Intel Celeron D 331 vs Intel Celeron E3300

poruka: 10
|
čitano: 2.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Intel Celeron D 331 vs Intel Celeron E3300

Trenutno imam intel celeron D 331, dali bi dobio bolje preformanse s Intel celeronom E3300, ako da koliko bolje.

Matična je: Asus P5VD1-X

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Intel Celeron D 331 vs Intel Celeron E3300

razlika je drastična u prilog E3300. ipak je e3300 dvojezgreni i lakše guta ono kaj mu zadaš.. u svim operacijama je faktor ubrzanja minimalno 2x

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

razlika je drastična u prilog E3300. ipak je e3300 dvojezgreni i lakše guta ono kaj mu zadaš.. u svim operacijama je faktor ubrzanja minimalno 2x

Znači E3300 je dosta bolji? Koliko ce mi to utjecati na performanse, nemislim na igranje nego na rad?

EDIT: ili neki drugi, ugl kupujem preko njuškala do 100 kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 16:09 (rockman).
17 godina

najviše ćeš osjetiti razliku kod multitaskinga, kad imaš puno otvorenih programa, pa prebacivanje između tih programa.. rasterećenost cijelog sustava je puno manja.

najbolje bi bilo kada bi našao neki e7xxx core 2 duo, no oni koštaju barem 200kn..

ovo će ti biti čisto dovoljno ako nisi zahtjevan korisnik i ako ti gaming nije toliko bitan..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
rockman kaže...
nixass kaže...

Znači E3300 je dosta bolji? Koliko ce mi to utjecati na performanse, nemislim na igranje nego na rad?

EDIT: ili neki drugi, ugl kupujem preko njuškala do 100 kn

Intel Celeron E3300 je Core2Duo arhitektura,a stari jednjezgreni Intel Celeron D331 je baziran na lošoj i promašenoj Intel P4 arhitekturi. Uglavnom to je ko da uspoređuješ šepavo tronogo magare sa trkaćim konjem tak ti to izgleda u praksi razlika je jako velika.{#}{#}

Nije se loše malo vratit u povijest, u ovom dole testu je Intel Celeron D331/2.66ghz testiran protiv Sempron 3000+/1.8ghz/AMD K8 arhitektura.Kad pogledaš taj test moš i sam onda zamislit, kolka če to bit razlika kad kupiš taj dvojezgreni Celeron E3300.{#}

http://www.hardwaresecrets.com/article/Sempron-3000+-and-Celeron-D-331-Review/404/2

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
nisam, za gaming je drugi komp
16 godina
rockman kaže...

Trenutno imam intel celeron D 331, dali bi dobio bolje preformanse s Intel celeronom E3300, ako da koliko bolje.

Matična je: Asus P5VD1-X

-ta MBO ne podržava novije Core serije. Prije ražnja treba provjeriti dali je zec u šumi.

-Novi Celeron je barem 2x jači od bilo kojeg starog CPUa za novije aplikacije (igre). To je rebrandani E5xxx od prije godinu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ovaj e3300 podrzava?
16 godina
rockman kaže...
ovaj e3300 podrzava?

NE, ne podržava.

Uvjek prvo provjeri na str. priozvođača, ponekad je potreban noviji BIOS, u ovom slučaju samo starije generacije (kao CPU koji imaš), Core serija je poslje njih, potrebna je neka MBO s chipsetom g945 i novije, da bi podržala wolfdale jezgru. Jezgra je 'problem' tj voltaža. Stari CPUi koje tvoja MBO podržava su na popisu, D, P-HT, 6xx, 5xx.. Prije Core/CoreDuo generacije, tj  jezgre i voltaže koja bi uništila CPU-MBO ili se nebi ni upalio.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Koji da kupim za 100kn?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice