I5 ili i7

poruka: 8
|
čitano: 3.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
I5 ili i7

Uzimam laptop i imam dilemu koji od ova procesora da uzmem.

Najvise cu ga koristit za programiranje,internet,koju igru ali ne pretjerano jer uopce nisam gamer.

Je li i7 poboljsaje rezultate i sam rad ili ne gubim nista ako uzmem i5?

0 0 hvala 0
16 godina
I5 ili i7

koja je razlika u cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
I5 ili i7

ovisi jer se jos nisam odlucio ali od ovih laptopa na vaganju od prilike 500kn

Zato pitam je li ima neke velike razlike u performansama?

0 0 hvala 0
16 godina
I5 ili i7

Ja bi za 500 kn isao n i7 jer ipak je on sa 4 jezgre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
I5 ili i7

da ali ne zelim ici na i7 ako necu moci iskoristit tu procesorsku snagu a i5 bi mi bio dovoljan.

Znaci pokretanje par programa,muzika, 5-6 Chrome tabova,msn,mirc...I ponekad koja igra,visual studio...

0 0 hvala 0
14 godina
I5 ili i7

Iskoristit ćeš sve 4 jezgre i još ćeš tražiti ;)

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: I5 ili i7
m32459 kaže...

da ali ne zelim ici na i7 ako necu moci iskoristit tu procesorsku snagu a i5 bi mi bio dovoljan.

Znaci pokretanje par programa,muzika, 5-6 Chrome tabova,msn,mirc...I ponekad koja igra,visual studio...

evo sam sebi si odgovoril!

Što ga više lome-to ga više volim!
16 godina
Re: I5 ili i7
m32459 kaže...

Uzimam laptop i imam dilemu koji od ova procesora da uzmem.

Najvise cu ga koristit za programiranje,internet,koju igru ali ne pretjerano jer uopce nisam gamer.

Je li i7 poboljsaje rezultate i sam rad ili ne gubim nista ako uzmem i5?

-sasvim suprotan kriterij, redoslejd.. pa time i moguć odgovor. (možda iznenađenje, možda zvuči bahato... možda neće biti odgovor kakav želiš).

Pošto ne znaš razliku između raznih serija CPUa, tad je vrlo logično zaključiti da ti to ni nije potrebno, pa tako možeš uzeti računalo iz kategorije 2-3.000kkn s celeronim, radit će sve nabrojano zadovoljavajuće.

-.. jer da znaš koja je razlika, tad bi znao koji ti procesor treba za konkretan posao. Ovako je kupnja i7 koji je sam jednake cijene kao kompletan jeftikaner PC-Notebook bacanje (nepotrebno) novca.

Kad ga budeš trebao, znat ćeš. Pošto budućnost ne treba previđati, ne kupuj ono što misliš da ćeš možda jednog dana koristiti, jer nemaš dovoljno informacija za takvu plansku odluku uz prediđen razvoj ITa koji će za godinu dati opet dvostruko jači CPU po nižij cijeni itd. itd..

- intel.ark zna sve specifikacije, google za ostatak. Platiti nešto 2.000kn a da se o tome ne zna dovoljno je besmisleno. Možda imam pogrešan kriterij, tvoj novac, tvoja odluka. Tad svakako kupi neki jači, s duljom garancijom, odgovarajućom torbom, dijagonalom ekrana i sl... Možda bi trabao biti važniji kriterij jamstvo, blizina servisa..

Samo kao primjer jer kažeš da nisi gamer -> logičnije je kupit VGA iz te kategorije koja će služit iza igre, jer tad postoji razlog (igra-performanse) ili specifičan software kao ACAD i Video editori, dok navedene potrebe može i običan CPU, pa i Celeron (koji je rebrandan prošlogodišnji Pentium npr serija 600).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 11:35 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice