Gigabyte ma770-ud3 pomoć

poruka: 12
|
čitano: 1.645
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Gigabyte ma770-ud3 pomoć

pozdrav! ovako ima mbo GIGABYTE MA770-UD3 REV 2.0

ploča radio odlicno, al neki dan vrag mi nije dao mira pa sam htio resetirat bios tj vratit na tvornicke postavke s onim jumperom pored baterije i kad sa resetirao pojavilo se ovo (slika koju sam učitao)

sad dali je to normalno kad resetiras bios ili je neka greska? pojavi se samo jednom poslje reseta biosa kad upalim racunalo dalje sve normalno radi 10 put da ugasim racunalo sve normalno radi i ne izbacuje tu sliku.

neki su mi rekli da nevalja baterija ali baterija je ok cak sam i novu probao staviti ne gubi memoriju jedino kad resetiram bios vrati ga na tvornicke postavke i godinu i vrijeme. ploca ima dual bios dali je moguće da je jedan main bios crko pa radi na back up bios? kako znati na kojem od ta dva biosa ploca radi? i stavio sam novi bios d strane stručne osobe.

bios bios
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 21:44 (igor300).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gigabyte ma770-ud3 pomoć

moguce da je crko rom chip....

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Gigabyte ma770-ud3 pomoć

a na cem bi onda radio da je crko? mislis da je crko main bios pa ga zamjenjuje back up bios? posto ploca ima dual bios.

12 godina
neaktivan
igor300 kaže...

a na cem bi onda radio da je crko? mislis da je crko main bios pa ga zamjenjuje back up bios? posto ploca ima dual bios.

a isto tako je moguce da jedna od komponenti zahebava....jel ti radi tipkalica i mozes li do biosa? evo nasao sam jednu temu,pa probaj http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/cmos-checksum-error/148503.aspx

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 22:08 (kivic15).
12 godina
neaktivan

tipkalica? mislis ono bip kad upalis komp? da do biosa bez problema.

sam kazem to mi se nikad prije nije desilo posto nisam resetirao bios ali kad sam resetirao i upalio pc izbacio mi je ovu sliku i potvrdio sam s default i vise se ne pojavljuje ali kad bi ponovo iso resetirat bios onaj jumper poret baterije opet bi to pisalo kad bi upalio komp.

neznam ali probao sam isto to napraviti na jednoj asus ploci i isto to izbaci

cmos checksum error-defaults loaded ima ponudeno f1 ili delete

ali nema ovoga POST ERROR OCCURS

14 godina
protjeran
Gigabyte ma770-ud3 pomoć

Ajme bože šta lupate gluposti.. dajte ne pričajte gluposti ako niste imali gigabyte matične molim vas.. To je uobičajeno na GIGABYTE pločama, i nakon 3 puta ako ti se komp uspješno ne upali isto će ti doć. To je normalno ne brini se

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Gigabyte ma770-ud3 pomoć

Tako je , to je normalno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

znaci to je normalno kod gigabyte ploca kad resetiras bios da izbaci to? sam se bojim da nije meni 1 cip crko pa radi na ovom drugom tako sam nesto procitao na stranici od gigabyte, evo ovo

Ako BIOS neuspjeh je zbog stvarne štete hardvera, backup BIOS će preuzeti i funkciju kao glavni BIOS.????
2 fizičko BIOS ROM mogu osigurati dvostruku zaštitu od virusa napada i firmware / fizičkog oštećenja. fizicko ostecenje jer to kad izgori???

14 godina
protjeran
igor300 kaže...

znaci to je normalno kod gigabyte ploca kad resetiras bios da izbaci to? sam se bojim da nije meni 1 cip crko pa radi na ovom drugom tako sam nesto procitao na stranici od gigabyte, evo ovo

Ako BIOS neuspjeh je zbog stvarne štete hardvera, backup BIOS će preuzeti i funkciju kao glavni BIOS.????
2 fizičko BIOS ROM mogu osigurati dvostruku zaštitu od virusa napada i firmware / fizičkog oštećenja. fizicko ostecenje jer to kad izgori???

1. Da

Nije ništa crklo ne brini

2.tako je 

3. nebirni se neće nikad bios krepat itd

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
12 godina
neaktivan

a imas pravo da je krepalo nebi radilo nista :)

a sam me zanima šta je to fizičko oštećenje kod dual biosa? fizičko ostećenje kad jedan bios totalno crkne nema ga više ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 1:44 (igor300).
12 godina
neaktivan

negdje na netu sam pročitao ploce koje imaju dual bios da BACK UP BIOS uvjek drzi ove tvorničke postavke i da se njega nemoze update? kao da se samo može ovaj glavni MAIN BIOS update?

aj kao po nekoj logici npr slucajno krivi bios stavis a ovaj drugi spašava,popravlja mislim valjda se zato ovaj back up nemoze update?

14 godina
protjeran
igor300 kaže...

a imas pravo da je krepalo nebi radilo nista :)

a sam me zanima šta je to fizičko oštećenje kod dual biosa? fizičko ostećenje kad jedan bios totalno crkne nema ga više ili?

Da kad crkne ili kad flashas krivi.

igor300 kaže...

negdje na netu sam pročitao ploce koje imaju dual bios da BACK UP BIOS uvjek drzi ove tvorničke postavke i da se njega nemoze update? kao da se samo može ovaj glavni MAIN BIOS update?

aj kao po nekoj logici npr slucajno krivi bios stavis a ovaj drugi spašava,popravlja mislim valjda se zato ovaj back up nemoze update?

Update backup biosa on sam radi kad vidi da je ovaj stabilan a i može se ručno ali bolje nemoj

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice