Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.852
|
čitano: 3.443.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nemas kaj ne vjerovat, sve sam ti pokazao i posnimio, cak sam i kuciste snimio da nebi bilo da je otvoreno i ko zna sta, i stoji mi direkt pored glave.

Jednostavno je Kaby hladan procesor za gejming i dosta ispeglan naspram Skylakea po pitanju temperatura i overkloka.

Za swiftech stoji da je vrh hladenje, prakticki kao custom loop mozda 3-4 stupnja toplije, ipak je noctua 3 puta jeftinija i radi se o zracnom hladnjaku koje tek kod velikih napona i naprezanja pokazuje koliko je u stvari voda ucinkovitija i bolja.

Ne pise za dabe da ja na swiftech mogu jos dvije grafe spojiti u sistem i sve hladiti putem njega.

Ventovi su od kucista na 1100rpm i to im je max, provjeri na anidees stranici od kucista ili na reviewu, za swiftech takoder provjeris da im je max 1750, a za grafu vidis da je na 1700rpm.

Mogao bi odvrtiti battlefield, ali nemam igru a multiplayer nemrem bez original igre i steam accounta ili cega vec sve, a nemam nis od toga jer ne igram original igre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 19:42 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Intel i7 Club
Lucidius kaže...

Ovo nisu moje 24/7 postavke, ovo je za potrebe testa da Kaby bez problema radi na 5GHz u gejmingu pri super temperaturama, a postavke koje ja osobno koristim su proc na 4.9@1.315v sa pumpom na PWM i ventovima od vodenog na max 1400RPM, tada proc nejde preko 50-55 stupnjeva a komp je tih kao šapat.

U videu se također vidi kakav je grafa zmaj, 2100/5500 na 52-54 stupnja max na niskih 1700RPM, garantiram da ostalima grafe out of the box bez OC-a rade na vise RPM.

pa maloprije si rekao da su ti ventovi na onom testu bili na 1700rpm, a buka je ubi bože, sumnjam da je na 1400rpm velika razlika

a bogme niti 1700 na grafi nije nisko niti "šapat", jer ni be quiet ventovi ne "šapuću" na 1700rpm - moj ide do "samo" 1580 i bogme se čuje i mogu misliti kakav bi bio na 1700, a kudikamo su tiši od tih jeftinjara koje stavlja gainward

ja bih na tvojem mjestu provjerio oštećenje sluha 

16 godina
Lucidius kaže...

Nemas kaj ne vjerovat, sve sam ti pokazao i posnimio, cak sam i kuciste snimio da nebi bilo da je otvoreno i ko zna sta, i stoji mi direkt pored glave.

Jednostavno je Kaby hladan procesor za gejming i dosta ispeglan naspram Skylakea po pitanju temperatura i overkloka.

Hladan bas i neznam ali da je bolji overklok to da sa istim naponom dobivas veci tu se slazem evo ti gta 5 snimljeno sa shadowplayom malo detaljniji monitoring a ne kao kod tebe 

moj na 4.6ghz i tisina mrtva mozda se cuje samo kako ja disem hahaha

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa radi se o dva venta od 140mm i normalno da je razlika na 300rpm manje na svakom, a vec sam rekao da sve sta cujes nije samo komp jer imam povecu ambijetalnu buku posto zivim u zgradi i oko mene su sve stanovi i susjedi stalno nesto rade, i kod mene je takoder radila perilica rublja koja je blizu sobe, dva tv-a, a u blizini je i cesta i sve se cuje kroz prozor...

Graficka od gainwarda ima jako kvalitetne ventove i tisa je na 1700rpm od msi modela na 1500 rpm u sta sam senuvjerio na svoje oci i usi prilikom usporedbe. Takoder i kuciste ima jako debeke staklene stranice koje dobro blokiraju zvuk, a uz sve to hos kad pumpu stavim na pvm a ne na max tj 3000rpm onda znas da je tiho kao sapat.

EDIT:

Uostalom imas review hladnjaka nemoras meni vjerovat, tamo ces vidjet da je u procjeku mrvicu glasniji od Noctue.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 20:14 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Intel i7 Club

a sto ste se uhvatili covjeka majko mila, htjeli ste video od gta5 na 5ghz dobili ste ga, zar je bitno na koliko su se vrtili ventovi?

to sto ima, ako ima manje temp je zapravo super, dobio je bolji primjerak, ako laze, lagat ce sebe

ima i moj i5 poneke peakove pod custom loop 2x 360mm radijatorima pa ne gledam to toliko, znam da je zvaka ispod no trenutno ne razmisljam o delidanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dakle 55°c@5ghz i7 7700k@1.4v? Svih 8 thredova je na 5ghz? Ja i dalje ne vjerujem da je to moguce tj da je kaby tooooooliko bolji od skylakea i da je to tvoje vodeno toooooliko bolje od najboljeg zraka...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
protjeran
55°c sam s corsairom h80i(max rpm) imao na poliranom 2600k na 5ghz koji je zalemljen, valjda ti je jasno zasto sam nevjerni toma, tu nesto ne stima druze moj luci!lp
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Lucidius kaže...

Hladan bas i neznam ali da je bolji overklok to da sa istim naponom dobivas veci tu se slazem evo ti gta 5 snimljeno sa shadowplayom malo detaljniji monitoring a ne kao kod tebe 

moj na 4.6ghz i tisina mrtva mozda se cuje samo kako ja disem hahaha

O cemu ti pricas, procesor ti je na 400MHz manje od mog i pri tome na 1.376v naspram mojim 1.402v a temperature su ti iste kao meni, sa druge strane grafa ti je na 90MHz manje od moje (2012vs2101) i uz to na samo 100RPM manje okretaja (1600vs1700) a toplija 14 stupnjeva (68vs54) i jos imas i slabiju i manje zahtjevnu grafu (1070vs1080).

A ono najbitnije je da snimis mobitelom pa da vidis kolika je razlika u glasnoci jer mikrofon od moba puno bolje kupi zvuk nego ovako sa Shadowplay koji vanjski zvuk uglavnom u velikom djelu ignorira.

Uz sve to ovisi gdje ti stoji komp jel kao i moj odma pored ekrana do glave gdje sjedim, ili na podu pod nogama i ovisi koliko daleko od glave.

Snimi mobitelom kao ja 25 minuta i uz to prikazi postavke u igri prije igranja i snimi usput i komp kao ja an videu pa mozemo pricat (ali d abude odma pored ekrana kao moj)

17 godina
Stjepanj kaže...
55°c sam s corsairom h80i(max rpm) imao na poliranom 2600k na 5ghz koji je zalemljen, valjda ti je jasno zasto sam nevjerni toma, tu nesto ne stima druze moj luci!lp

nafrljio je ventove do kraja.

No Luci da te ja nest pitam jel se to meni cini ili si razluftao sobu u 03 ujutro ? :)

ak se ne varam bila je malo svjezija noc, balkon otvoren?

10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Dakle 55°c@5ghz i7 7700k@1.4v? Svih 8 thredova je na 5ghz? Ja i dalje ne vjerujem da je to moguce tj da je kaby tooooooliko bolji od skylakea i da je to tvoje vodeno toooooliko bolje od najboljeg zraka...lp

Hoces da osobno dođem kod tebe pa da testiramo?

10 godina
protjeran
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

No Luci da te ja nest pitam jel se to meni cini ili si razluftao sobu u 03 ujutro ? :)

Ne, ja sam u stani a balkona nema kod moje sobe, i uz to ja sma radio test u pola 2 ujutro, vidi se sat na kraju videa (na dnu sa desne strane)

U stanu je oko 24-25 kod mene uglavnom uvijek, osim kad po ljetu bas upece.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 20:12 (Lucidius).
17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

Ne, ja sam u stani a balkona nema kod moje sobe, i uz to ja sma radio test u pola 2 ujutro, vidi se sat na kraju videa (na dnu sa desne strane)

U stanu je oko 24-25 kod mene uglavnom uvijek, osim kad po ljetu bas upece.

Ajde mi samo nest objasni na koju foru je 28 stupnjeva default temperatura grafe u idleu? Ako je 25 u stanu?

14 godina
protjeran
Netrebas ti dolazit nigdje no nisam stekao dojam da je doticni cpu toliko debelo superioran naspram skylake-a kao i to tvoje vodeno hladenje naspram top zracnog, obicno se uvjek radi o par stupnjeva! A jel mozes onda odvrtiti cinebench s istim postavkama i ss od hwinfo64 prije i poslje tj da se vide temp idle i nakon testa?lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa grafa je na 28 zato jer su ventovi na 70 posto cim upalim MSI AB, ja sam to tako fiksno sredio iz razloga koje sam vec napisao na prosloj stranici, a kad ne igram onda ni ne palim MSI AB i ventovi se ne vrte.

Eto sada upravo dok pisem nijedan vent na kucistu ne radi, znaci putem fan kontrolera gasim sve ventove na kucistu, napajanje je na ECO modu, grafa se ne vrti jer ima onaj 0db feature, a ventove od vodenog sam namjestio za probu na 0RPM sve do 40 stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Pa grafa je na 28 zato jer su ventovi na 70 posto cim upalim MSI AB, ja sam to tako fiksno sredio iz razloga koje sam vec napisao na prosloj stranici, a kad ne igram onda ni ne palim MSI AB i ventovi se ne vrte.

Eto sada upravo dok pisem nijedan vent na kucistu ne radi, znaci putem fan kontrolera gasim sve ventove na kucistu, napajanje je na ECO modu, grafa se ne vrti jer ima onaj 0db feature, a ventove od vodenog sam namjestio za probu na 0RPM sve do 40 stupnjeva.

Ok. tnx.

Jel se rusi na 5ghz pod prajmom? koliko ti izdrzi kada ga opteretis 100%?

10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Netrebas ti dolazit nigdje no nisam stekao dojam da je doticni cpu toliko debelo superioran naspram skylake-a kao i to tvoje vodeno hladenje naspram top zracnog, obicno se uvjek radi o par stupnjeva! A jel mozes onda odvrtiti cinebench s istim postavkama i ss od hwinfo64 prije i poslje tj da se vide temp idle i nakon testa?lp

Mogu al odem sad u teretanu, do ponoci cu uploadat video i zaljepit na forum.

Snimit cu mobitelom kao i prvi put sa istim postavkama i istom vrtnjom ventova. Hw info ti netreba sve ces vidit na snimci, ja osobno ne preferiram to gledanje u graf zato jer uglavnom mozes ti imat jedan jedini spajk na recimo 75 stupnjeva i to ce tako ostat pa ces mislit da se tako vrtilo ko zna koliko, a to se desava uglavnom jer ventovi od vodenog malo spuste brzinu i onda dok se proc ponovo jace optereti ne stignu istu sekundu povecat okretaje i ohladit proc pa dođe do tog spajka os sekundu dve.

10 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

Ok. tnx.

Jel se rusi na 5ghz pod prajmom? koliko ti izdrzi kada ga opteretis 100%?

Ha izdrzi dosta, al ak mislis jer bi izdrzao cijelu noc, to sumnjam, za to ipak trebas imat proc koji je sposoban radit i na 5100MHz da bi u Primeu bio kameno stabilan na cca 8 sati troture na 5GHz.

Al za gejming i sve ostalo, cak i za PRIME na sat vrmena je siguran bez brige, dulje nisam testirao i ne trebam, u ovim slabijim stress testovima je siguran ko kuca.

Al opet kazem, nemam ja nikakav poseban primjerak, ove nesto bolji rade bez problema na 1.35v

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 20:26 (Lucidius).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ja i dalje ne vjerujem, po ovome ispada da je tvoje vodeno cca 30% bolje od moje polirane noktue s zlatnim primjerkom i5 vs tvoj prosjecni i7, i jos imas za 100mv veci napon, uzevsi u obzir da je kaby nesto hladniji i dalje ispada prevelika razlika samo kod usporedbe i5 vs i7, nekaj tu ne stima ili je caka u toj nesnosnoj buci tvog kompa jer si nalozio sve do ibera da bi to ohladio? Imas neki bf naslov tj multiplayer dio da odvrtis 15-20min igranja? Hwinfo64...

A kakve sad temperature imas na i5 6600k uz koji napon i takt? Evo sad sam odigrao rundu overwatcha na 4.8ghz i 1.4v, temp nije presla 63 stupnja na raijintek erebossu koji je daleko od vodenog

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr
14 godina
protjeran
Intel i7 Club

Bacite pogled na ovu recenziju maticne ploce, 7700k 1.33v za 5GHz i sad ono najbolje 1.21v za 4.8 GHz. Bit ce da im se pogodio golden sample, ali cak i da prosjecni primjerak gura 4.8 na ajmo rec nekih 1.28v to je opet odlicno i temperature sigurno nebi trebale biti visoke, a razlike u gamingu izmedu 4.8 i 5GHz mislim da bas i nema.

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
phanteks kaže...

a sto ste se uhvatili covjeka majko mila, htjeli ste video od gta5 na 5ghz dobili ste ga, zar je bitno na koliko su se vrtili ventovi?

ja sam se uhvatio ventova i buke, jer sam poznati silent frik, a ovo drugo nisam niti komentirao

meni je to prebučno i, kao kolega gore, radije bih ga stavio na 4,6 i imao potpunu tišinu, nego li da zbog 10-ak posto perfomansi slušam ove helikoptere, a to što se čuje pozadinska buka može objesiti mačku o rep - čuju se ventovi i to glasno, a također sumnjam da su gainward ventovi na 1700rpm tihi, jer to nisu niti be quiet ventovi koji koštaju ohoho, a kamo li ovo što stavlja gainward na grafu koja se prodavala kao najjeftiniji model

jebote, više ne smiješ ništa ni reći da te ne napadnu advokati sa svih strana

9 godina
odjavljen
Intel i7 Club

nisam tebe prozvao ni nikoga nego kazem opcenito, nisam nikakv ni nicji advokat nego me smeta sto covjeka prcate u mozak

da ima sve savrseno naslo bi se nesto pa ga s tim zezali

ljudi ovo je forum da se daju sugestije te pomazemo jedni drugima te iznosimo svoja misljenja na ljudskoj razini, a ne psihijatriska ustanova, jer ovdje i ako si normalan poludit ces sto se sve nece procitati

