Ovako, planiram uzet http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75%20Pro4-M/ matičnu. Pokušavam naći na internetu, ali mi nikako nije jasno. Piše da ima HD7000 series integriranu, e sad da li to znači da matična ima stvarno grafičku na sebi ili moram kupiti APU sa HD7xxx? Radije bih uzeo Athlona i kasnije neku bolju grafičku kad skupim love, nego neki od A serije procesora
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
neradi integruša bez cpua koji ima u sebi gpu
u cpu support listi za tu matičnu kaže sve : Some of AMD CPU (i.e AMD Athlon/Sempron family CPU) does not have integrated graphics processor. When this kind of CPU is installed, a discrete VGA card is required.
da, to sam i sumljao. sad moram vidit šta se više isplati: APU ili CPU+grafička
Znaš li da kad staviš diskretnu grafičku na sistem s APU procesorom integrirana grafika radi u Crossfire modu s diskretnom grafičkom karticom? Sad vjerojatno imaju određene kartice koje podržavaju ovaj mod, ili se radi o svim AMD karticama (nisam siguran).
da, znam samo što nisam siguran koliko je to isplativo, već cijeli dan pokušavam doć do optimalnog odnosa cijene i performansa :P
da, znam samo što nisam siguran koliko je to isplativo, već cijeli dan pokušavam doć do optimalnog odnosa cijene i performansa :P
I ja sam se dvoumio između A10 5800k i Core i5 3570K. Na kraju sam uzeo Intel jer ima praktički duplo jači procesor, no taj APU opet ima jaču integriranu grafiku nego Intel.
U slučaju stavljanja neke bolje grafičke Intel bi bio bolji, ali i skuplji naravno.
Igram PES 2013 na integriranoj Intelovoj na FULL postavkama i prede ko mačkica (makar PES nije toliko zahtjevan, ali svejedno nisam očekivao ovo).
Šteta je što FX serija nema ovako integriranu grafiku kao Intel nego moraš uzimati odmah diskretnu.
da, ali je i cijena poprilično veća. dvoumim se između Athlona II X4 750K sa nekom grafičkom od 500-tinjak kuna ili A10-5800k. Ova integrirana se da dosta dobro overclockati do boljih vremena, kad bi uzeo neku jaču grafu pa zasad A10 ima prednost.
FX sa integriranom bi bio odličan izbor i vrlo isplatljivo, šteta
Da ne otvaram novu temu, mogu i ovdje .
Kupio sam MSI B75A - G41 matičnu, ona ima tu integrusu HD7000.
Processor ima takodjer neku grafu u sebi, Intel Pentium G860.
Moze li mi neko reci kako ce to radit?
Koliko megabajta ima integrusa na maticnoj a koliko na proc.. hvala
Prestrašno ako nije trolanje.
Dakle, matična ima samo portove praktički. Grafa je u procesoru, tj sa procesorom...
Dakle ni ovaj podatak o HD7000 ne moće točan. Koji točno model će biti ovisi o procesoru.
G860 ako se ne varam ima HD2000.
Radit će ispravno. A ako daš malo detalja o tome što podrazumijevaš pod tome "kako će to raditi" onda možda dobiješ i precizniji odgovor.
Prestrašno ako nije trolanje.
Dakle, matična ima samo portove praktički. Grafa je u procesoru, tj sa procesorom...
Dakle ni ovaj podatak o HD7000 ne moće točan. Koji točno model će biti ovisi o procesoru.
G860 ako se ne varam ima HD2000.
Radit će ispravno. A ako daš malo detalja o tome što podrazumijevaš pod tome "kako će to raditi" onda možda dobiješ i precizniji odgovor.
Mozda nije sroceno bas najbolje al shvatio si o cemu je rijec.
Mislio sam koja ce grafika radit na maticnoj ili na processoru, no sad sam skuzio kako radi.
Koliko megabajta ima HD2000?? 256, 512 ili vise??
Mozda nije sroceno bas najbolje al shvatio si o cemu je rijec.
Mislio sam koja ce grafika radit na maticnoj ili na processoru, no sad sam skuzio kako radi.
Koliko megabajta ima HD2000?? 256, 512 ili vise??
Nema svoju memoriju, nego dijeli dio L3 cache sa CPU jezgrom, i naravno koristi dio RAM-a. Koliki dio rama koristi ovisi od slučaja do slučaja, obično se može u BIOS-u / UEFI-u podesit koliko želiš alocirat za GPU.