Intel celeron B815 1.6GHz

poruka: 4
|
čitano: 2.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kupio sam laptop sa dvojezgrenim procesorom Intel celeron B815 1.6GHz, zanima me  moze li netko taj procesor usporediti sa nekim jednojezgrenim procesorom posto se ja ne razumijem u dvojezgrene. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Miješaš kruške i jabuke.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Intel celeron B815 1.6GHz

daj mi onda molim te objasni jer se stvarno ne razumijem

15 godina
neaktivan

Snaga procesora se mjeri u FLOPS-ima. Da bi izmjerio snagu procesora potrebna ti je aplikacija Linpack, SiSoftSandra ili neka druga (da sada ne širim). Ne možeš tek tako porediti jednojezgrene sa dvojezgrenim procesorima. Dvojezgreni procesor od 1.6GHz nije isto što i jednojezgreni procesor od 3.2GHz. Kada mjeriš snagu višejezgrenog procesora ne množiš nazivnu brzinu u GHz sa brojem jezgri u procesoru već  to radiš sa aplikacijama koje sam pomenuo. 

Dalje, nije isto Celeron od recimo 2.4GHz, Pentium 4 od 2.4 GHz i Xeon od 2.4GHz. Iako imaju istu arhitekturu, proizvodni proces i drugo, Celeroni su lošije ispali Pentiumi a Pentiumi lošiji Xeoni. Svi procesori nastaju na jednoj silicijskoj ploči, samo na kraju proizvodnog procesa ne ispadnu svi jednaki. Oni najbolji su Xeon procesori sa najvišim tvorničkim taktom pa lepeza ponude ide prema dolje. I opet svi oni mjere svoju snagu sa pomenutim aplikacijama.

Ako još nešto nije jasno, pitaj.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice