploce od Ryzena biti neznam koliko jeftinije...

mislim da nema sanse da bude 3200kn max - rijec je o X seriji procesora koji su uvijek skuplji 

IPC i taktovi ostaje vidjeti kakvi ce biti, uostalom planira se i zen refresh tako da AMD nece biti "osjetno sporiji" sa svojim jezgrama

i ne treba ti HEDT ploca da bi imao 8 jezgreni AMD procesor, vec ga mozes nakeljiti i na najeftiniju seriju AMD ploca i raditi ce

+ ostaje i vidjeti da li doista nece biti musica sa x299 platformom - uvijek ima musica sa novim platformama

jel ti besplatno dobivas te intel procesore pa si toliki fanboy ili sta ? 

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Sta se ima vidjeti kakv ce bit IPC kad se zna kakav je?? Skylake je odavno u ponudi 

Ti kao da si iz pravnog tima od AMD-a pa toliko pravdas taj Ryzen, a ocigledno je da SkyX ima oko 10 posto bolji IPC + osjetno bolji OC (4 vs 4.7GHz) i to ti je jos oko 15 posto samo na razlici u taktu sta nas dovodi do nekih 25 posto sveukupno boljeg IPC-a kada ubrojimo i max OC jednog i drugog.

A taj Ryzen refresh sa HEDT platformom o kojem sviras dolazi tek negdje u 6-7 mjesec iduce godine dok mainstream platforma dolazi krajem 2. mjeseca, a IPC se vrlo vjerojatno nebude mijenjao ili bude jako malo, ali je za ocekivati da ce poboljsati OC potencijal i bazne taktove dodatnim peglanjem arhitekture, tako da ni sa time nece stici Skylake (mislim da Skylake nebudi niti stigli po IPC-u sve do 2020te) a do tada ce intel vec imat i Cannon Lake na HEDT-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Da cura kupi 7700k ili da cekamo 8700k ili kaj ce vec biti sljedece?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pricekajte Sky-X model sa 6 jezgri za oko 40 dana ce biti kod nas, ne ispalti se u ovom trenutku ici na 7700k jer bi mu nadolazeca HEDT platforma mogla osjetno srusiti cijenu na nekih 2500kn..

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Lucidius kaže...

Sta se ima vidjeti kakv ce bit IPC kad se zna kakav je?? Skylake je odavno u ponudi 

Ti kao da si iz pravnog tima od AMD-a pa toliko pravdas taj Ryzen, a ocigledno je da SkyX ima oko 10 posto bolji IPC + osjetno bolji OC (4 vs 4.7GHz) i to ti je jos oko 15 posto samo na razlici u taktu sta nas dovodi do nekih 25 posto sveukupno boljeg IPC-a kada ubrojimo i max OC jednog i drugog.

A taj Ryzen refresh sa HEDT platformom o kojem sviras dolazi tek negdje u 6-7 mjesec iduce godine dok mainstream platforma dolazi krajem 2. mjeseca, a IPC se vrlo vjerojatno nebude mijenjao ili bude jako malo, ali je za ocekivati da ce poboljsati OC potencijal i bazne taktove dodatnim peglanjem arhitekture, tako da ni sa time nece stici Skylake (mislim da Skylake nebudi niti stigli po IPC-u sve do 2020te) a do tada ce intel vec imat i Cannon Lake na HEDT-u

ok, cujemo se za 40 dana kad izadje intel HEDT platforma (btw znas li ti uopce znacenje te skracenice i koja ona cijene povlaci sa sobom?) i kad cijene budu i dalje intelovske (u prijevodu: paprene) 

sigurno ti nece intel dati x chipset i proc za normalnu cijenu koju ti spominjes (iako 3000+kn za CPU ne bih uopce nazvao normalnom cijenom - ali eto, kad 8g nudis 4 jezgrene procesore po 2500+kn, onda se i 3000kn cini kao OK deal za 6 jezgri)

a sto se tice IPCa, AMD minimalno sad zaostaje za intelom (i to samo u igrama?) tako da ne vidim zasto bi skylake-x toliko bio ispred AMDa

i super mi je kako ljudima ovdje preporucujes da se malo strpe sa kupovinom novih intela jer eto uskoro izlazi x299 chipset - najjeftinija x99 maticna koju nalazim u nas je 1700kn i proc 3200kn (x99 je izasao 2014. da se razumijemo)

placas skoro 5000kn da bi bio na 3g staroj platformi 

sta mislis sta ce se dogoditi sa novom x299 platformom sto se tice cijene? 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice