i7 4770+Anandtech laz ili istina

poruka: 12
|
čitano: 3.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

evo slucajno isao na njihovu stranicu i vidjeh da je na prvom mjestu naravno tko drugi nego novi intelov i7 4770k Haswell! e sad nebi mi nista bilo cudno da mi u oci nije upala ova paprena razlika u overall perfomansama u sysmarku/12!

jer svi procevi do sad su na ocigled imali nekakvu jednolicnu prednost u odnosu na stariju generaciju...a gle ovo...jeli to cista laz?(koliko citam rewieve nista znacajno nema u napretku u odnosu na stare procesore!) ovdje je cak dotucen 6 core i7?

dali sam ja sta krivo shvatio u cijeloj ovoj prici ili je nekaj drugo u pitanju....hvala ! ps. jer do sad nisam naisao na nikakve "anomalije" u njihovim testiranjima i rezultatima u benchevima ali ovo me iznenadilo...LP svima

ovo:

i7 4770K i7 4770K
http://www.anandtech.com/bench/CPU/2

||| Intel Core™ i7 inside |||
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: i7 4770+Anandtech laz ili istina

Iz iskustva - godinama je Anantech jako pouzdan - jedan od pionira testiranja HW-a.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
15 godina

Upravo tako, naš junak iz Manche ti je sve rekao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne znam na šta misliš. Haswell je 10-ak % brži ovdje koliko vidim a to nije neobično. Inače, ja koliko sam vidio po Anandtech-u nemam razloga se pouzdati baš u njihove rezultate. Nekad mi imaju smisla, nekad ne. Pogotovo kada vrtim isti bench kao oni pa dobijem potpuno drugu sliku sa istim komponentama.

14 godina
protjeran
nije mi jasno di su natukli toliku razliku i to u cpu testu? u odnosu na cak 6 jezgreni(12thredova)!
||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
Stjepanj kaže...
nije mi jasno di su natukli toliku razliku i to u cpu testu? u odnosu na cak 6 jezgreni(12thredova)!

a brzina pojedine jezgre? pa nije sve u količini

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Pa tko zna koliko jezgri Sysmark 2007 koristi, ne pokazuju svi CPU testovi realnu i pravu snagu procesora. Rijetki su koji koriste sve raspoložive jezgre/threadove i instrukcije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 14:42 (Penryn).
14 godina

Da, da je benchmark neki koji potpuno iskorištava sve jzgre ili threadove, ne bi bio haswell ispred i7 3960x.

17 godina

Jel s Haswellima još uvijek aktualno da će se prve revizije isporučivati s greškom (USB ne radi poslije sleep/hibernate je nešto bilo koliko se sjećam)? Ili je na tom području nešto možda ispravljeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...

Iz iskustva - godinama je Anantech jako pouzdan - jedan od pionira testiranja HW-a.

Nije sve tak jednostavno bitni su detalji,Nevinašce oni su znali bit itekako pristrani ka Intelu to svi znaju odavno.U zadnje vrjeme su malo omekšali po to pitanju, no bilo je i kod njih svakakvih gluposti koje su ljudi primjetili i onda ih fino zbog toga popljuvali jer su to i zaslužili.Cool

Kaj se tiče SYSMark to je bezvezni benč, na kojeg treba zaboravit što prije ko da ga nema to sigurno.Ako uzmeš da je Cinebench 11.5 realan benč, onda ti je sve jasno šta se tiče tog gore SYSMark 2007 smeča fučkaj ga sad.{#}Izlanuo se

SYSMark 2007{#}

- i7 4770K 4 Cores/8 Threads = 341

- i7 3930K 6 Cores/ 12 Threads = 275

Cinebench 11.5 CPU Multithread

- i7 4770K 4 Cores/8 Threads = 8.30

- i7 3930K 6 Cores/ 12 Threads = 10.20

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina

Moš mislit benchmarka.Bitan je kao lanjski snjeg,a još uz to totalno nelogičan i bezvezan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

A što taj prastari sysmark2007? Mislim ima valjda razlog zašto je posljednji SYSmark 2012 v1.5?
Da im je onaj ostao bitan, nebi pravili ovaj i to već x tu verziju 2012-ice?
dobro da nisu koristili sysmark 2001.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice