Ispod 500 neide,i žohar samo mi nemoj spominjat kojeg amd može za te novce kupit!!;;))
Ispod 500 neide,i žohar samo mi nemoj spominjat kojeg amd može za te novce kupit!!;;))
Nema garanciju a nije navedeno da je GO.
Ako je GO vrijedi 500, inace ne.
Pa pošto nije bolji od Athlona II X4, neznam radi čega bi onda trebao biti skuplji ?? Phenom je kud i kamo bolji a njih imaš za 500 i neš kuna i to sa garom !!!
Nemoj kupit jabuku,kruška ti je isto voće uzmi nju,još i ima više vitamina po manjoj cijeni!!
autor je rekao da osim igara (uhvatili ste se samo grafičkih kartica) bi koristio cpu za video, slike, muziku...a tu ruku na srce 3770k papa tog phenoma, tj naguzi ga na Z chipset pa ćeš uživat blagodati...x264 i slični, intel popapa tog amda skoro duplo...koliko je to u realnosti tebi potrebno neznam, intel je znatno noviji cpu i cijela platforma...u igrama nećeš imat razlike točno, ali u ostalome hoces..
3770K sigurno ne naguzi PIIX6, bude brzi ali toliko da mu to opravda 3X vecu cijenu od AMD PII X6 sigurno ne jer je vec rekao da ne zivi od toga.
taj x6 nema kaj delat protiv starih raga i7 920 / i7 860 ( potrosnja -oc zagrijavanje- igre-+ video enk + sintetika) a kamo li uz 3770k
taj x6 nema kaj delat protiv starih raga i7 920 / i7 860 ( potrosnja -oc zagrijavanje- igre-+ video enk + sintetika) a kamo li uz 3770k
Nije to bas tako kako ste to zamislili da sad ne idem u daljnju raspravu.
Imao sam 2500K i sada njega pa imam pravo i znam sto se moze usporediti a sto ne.
Ja isto mislim da se nema šta uspoređivat Intelov IB sa AMD-om,bez obzira na cijenu!
Ja isto mislim da se nema šta uspoređivat Intelov IB sa AMD-om,bez obzira na cijenu!
Ne pricam o IB 3770 nego o i7 860 i i7 920.
I njemu se prelazak sa X6 ne isplati jer nece dobiti nista, ne zivi od CPU snage i Phenom mu je dovoljan.
Ne pricam o IB 3770 nego o i7 860 i i7 920.
I njemu se prelazak sa X6 ne isplati jer nece dobiti nista, ne zivi od CPU snage i Phenom mu je dovoljan.
sry,krivo sam razumio.
Da i ja isto mislim da mu se ne isplati ić na i7,osim ako iz nekih drugih razloga osim gejminga treba jači proc!
ja nekuzim ove price da je phenom x6 jednak i7 pa to su gluposti odvrtite par testova pa cete vidjet uostalom frend i ja odvrtili ja sa laptopom i7@2.1 on phenoma x6 na 3.5ghza u svim testovima moja i7 dobila tako da pricate malo gluposti..
a evo ima i ovdje nesto iako ja bas nevjerujem previse linkovima..
Aj odvrti Frybench i Cinemu 11.5 sa svojim i7 da mi vidimo to a ja cu sa X6 na 3.6GHZ.
Ubacim se i ja sa svojim i5 2500K??
ok evo cinebench odvrtim za par min ak treba jos kaj daj link na pp
ps mogu i ja odvrtit sa i5 3570k
meni je gotov test cb 11.5 5.82pts ako treba slika moze popodne kad dodjem s faxa..
meni je gotov test cb 11.5 5.82pts ako treba slika moze popodne kad dodjem s faxa..
Toliko o tome da imas brzi CPU.
i7 IB je brzi, desktop.
Mobile ne, nema sanse mobile na tom taktu protiv Phenoma II X6.
Normalno da ti se isplati uzet i7 ili i5 pogotovo što se tiće igranja u bf3 preko 30 fps više, jedan phenom nemože tjerat 670 ili 680 jer je
bottleneck to su prastari procesori znam jer sam imao phenoma .

Normalno da ti se isplati uzet i7 ili i5 pogotovo što se tiće igranja u bf3 preko 30 fps više, jedan phenom nemože tjerat 670 ili 680 jer je
bottleneck to su prastari procesori znam jer sam imao phenoma .
Tvoje znanje je ravno nuli, Phenom II X6 je u multithreadu brzi od 2500K i 3570K clock per clock, dakle sa svim jezgrama u upotrebi.
BF3 MP Caspian 64 igraca mi je bio lockan na 100 frejmova sa njim a bio je na 55% usagea sa svim jezgrama ravnomjerno rasporedeno, sve na low i oba AA off, AF 16X, GPU na 99%.
Dakle nebi bio usko grlo sigurno, prije nego krenes komentirati obrazuj se malo po pitanju teme koju komentiras.
Uzmeš si i5 3570k i asrock z77 extreme 4 to te izađe oko 2900 kn jer što se tiče igranja i7 3770k ti nije ništa bolji od i5 3570k samo skuplji, ako nemaš hladnjak to si obavezno uzmi klokneš proc 4.5 ghz. I još ti ostane nešto love to ti je najbolja kombinacija.
4.5ghz i bio mi je bottleneck za 670 amp tak
da znam o čemu pričam.
4.5ghz i bio mi je bottleneck za 670 amp tak
da znam o čemu pričam.
A mi pricamo o Phenomu II X6 i njega BF3 koristi u potpunosti, citaj.
A sad pogledaj rezoluciju u linku koji si stavio
Na manjim rezolucijama testiraš prcesor ako nisi zanao sad znaš.
Na manjim rezolucijama testiraš prcesor ako nisi zanao sad znaš.
Prvo taj test ne da je glup, nego nema realne veze s ničim. Da, što je rezolucija veća to procesor dolazi manje do izražaja, sreća pa sam to znao i prije tvog objašnjenja. Samo neznam tko to još kupuje gtx 580 i i7 i sl. pa igra na 1024x768? Kad si već ubacivao test zašto nisi stavio 1920x1080 ili 1680x1050 koje većina današnjih gamera i koristi, pa da onda vidimo kolika je realna razlika
A razmisli malo prije nego što napišeš nešto ovakvo. Da je recimo 1080p rezolucija imao bi možda 30fps i sa svim procesorima bi bila ista stvar, jer je grafa ta koja bi bila usko grlo. Međutim da je uvaliti neku grafu/grafe koje bi i na 1080p mogle dati recimo 100fps, e tu bi se primjetio ogroman bottleneck Phenoma X4/X6..
A razmisli malo prije nego što napišeš nešto ovakvo. Da je recimo 1080p rezolucija imao bi možda 30fps i sa svim procesorima bi bila ista stvar, jer je grafa ta koja bi bila usko grlo. Međutim da je uvaliti neku grafu/grafe koje bi i na 1080p mogle dati recimo 100fps, e tu bi se primjetio ogroman bottleneck Phenoma X4/X6..
Nije poanta u tome, baš zato sam mu to i napisao jer test na toj rezoluciji ne igra nikakvu ulogu nikome. Ja govorim o tome kako trenutno stvari stoje i to da na normalnim rezolucijama procesor ne stvara toliku razliku
Većina gamera ti ne igra na tim rezolucijama nego na manjim a pitanje je dal se isplati preč sa phenoma na intela normalno da se isplati i to je jedino bitno u ovoj temi.
Aj odvrti Frybench i Cinemu 11.5 sa svojim i7 da mi vidimo to a ja cu sa X6 na 3.6GHZ.
ajd a ja cu sa svojim na 4.3