Jesi brate dosadan sa tim wccftech i njihovim objavama dobro ti je tonci rekao imamo i mi taj google i mozemo provjeriti ako nas zanima.A kako sam primjetio ti samo pratis ovu webstranicu i njihove leekove a inace su najnepouzdaniji po bilo cemu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo i mene u Clubu
Samo neznam tko te je nagovorio citavo vrijeme pljujes po intelu i sam ga kupujes.
Isplati se ići sa 4770k na 4790k? Recimo prodam svoj pa uz sitnu nadoplatu itd?
SkorvY
Evo i mene u Clubu
Samo neznam tko te je nagovorio citavo vrijeme pljujes po intelu i sam ga kupujes.
Netočno si interpretirao neke moje izjave, ne pljujem po nikome.
Isti procesori, 4790k se kloka 200Mhz vise u prosjeku, razlika je u kvalitetnijoj pasti ispod IHS-a odatle i bolje temperature i samim time malo veci OC potencijal. Ako je razlika u 150kn mozes zamjenit, mada po meni cuvaj pare i prodaj to sve iduci mjesec pa kupi nadolazeci Sky-X proc sa 6 jezgri od intela uz DDR4 RAM i solidnu plocu 
Isti procesori, 4790k se kloka 200Mhz vise u prosjeku, razlika je u kvalitetnijoj pasti ispod IHS-a odatle i bolje temperature i samim time malo veci OC potencijal. Ako je razlika u 150kn mozes zamjenit, mada po meni cuvaj pare i prodaj to sve iduci mjesec pa kupi nadolazeci Sky-X proc sa 6 jezgri od intela uz DDR4 RAM i solidnu plocu 
Da, znam to thx.. Hmm budem vidio ako što uleti u međuvremenu tako zašto ne. Ako sam dobro vidio Sky-X proci su 140w TDP?
SkorvY
ovisi na koliko ti je oc taj 4770k? ak fino radi na 4.5ghz s devilom ces moci jedva na 4.6ghz...neisplativo!lp
Da, znam to thx.. Hmm budem vidio ako što uleti u međuvremenu tako zašto ne. Ako sam dobro vidio Sky-X proci su 140w TDP?
je ostavi si nekih soma eura za taj upgrade, kaj ti je to kao da zvaku kupujes
cemu imas gtx 970?
Da 140w im je TDP, sta te to ima brinut kad imas 650w kvalitetno napajanje, mozes sta hoces nece ti snage zafalit.
EDIT:
Za svoj proc, maticnu i RAM mozes dobit 3000kn, sa time si pokrio maticnu i RAM za novu platformu i jos bi trebao usparat nekih 4000kn za proc da ti je dusa na mjestu
Evo i mene u Clubu
koju plocu imas? oc?
Uzimam od brata i7 4790 uz 280x windforce 3gb...sto mislite da li je phenom x4.965 clokan na 3.8 mogao pogonit grafu do 100% ili ce tek sad ovaj i7
Taj Phenom je taman tu negdje za tu grafu, tek sa rang jacom grafom tipa rx 470 bi bilo problema
Znaci necu vidjet neko poboljsanje?
ovisi na koliko ti je oc taj 4770k? ak fino radi na 4.5ghz s devilom ces moci jedva na 4.6ghz...neisplativo!lp
Nemogu dugo iznad 4.4ghz zbog hlađenja, 4.5ghz eventualno na kratko za koji bench :) delid obviously
je ostavi si nekih soma eura za taj upgrade, kaj ti je to kao da zvaku kupujes
cemu imas gtx 970?
Ma da, idem u banku po American gold ...paa zato što je gtx 970 najbolja grafa ikad
Da 140w im je TDP, sta te to ima brinut kad imas 650w kvalitetno napajanje, mozes sta hoces nece ti snage zafalit.
EDIT:
Za svoj proc, maticnu i RAM mozes dobit 3000kn, sa time si pokrio maticnu i RAM za novu platformu i jos bi trebao usparat nekih 4000kn za proc da ti je dusa na mjestu
You got the point..
Imam usparano nije to problem, nego pikirao sam KabyA.. Sad me bas zaintrigiralo ovo s novim SkyX..
SkorvY
Budes ali uglavnom u igrama koje vole procesorsku snagu, u vecini ostalih naslova ce to bit sitne razlike, nebitne da tebi bitno poprave igrace iskustvo i da ti tokom sjedenja mozes rec da imas bolji FPS sa i7.
Uzmi Sky-X, kod nas je do kraja 6. mjeseca, Kaby se sad ne isplati uzimat zato jer ce mu Sky-x sigurno rusit cijenu a na Sky-x ces dobit 2 jezgre vise uz sve spomenuto, na jesen dolazi i Coffelake koji ce u mainstream po prvi put dovest proc sa 6 jezgri i jos veci OC potencijal od Kaby-a, a biti ce kompatibilan i sa z270 plocama, tako da cu aj tada napravit upgrade sa 7700k na coffe model sa 6 jezgri.
Tek će i7, Phenom sigurno u nekim igrama ne može iskoristiti propisno tu grafu.
Meni je phenom 955 na 4.0ghz tek pogonio r9 270 jedva..
SkorvY
Znaci necu vidjet neko poboljsanje?
razlika je bolesna s r9 280x...stovise vec bi bila i s novijim i5 K modelom kamoli s i7! phenom je danas "nula" od procesora
lp
Evo i mene u Clubu
koju plocu imas? oc?
Imam šiteks h61, za sad ništa od klokanja
Tebe bude zadavio netko zato što imaš taj procesor s tom pločom, pazi se.
Ma ne gubi ništa, zašto davati ogromne novce za ploču kad je taj proc obični k.... za overclock.
Tebe bude zadavio netko zato što imaš taj procesor s tom pločom, pazi se.
Budem se sam zadavio
, jer sam i cooler nabavio, u planu mi je bila i ploča (ima jedna na PC exu za 400kn, ali sam odustao zbog toga što u Fractal R3 ne stane sve kako treba (cooler od iza smeta ovom cooleru koji sam uzeo), što bi značilo da moram vadit ovaj cooler od iza na kučištu, itd, priča postala preduga, odustao od klokanja...
pa dobro 3.9ghz s 8 intelovih thredova ce ti biti dovoljno, nije da imas gtx 1080+
pa dobro 3.9ghz s 8 intelovih thredova ce ti biti dovoljno, nije da imas gtx 1080+
baš to, u planu mi je gtx 1070ka, on bio trebao biti dovoljan za nju jel
baš to, u planu mi je gtx 1070ka, on bio trebao biti dovoljan za nju jel
pa ak nemre 2700k na 4.6ghz onda nece moci ni 3770k na 3.9ghz:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=180&jumpto=5109484&sort=asc&view=flat
lp
jbg, onda ću biti u bootlnecku malo
a daj,ja na svoj setup planirao vegu ili 1070,misleci da ce to letit,sad tek vidim da cu imat BN
..jos sam mislio 1440p monitor
Pa nećeš imati nikakvih problema, pogotovo zato što je 1440p !! Eventualno ako je 144Hz. Ako si delidao CPU i imaš takvo hlađenje, što ne nabiješ napon i ganjaš 4.6 do 4.8 Ghz ??
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy

. Evo jedne tablice iz mojih nekih mjerenja što sam nedavno radio s i7 3770K @4.5Ghz i GTX 970 pa da vidiš koliko frameova tuče
. Malo je za reći da ćeš se naigrati glatko s tim i7 3770K i GTX 1070.