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa ako možeš vrtit 5ghz na manjem naponu i nižem rpmu, zašto to nisi snimio pa uopće ne bi bilo ove rasprave. Po ovom pokazanom, same temp su ok, ali način na koji ih postižeš nije za ništa više od bencha.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Krecem prema doma, zaljepite mi link od tog cinebencha pa cu ga skinut kad dodem doma.

Jos jedna stvar, testirao sam GTA V na 1080p koji je jedna od najtezih cpu bound igara, u 90 posto ostalih naslova proc nebude isao iznad 55 na istim postavkama na 5ghz.

Isto tako se vidi kako igra opterecuje proc na nekih 55 posto max, znaci price o potrebi za 8 jezgri i tome su glupost i nece se jos dugo moc mjerit sa jake i brze 4 jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 22:40 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Krecem prema doma, zaljepite mi link od tog cinebencha pa cu ga skinut kad dodem doma.

Jos jedna stvar, testirao sam GTA V na 1080p koji je jedna od najtezih cpu bound igara, u 90 posto ostalih naslova proc nebude isao iznad 55 na istim postavkama na 5ghz.

Isto tako se vidi kako igra opterecuje proc na nekih 55 posto max, znaci price o potrebi za 8 jezgri i tome su glupost i nece se jos dugo moc mjerit sa jake i brze 4 jezgre.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-r15/196013.aspx

ništa mi se neda
16 godina
picajzla0707 kaže...
phanteks kaže...

ja sam se uhvatio ventova i buke, jer sam poznati silent frik, a ovo drugo nisam niti komentirao

meni je to prebučno i, kao kolega gore, radije bih ga stavio na 4,6 i imao potpunu tišinu, nego li da zbog 10-ak posto perfomansi slušam ove helikoptere, a to što se čuje pozadinska buka može objesiti mačku o rep - čuju se ventovi i to glasno, a također sumnjam da su gainward 

Sad ce nam jos jedan video napraviti gdje ce opet reci da ves masina radi u pozadini zato je tolika buka 

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Stjepanj

Evo ti 

i7 7700k 5GHz Cinebench R15

Na 3:28 minuti videa sam ti pokazao da i na senzoru od ploce temperature odgovaraju onima iz Hwinfo 

Znaci identicne postavke i napon onima iz GTA V gameplaya.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 1:50 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Intel i7 Club

Izgleda opet ves masina radila zanimljivo centrifuga se ukljucila bas kad si ti radio video koji si ti peh.U svako slucaju dobar video samo 84°C na tako dobrom vodenom ja sam mislio da to kod tebe nece ni preci 80°C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ti si mislio 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
i7 4790

Pozdrav, kupio sam s ebay-a polovni i7 4790 (non-k) kao nadogradnju na i5-4460 kojim sam se služio skoro 2 god. Zanima me jesu li OK temperature cca 70-75°C u gamingu (Battlefield 1 conquest) i prime 95 (stara verzija 26.6)  oko 80°C ili su ipak malo previsoke? Nisam primijetio throttlanje, osim na novim verzijama prime95, gdje jedna jezgra dosegne 100°C. Na procesor je montiran LC-CC-120. Imam mogućnost povrata procesora u roku 15 dana, pa me zanima da li da ga ostavim ili vratim?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: i7 4790
hrde kaže...

Pozdrav, kupio sam s ebay-a polovni i7 4790 (non-k) kao nadogradnju na i5-4460 kojim sam se služio skoro 2 god. Zanima me jesu li OK temperature cca 70-75°C u gamingu (Battlefield 1 conquest) i prime 95 (stara verzija 26.6)  oko 80°C ili su ipak malo previsoke? Nisam primijetio throttlanje, osim na novim verzijama prime95, gdje jedna jezgra dosegne 100°C. Na procesor je montiran LC-CC-120. Imam mogućnost povrata procesora u roku 15 dana, pa me zanima da li da ga ostavim ili vratim?

S tim zracnih hladnjakom je okey rekao bih.

Savjetujem ti da ipak ulozis u neki bolji hladnjak.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice