I7 3770k isplativost?

poruka: 101
|
čitano: 19.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
I7 3770k isplativost?

I7 3770k isplativost?

Bok. Imam pitanje dali se isplati prelaziti sa AMD Phenom II X6 1075T na I7 3770k? Dali se osjeti u igrama i koju maticnu da uzmem i da oboje ispadne negdje oko 4000kn..

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: I7 3770k isplativost?
minkas kaže...

I7 3770k isplativost?

Bok. Imam pitanje dali se isplati prelaziti sa AMD Phenom II X6 1075T na I7 3770k? Dali se osjeti u igrama i koju maticnu da uzmem i da oboje ispadne negdje oko 4000kn..

Ako mislis koristit proc za igranje, nije nikako isplativo. 
Opet govorim ako mislis koristit proc samo za igre nije nikako isplativo prelazit s tog phenoma na 3770k. 

16 godina
I7 3770k isplativost?

za igre se ne isplati nikako.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
I7 3770k isplativost?

Koristio bih proc za igranje, i konvertiranje videa, muzike, slika itd...

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neisplativ ti je prelazak, rađe utroši novac u jači gpu i neki ssd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:41 (zober).
17 godina
I7 3770k isplativost?

Da ponovim sto puta postavljen upit:

Znaš li ti smisao riječi ISPLATIVOST?

Smisao je da će ono u što uložiš materijalna sredstva

kroz neko zadano vrijeme amortizacije povratiti upotrebom.

Dakle, koliko novca po satu, mjesecu, godini 
misliš zarađivati upotrebom dotičnog procesora?

.................

Ako si mislio što je povoljnije, ja bih za igranje ostao na AMD-u.

Ako baš imaš novca da ti nekva razlika od parsto kuna ne igra nikakvu

ulogu, onda biraj po simpatijama:)

zober kaže...

Neisplativ ti je prelazak, rađe utroši novac u jači gpu i neki ssd.

Koliko ja vidim kod njega na "moj PC",
on ima 6 jezgreni phenom na 4GHz, 120 GB SSD i GTX580 grafičku.
Nema tu nikakvog trošenja novca jer mislim da nema igre koja s time ne radi.
Jedino, ali jedino što bi moglo njemu poboljšat zabavu igranja je nekakav veći monitor
ili multimunitor setup. Ostalo je sasvim u redu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:20 (overhaul).
Moj PC  
10 0 hvala 1
15 godina
I7 3770k isplativost?

A prvo sam mislio sam prodati GTX 580, i kupiti Zotac GTX 670 AMP ali nisam siguran dal ce Phenom II bottleneck-at gpu.

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
minkas kaže...

A prvo sam mislio sam prodati GTX 580, i kupiti Zotac GTX 670 AMP ali nisam siguran dal ce Phenom II bottleneck-at gpu.

Nece, slobodno uzmi

14 godina
I7 3770k isplativost?

Samo cu ti reci da meni u igrama tipa BF3 prati na 60% usagea(ako i toliko)sa svim jezgrama konstantno 100 frejmova na minimalnim postavkama.

Taj CPU ti nije usko grlo sigurno, u igrama sa podrskom za 6 jezgri pogotovo.

Tu vuce sve iz kartice, BF3 je tip takve igre.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:28 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
17 godina
minkas kaže...

Ma kriva ideja. GTX580 radi ko grom za sve što postoji od igara. Ja sam imao jedno vrijeme i gtx680 i kod mene

je "stara" gtx 580 čak bila i bolja zbog toga jer ih koristim za CUDA/GPGPU, ponavljam, najbolja ideja

na ovakvom setupu je neki monitor od 27". To će biti najveći pozitivni šok sa trenutnih 23".
Evo, da ne pričam napamet- sad sam fotkao, 23" pored 27".

13 godina

minkas

Mali info: odličan odabir što se tiče nadogradnje kartice međutim provjeravao sam za nju prije tjedan dana kad će se pojaviti, međutim rečeno mi je da uopće više neće dolaziti.

Vidim da se na nabavi u međuvremenu pojavila po cijeni od 3,4K - 3,8K, a bila je 3,1K i samo je nestala odjednom tako da je moguče da su upecali par komada i digli im cijenu.

Provjeri za svaki slučaj još sa RONIS i M-Computersom pošto kod njih piše da je dobavljiva, ali isto tako provjeri i sa uvoznikom (Microline).

@zoharbizo

Sad sam skužio za ssd preletio sam na brzaka pa mi se nekak izgubio ;)

A što se tiče GTX 580 u potpunosti se slažem, al vidiš po prvotnom postu da ga svrbe novci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:40 (zober).
14 godina
protjeran
minkas kaže...

A i ovo ti je totalno neisplativo. Da prodaš gtx 580 za nju ćeš dobiti nekih 1700kn koliko otprilike ona sad vrijedi, a to je još uvijek zvijer od kartice. Za gtx 670 bi morao dodati još nekih 1000 kn, a s obzirom da 580-tka gura 99% igara na max, tu i nećeš osjetiti nekakav ogroman skok. Ista stvar i za procesor, prelaskom na 3770k ćeš dobiti jedno veliko ništa ako misliš samo igrati. Ja imam 2600k i gtx 580 pa ako hoćeš da te uvjerim napravi ti koji bench s phenomom i ja ću sa svojim ponoviti isto pa ćeš vidit da razlike nema nikakve.

Ako već misliš potrošiti pare, onda ti je moja preporuka uzeti još jednu 580-tku i biti miran još poprilično...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:50 (Volume).
16 godina
I7 3770k isplativost?

ma u tom sam se ja zahebo kad sam kupovo komp, iso na i5 proc(i5 2500k) a namjena su bile igre, platio ga 1500 kn a mogo sam uzet amd proc koji je jeftiniji a u igrama razlike nema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
I7 3770k isplativost?

E moj Minkas poslušaj ti svoga Leeta, mani se mjenjanja procesora i nepotrebnih gluposti.

ono što za 4000 Kn trebaš je 120 Hz monitor i grafa koja može gurati BF3 @ 120 Hz.

Tada se može reći da imaš prednost za gaming i to ne baš malu.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa da, kakva isplativost što kaže Overhaull !! Kupiš i5 od 1500 nk i Phenom od 600 kn i ako igraš na 1080p monitoru isto ti je maltene u igrama !!

13 godina
I7 3770k isplativost?

kupi si ti radje neko normalno i kvalitetnije kučište :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
I7 3770k isplativost?

Ja sam se u BF3 uvjerio da se osjeti razlika izmedu X4 i X6 Phenoma II, mislim na MP sa 64 igraca.

A s obzirom da imas X6, nemoj ga prodati jer je to jos uvije odlican CPU.

Ja sam imao i 2500K masno clockan pa sam na kraju na njemu a mnogo sam ga manje platio.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Ja sam se u BF3 uvjerio da se osjeti razlika izmedu X4 i X6 Phenoma II, mislim na MP sa 64 igraca.

A s obzirom da imas X6, nemoj ga prodati jer je to jos uvije odlican CPU.

Ja sam imao i 2500K masno clockan pa sam na kraju na njemu a mnogo sam ga manje platio.

Upravo to, ja sam nedavno prešao s phenoma x4 na 2600k i jedino gdje sam stvarno osjetio razliku su bf3 mape s više od 32 igrača. I to pogotovo na Gulf of Oman, mada nemam pojma zašto baš na njoj...

17 godina
I7 3770k isplativost?

Činjenica je da Intel još nije izbacio desktop CPU koji bi Phenoma II x6 (pogotovo blago clockanog) pobijedio u šahu.

U nijednom chess benchmarku Intel ne tuče AMD, a AMD FX 8350 jedva sustiže PII x6...

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
I7 3770k isplativost?

Puno kalkulacija, ogromni prostori u kojima CPU mora biti dovoljno jak da isprati GPU.

Nista cudno, mnogo je ovisan BF3 MP na velikim mapama kada ima puno destrukcije i akcije.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Činjenica je da Intel još nije izbacio desktop CPU koji bi Phenoma II x6 (pogotovo blago clockanog) pobijedio u šahu.

U nijednom chess benchmarku Intel ne tuče AMD, a AMD FX 8350 jedva sustiže PII x6...

3930K je desktop CPU, i7 970 isto i brzi su tako da...

Druga je stvar sto je X6 tu brzi od 2500K i 3570K.

Clock per clock je brzi i sada je ravnopravan u BF3 njima.

To cu uskoro objaviti, te testove.

iclock2much
14 godina
overhaul kaže...

Ma kriva ideja. GTX580 radi ko grom za sve što postoji od igara. Ja sam imao jedno vrijeme i gtx680 i kod mene

je "stara" gtx 580 čak bila i bolja zbog toga jer ih koristim za CUDA/GPGPU, ponavljam, najbolja ideja

na ovakvom setupu je neki monitor od 27". To će biti najveći pozitivni šok sa trenutnih 23".
Evo, da ne pričam napamet- sad sam fotkao, 23" pored 27".

GTX 580 u GPGPU pojede GTX 680, samo ljudi to neznaju.

Slaba je 600 serija naspram 500 unatoc tolikome broju cuda jezgri jer sada shaderi kucaju na istom taktu kao sto GPU takt kuca, dok su kod 500 serije shaderi kucali na duplo vecem taktu.

A tu je i drugacija arhitektura.

iclock2much
14 godina
Također ta GTX600 serija grafičkih mi nikako nedjeluje baš nešto posebno pogotovo kada vidim da su sa 384bit prešli na 256bit sabirnice a to GTX680 ici nikako nisu trebali napraviti.Nema sumnje da bi kakva "modificirana"GTX580 sa večim brojem shadera poderala tu GTX680 uzduž i poprijeko.
14 godina
Također ta GTX600 serija grafičkih mi nikako nedjeluje baš nešto posebno pogotovo kada vidim da su sa 384bit prešli na 256bit sabirnice a to GTX680 ici nikako nisu trebali napraviti.Nema sumnje da bi kakva "modificirana"GTX580 sa večim brojem shadera poderala tu GTX680 uzduž i poprijeko.
14 godina
3n3m1 kaže...

Zrtvovali su GPGPU perfomanse za perfomanse u igrama i smanjenje potrosnje.

GTX 4XX/5XX cijelu 6XX seriju pojede u GPGPU :)

Hebiga, da su stavili siru sabirnicu to bi zahtijevalo gomilu promjena i podiglo bi i perfomanse a i bome potrosnju.

iclock2much
17 godina
zoharbizo kaže...
3n3m1 kaže...

Zrtvovali su GPGPU perfomanse za perfomanse u igrama i smanjenje potrosnje.

GTX 4XX/5XX cijelu 6XX seriju pojede u GPGPU :)

Hebiga, da su stavili siru sabirnicu to bi zahtijevalo gomilu promjena i podiglo bi i perfomanse a i bome potrosnju.

Da to je namjerno napravljeno, i sami su rekli da je to svjesna odluka jer da je to GAMERSKA kartica i samo na to gledaju.

Naravno ne žele sami sebi bacati klipove pod noge, jer prodaju i Tesle i Quadro, no zato gledam po GPGPU testovima

ih rastura HD7970. No, oni pak nemaju glupi Physx pa sam onda na kompromisu - starijim nvidiama:)

14 godina
neaktivan

autor je rekao da osim igara (uhvatili ste se samo grafičkih kartica) bi koristio cpu za video, slike, muziku...a tu ruku na srce 3770k papa tog phenoma, tj naguzi ga na Z chipset pa ćeš uživat blagodati...x264 i slični, intel popapa tog amda skoro duplo...koliko je to u realnosti tebi potrebno neznam, intel je znatno noviji cpu i cijela platforma...u igrama nećeš imat razlike točno, ali u ostalome hoces..

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
oly570 kaže...

autor je rekao da osim igara (uhvatili ste se samo grafičkih kartica) bi koristio cpu za video, slike, muziku...a tu ruku na srce 3770k papa tog phenoma, tj naguzi ga na Z chipset pa ćeš uživat blagodati...x264 i slični, intel popapa tog amda skoro duplo...koliko je to u realnosti tebi potrebno neznam, intel je znatno noviji cpu i cijela platforma...u igrama nećeš imat razlike točno, ali u ostalome hoces..

3770K sigurno ne naguzi PIIX6, bude brzi ali toliko da mu to opravda 3X vecu cijenu od AMD PII X6 sigurno ne jer je vec rekao da ne zivi od toga.

iclock2much
12 godina
neaktivan
I7 3770k isplativost?

Oprostite na OT, al dok je tema aktivna da pitam - trenutno imam Intel Q6600 2,4 GHz, nikada nije clockan. Prodao bi ga - koliko bi dobio za njega?

Uzeo bi novi proc - ali ovaj puta AMD. Zanimam se za istog ovog Phenom II X6. Samo, ne mogu ga pronaći nigdje - nema ga u linksu, ADM-u... pa ako može  link na trgovinu koja ima?

Vidim da u trgovinama imaju FX 8350 X8 - za 1600kn? Da li bi se taj proc bolje ponašao u igrama od ovog Phenoma X6?

Ke?!

1 1 hvala 0
14 godina
chewbacca kaže...

Oprostite na OT, al dok je tema aktivna da pitam - trenutno imam Intel Q6600 2,4 GHz, nikada nije clockan. Prodao bi ga - koliko bi dobio za njega?

Uzeo bi novi proc - ali ovaj puta AMD. Zanimam se za istog ovog Phenom II X6. Samo, ne mogu ga pronaći nigdje - nema ga u linksu, ADM-u... pa ako može  link na trgovinu koja ima?

Vidim da u trgovinama imaju FX 8350 X8 - za 1600kn? Da li bi se taj proc bolje ponašao u igrama od ovog Phenoma X6?

450HRK bi dobio za njega.

Phenom II X6 se ne prodaje u trgovinama vise, imas ih samo polovnih ako ih netko prodaje.

FX8 je jednako brz kao i PII X6 u igrama.

iclock2much
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice