Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.856
|
čitano: 3.444.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
18 godina
Re: Intel i7 Club

morat cu uvrstit pitanje "kak se nanosi pasta" kad intervjuiram ljude za posao.

ako vele da je mazu rucno zahvalit cu im se i neka vise srece imaju drugdje

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 21:49 (nixass).
16 godina

A cijena sitnica ako je jedan i7 6900k 1000€ ovaj ce biti 2500€ minimalno 

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Opet ti sa svojim biserima, daj pocni citat i pratit i pozovi taj mozak sa pase, sve ti je u linku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Opet ti sa svojim biserima, daj pocni citat i pratit i pozovi taj mozak sa pase, sve ti je u linku.

Nema tu ništa za grače, čista profesionalna platforma.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ti procesori ce kostati za usrat se. Intel nije dozivio ryzen kao znacajnu konkurenciju a ni nece dok god im prodaja ne opadne znacajno...

Freak Show Inc.

10 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ovaj 6 core i9 7800k ce bit gaming friendly, i ovi i5 i i7 kaby na toj HEDT platformi.

Inace intel je samo promjenio naming shemu pa je sada HEDT platforma sa 6 i vise jezgri pteimenovana u i9 seriju, a uveo je u nju i vise mainstream opciju sa i5 i i7 radi jeftinije startne opcije i lakseg kasnijeg sirokog odabira kod nadogradnje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Vidim da je bila zanimljiva rasprava oko paste. Koji je na kraju "pravi" nacin? Zasto vi koji razmazujete karticom (ili bilo cime) mislite da je to onda ravnomjerno?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina

Eto ti mi reci uopce nemas prestave o cemu sam ja govorio sigurno mid range nisam spominjao nego top ponudu 12c/24t.Cijena ce mu biti minimalno 2,500€ a za ovo ostalao nisam ni gledao a sto se tice linka cijena ne pise jer je jos nemoguce o tome govoriti trenutno sad ali politika intela stoji da ce biti za bas dubokog đepa.

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Eto ti mi reci uopce nemas prestave o cemu sam ja govorio sigurno mid range nisam spominjao nego top ponudu 12c/24t.Cijena ce mu biti minimalno 2,500€ a za ovo ostalao nisam ni gledao a sto se tice linka cijena ne pise jer je jos nemoguce o tome govoriti trenutno sad ali politika intela stoji da ce biti za bas dubokog đepa.

Kako uspijevate izmisliti svoje iznose, iako su iznosi poznati i logičniji od vaših?

Nope.
18 godina
Friday kaže...

Vidim da je bila zanimljiva rasprava oko paste. Koji je na kraju "pravi" nacin? Zasto vi koji razmazujete karticom (ili bilo cime) mislite da je to onda ravnomjerno?

ja ne vidim nacina kak ravnomjerno namazat pastu rucno/karticom, eventualno strojno al to nema smisla.

air pockets su realni problem u tom slucaju, pogotovo tu u firmi jer temperature su kriticna stvar na serverima.

svega sam se nagledo kod sebe, od pol kile paste na procesorima, mazanja naokolo, do nafilanih socketa pastom na plocama od 2k eura..

uvijek al uvijek radimo "zrno" ili evenualno kratku liniju.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Intel i7 Club

Koja ce mu biti cijena ako ne ova sto sam izmislio mislim posebno na ovaj 12c/24t

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Znam ja dobro o cemu si govorio zato jer si i govorio jedino o tom najjacem modelu naspram 6950x, i opet ti kazem da nit citas nit pratis nit znas o cemu pricas, zato jer su ti na linku prognoze cijena za sve modele kao i za taj sa 12 jezgri.

I sad prije nego krenes treci put sa biserima i ismijavanjem samog sebe udi po prvi put u link i malo pogledaj sta se pise i koje su cjenovne prognoze, pa da vidis kolko si smijesan sa tih 2500eura.

17 godina
odjavljen
nixass kaže...
Friday kaže...

ja ne vidim nacina kak ravnomjerno namazat pastu rucno/karticom, eventualno strojno al to nema smisla.

air pockets su realni problem u tom slucaju, pogotovo tu u firmi jer temperature su kriticna stvar na serverima.

svega sam se nagledo kod sebe, od pol kile paste na procesorima, mazanja naokolo, do nafilanih socketa pastom na plocama od 2k eura..

uvijek al uvijek radimo "zrno" ili evenualno kratku liniju.

Ja sam radio zrno i onda odustao jer u nekim slucajevima moras hladnjak nagnuti u jednu stranu i dogodi se da istisnes skoro svu pastu na suprotnu stranu (pola procesora ostane golo). Zadnjih 12-13 godina ju razmazujem i rezultati su savrseni.

BTW - picajzla sam sto se tice temperaturi opcenito...

Ali, eto - svi imaju neku svoju tehniku. Dok god je to privatna stvar - svakome njegovo. Ako je firma u pitanju (kao kod tebe) onda mora postojati sluzbeni nacin kako se to radi.

Freak Show Inc.
16 godina
Intel i7 Club

Pa ta stranica nikad nije bila dobra sa izvorima tako da cijena ce biti paprena na nasem trzistu ga sigurno neces naci za te novce kojim oni pisu a dat cu ti jedan primjer pa ce ti biti jasnije.A pogotovo u bosni i hercegovini pogledaj cijenu trenutacnog i7 7700k u hrvatskoj pa onda pogledaj u bosni i hercegovini i sve ce ti biti jasno u hrvatskoj cijena najniza 2.950kn a u bih 3500kn racunato odnos Kn i KM po 3.85.Znam sad ce tonci doci i reci ce pa normalno da se na nasem trzistu nista ne isplati kupovati pod tim cijenama itd  nisu svi snalazljivi pa da kupuju bez poreza i carine ili inace kupovinom sa americkog trzista ili europskog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Pa ta stranica nikad nije bila dobra sa izvorima tako da cijena ce biti paprena na nasem trzistu ga sigurno neces naci za te novce kojim oni pisu a dat cu ti jedan primjer pa ce ti biti jasnije.A pogotovo u bosni i hercegovini pogledaj cijenu trenutacnog i7 7700k u hrvatskoj pa onda pogledaj u bosni i hercegovini i sve ce ti biti jasno u hrvatskoj cijena najniza 2.950kn a u bih 3500kn racunato odnos Kn i KM po 3.85.Znam sad ce tonci doci i reci ce pa normalno da se na nasem trzistu nista ne isplati kupovati pod tim cijenama itd  nisu svi snalazljivi pa da kupuju bez poreza i carine ili inace kupovinom sa americkog trzista ili europskog.

Ta stranica nije grijesila zadnjih godinu dana minimalno kada se pricalo o procesorima, pogotovo sta ne pisu oni sami vijesti vec izlazi pun kufer insajderskih informacija u zadnje vrijeme po Kini i istocnom dijelu svijeta pa se takve informacije prodaju i na taj nacin WCCFtech pretezito dolazi do toga sta objavljuju ili kopiraju sa drugih stranica koje su vec objavile a nama su manje poznate.

Nezanima me uopce BiH, a mi pricamo o preporucenim cijenama koje proizvođac određuje, a ta cijena koju si ti bubnuo je i sa svim taxevima, porezima i trgovinskim marzama jako daleko od te koja je predviđena kada se sve to ubroji na nju.

18 godina

kriva tema

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 13:11 (nixass).
10 godina
odjavljen
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ma jok, samo kasnije na jesen ubacim coffelake 6core na ovo svoje, samo 7700k strzim. To ce ic preko 5GHz jer ce bit dodatno poboljsana arhitektura naspram Kaby-a, dok ce ovi koje si ti spomenuo biti na bazi Skylakea, znaci nekih 4.7GHz max od overkloka stabilno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

samo kasnije na jesen ubacim coffelake 6core na ovo svoje

To još budeš vidio, tu vijest si vidio samo na jednom mjestu i nigdje drugdje, nigdje nije objavljeno da će ti procesori raditi na tom socketu.

Ako su oni odradili koji test, to ne znači da će ti procesori raditi na tom socketu.

ps. u to si izgleda samo ti uvjeren, nitko osim tebe to ama nigdje nije spomenuo i kad službeno to objave, tek onda se možemo razgovarati, 

sve ovo tvoje je samo malaćenje prazne slame i gatanje iz graha.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 14:10 (Valentin17).
18 godina
Lucidius kaže...

Ma jok, samo kasnije na jesen ubacim coffelake 6core na ovo svoje, samo 7700k strzim. To ce ic preko 5GHz jer ce bit dodatno poboljsana arhitektura naspram Kaby-a, dok ce ovi koje si ti spomenuo biti na bazi Skylakea, znaci nekih 4.7GHz max od overkloka stabilno.

kaj nije 6 core previse za igre? samo nemoj o "futureproof" posto se ni s time ne slazes

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

To da ce coffelake ic na z270 je vec pregazena tema po vani 

Pa ako imam vec maticnu na koju mogu stavit jos jaci proc normalno da cu ga stavit, bez obzira jel treba il ne treba, uostalom ne kuzim tu spiku "previse jezgri", sta to znaci? pa nije d aigra nece radit ako proc ima vise od 4 jezgre, ja sma pricao da je bolje 4 brze nego vise sporih, prednost Coffelakea je sta ce uz to sta ce donest vise jezgri te jezgri ujedno bit i brze od ovih na Kabyu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

To da ce coffelake ic na z270 je vec pregazena tema po vani 

Pokaži link gdje piše je INTEL izjavio da Coffe lake ide na 1151 Z270 čipset.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Te informacije ne dolaze sluzbeno od intela...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Te informacije ne dolaze sluzbeno od intela...

Onda nema niti svrhe uopće govoriti o tome.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa nista od ovog nije jos sluzbeno od intela ni za i9 ni nista pa se svejedno moze vec dosta toga protumaciti 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Koja ce mu biti cijena ako ne ova sto sam izmislio mislim posebno na ovaj 12c/24t

Pa gotovo je sigurno da Intel neće otvarati novi cjenovni razred za HEDT za 12c, već isti ide pod cijenu aktualnog 10-corea od 1600 eura.

dreadmoore kaže...

Posve je nebitno koliko će procesori koštati u Hrvatskoj ili BiH, jer se u ovim državama proda primjeraka na prste jedne ruke radnika u pilani. Ne trebaš biti "snalažljiv" za kupovati po normalnim cijenama, samo znati engleski ili njemački. 

Nope.
13 godina
Lucidius kaže...

quotam da imam sacuvano za kad izadje coffe lake i opet sve bude po starom, kao sto je unazad 8g sto se tice intela.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa ocigledno da si spavao zadnjih godina, intel je odavno poceo koristiti po 3 platforme na jednoj ploci (Haswell-Devils-Broadwell) sad ide (Sky-Kaby-Coffe), na HEDT paltformi također koriste po dvije platforme (Haswell-Broadwell) i sada (Sky-Kaby-Coffe) budes vidio za ovo zadnej da je tocno kad dođe vrijeme. Ocekujem pljesak kad stigne vrijeme ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

12 jezgri pravih jesus

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice