Pa što si ju nekupiš. Obje su zastarjele za današnje doba.
I ova 970 je zastarjela.
Sve ispod 990FX je zastarjelo. Sve što nema EFI, LLC i nativnu podršku za 2400MHz RAM.
Po tom pitanju, to imaju samo ASRock i ASUS.
Pa što si ju nekupiš. Obje su zastarjele za današnje doba.
I ova 970 je zastarjela.
Sve ispod 990FX je zastarjelo. Sve što nema EFI, LLC i nativnu podršku za 2400MHz RAM.
Po tom pitanju, to imaju samo ASRock i ASUS.
Pa zastarjele su , sta sad, ova giga ima noviji chipset od moje = isplativa zamjena lol. Pari da moram puno nadoplatit pa je problem. Ionako mijenjam iza lita iduceg.
Jedini problem koji ti neshvaćaš je taj,
da ti SSD neće raditi gotovo ništa brže,
jer je 970 chipset naslijednik 870 chipseta, dakle slabiji od tvog trenutnog.
Koristi isti AHCI kontroler kao i 870/880/890G-GX chipseti, tako da po tom pogledu nećeš dobiti nikakve veće performanse SSD-a.
Uostalom, SSD će ti s vremenom ionako degradirati (kao i svi drugi SSD-i), te ovisno o popunjenosti diska performanse biti još manje.
Jedino je bitno da se za to ne terbaš brinuti jer u realnom vremenu na radu to nećeš ni osjetiti.
Jesam li napomenuo da imaš zastarjel SSD? I da kupiš novi Vertex4 od OCZ-a koji je trenutno ponajbolji SSD (uz intelovo riješenje),
nećeš profitirati ni 5% bez Intelovog AHCI kontrolera.
Ali svejedno, umjesto da uložiš u pošten BD/PD procesor, ili prodaš sve i kupiš si Intela, ideš mjenjati ploču od koje nećeš profitirati.
Već su ti ljudi odgovorili, ali nema veze, mi svi glupi, a ekipa iz Kingstona je super pametna.
Pošalji im te iste rezultate i napiši da imaš tu Gigabyte ploču, reći će ti da ti ploča nije dovoljno dobra,
pa da si kupiš novu Intel/AMD konfiguraciju (kao što su ti već napisali).
Uostalom, who cares, ako si ti sretan s tim, budi sretan, ali nemoj kasnije reći "koje sranje od ploče,
SSD mi ne radi ništa brže" jer ploča nema apsolutno ništa s tim.
Ako hoćeš max performanse iz svog SSD-a, kupi si X79 platformu.
Kingston hyperX 120 je zastarjel? Dobar si dobar...
Je zastarjel je, i može se nazvati budget diskom.
http://www.anandtech.com/show/6074/ocz-vertex-4-review-128gb/3
U klasi je sa Agility3 i Vertex3 diskovima, već kasni jednu generaciju.
Dakle ili Intel riješenje, ili Vertex4, ili Plextor m5 pro serija.
Sve drugo je lanjski snijeg.
Zvucis kao da sam dosao u ducan i da me neki prodavac poceo klat.
Kupi vertex 4, kupi x79 plocu, kupi intela!
Kralju daj mi pare :) , uostalom razlike u brzini izmedu vertex 4 i hyperX-a su real life nebitne. A i ovaj 1055t gazi sve pred sobom tako da prestani baljezgat u najmanju ruku
Kralju daj mi pare :) , uostalom razlike u brzini izmedu vertex 4 i hyperX-a su real life nebitne. A i ovaj 1055t gazi sve pred sobom tako da prestani baljezgat u najmanju ruku
Pa to mu je u opisu radnog mjesta, jel prodavač/serviser u iShop-a ili nije x)
Al opet njegova stvar šta on posao nosi svugdje okolo :)
a mislim briga mene neka on spamma :),samo pretjeruje s nametanjem
Zapravo su razlike u real life između Vertex4 i HyperX-a veće nego između 890GX i 970 chipseta.
Više ćeš dobiti sa drugim SSD-om nego chipsetom.
Ali dobro, nitko ne gleda IOPS-e osim mene.
Šta je 80.000 operacija protiv 120.000 operacija? Ma ništa, samo 50% razlika.
Ali to sam samo ja.
Prelazak s ASRocka 890GX Extreme3 na Gigabyte 970A-UD3 u principu uopće ni nije prelazak na bolje. Ne bih ga čak nazvao ni spomena vrijednim upgradeom.
Dobit garanciju + kvalitetniju ploču + nativnu am3+ ploču + kvaltietnije + stabilniji sistem + bolji oc potencijal
Pa Kihoty priznaj više nemožeš konkurirat Gigi .. Je i tvoj Pranja rekao da će sa onim ašrot extremnim sranjem 6 pobit moju gigu pa nikad više ni riječi od njega ...
Dobit garanciju + kvalitetniju ploču + nativnu am3+ ploču + kvaltietnije + stabilniji sistem + bolji oc potencijal
Zaboravio si kvalitetnije i kvalitetnije + kvalitetnije. E da, i kvalitetnije.
Profesionalna deformacija
Pa Kihoty priznaj više nemožeš konkurirat Gigi .. Je i tvoj Pranja rekao da će sa onim ašrot extremnim sranjem 6 pobit moju gigu pa nikad više ni riječi od njega ...
Ja ne konkuriram ni jednoj firmi jer ja nisam firma. To kao prvo sam ti već par puta objasnio, ali ta informacija ne dostiže tvoje sive stanice.
Dakle, tvoje "škrabotine" su irelativne.
A kao drugo, dovoljno je samo reći ovo: support.
Koju tvrtku boli qurac za njene korisnike? Gigabyte?
Zašto?
http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=3567#
http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=3755#
Dvije najjače njihove ploče iz zadnje generacije nemaju podršku za AM3+ procesore.
Zašto? Boli ih qurac - kupi novu ploču, makar si keširao 1500-2000kn za premium ploču.
Kao što si rekao - kvaliteta košta. U ovom slučaju, kvaliteta te košta kao cijela nova ploča, a ne kao BIOS update.
1. Ima po netu beta bios sa am3+ podrškom
2. nije ni asrock dao top modleima
1. "Ima na netu" je glup odgovor, jer ASRock već mjesecima ima stabilne BIOS-e. Dok nema na službenom Web-u, update NE POSTOJI.
2. Kaže tko? Potkrijepi argumentima (koje nemaš). ASRock je PRVI dao sve update za ploče koje su sposobne voziti BD-a.
http://www.asrock.com/news/index.asp?cat=News&ID=254
http://www.asrock.com/news/events/2011Bulldozer/
Dakle cut the crap bez valjanog argumenta/dokaza. Dosadan si više sa svom tom nepotkrijepljenom teorijom.
Zuri u sunce ili tako nešto.
Nastavte,nastavite , pripremio sam kokice
970 UD3 je bolja ploca od EX3, a da ti se isplati prijeci na nju poradi SSD-a, nebih se slozio.
Isplati se radi garancije, nativne AM3+ podrske za BD/PD i jos svacega po malo.
Don jesi ti planinar??
Don jesi ti planinar??
Bio bi, ali za to su potrebne planine, a ne samo izbočine u zemlji zvane "krtičnjaci".
Pitam zato što si mi se popeo na vrh ***** sa tim promoviranjem ASRocka. Ponašaš se ko Jehovin svjedok. U redu, kužimo, nisu više sranje ko nekad, ali za Boga miloga, još su daleko od najboljih. Možeš ti stavljat linkova koliko oćeš, nećeš me linkovima uvjerit, a ni nikog drugog, da ASRock nećemu vrijedi naspram Gigabyte-a kad sam se vlastitim očima uvjerio da ne vrijedi. Link mi ne znači puno, imam i ja link gdje ljudi hvale MS-a od 400w kao napajanje u rangu Corsair-a, ali to ne znači da MS išta vrijedi. I napisan specifikacije njihove isto nisu neki dokazi kad sam vidio u nekoliko navrata da te "high-end" ASRock-ice ne boot-aju sa RAM-om preko 1333MHz (Dominator). Žaba njima i zlatni kondenzatori, i milijun SATA i SAS portova, i PLX čipovi kad onda na njega utrpaju neki BIOS za ****. Imam jednog susjeda poput tebe. Isto ja ASRock dizao u nebesa dok nije prešao na AM3 platformu pa je nakon 4. puta nošenja na garanciju i dobivanja nove odlučio preći na MSI i ta mu već više od godine drži. Pusti čovjeka da posluša tuđi savjet, imaš iskustvo, ali neki imaju i više. Ja možda ne, ali imam dovoljno susreta sa njima da znam zašto su najjeftiniji. Dok ne skuže prioritete u proizvodnji matičnih, za mene će bit svrstani na istu policu kao i MS, LC, Adata, Kingmax, NZXT, Prestigio i slični. Tvoje mišljenje je možda drugačije, ali ja ga nemoram prisvojiti.
Pitam zato što si mi se popeo na vrh ***** sa tim promoviranjem ASRocka. Ponašaš se ko Jehovin svjedok. U redu, kužimo, nisu više sranje ko nekad, ali za Boga miloga, još su daleko od najboljih. Možeš ti stavljat linkova koliko oćeš, nećeš me linkovima
HAHHAHAHAHAHAHHAA , da ponašaš se kao Jehovin svjedok >.< , šta je je usporedba je 10/10. Prije su bili škart kao što je ms u napajanjima, sad imaju dobre ploce ali ic ih uspoređivat s asusom i gigabyte-om zvuci kao loš vic.
Pitam zato što si mi se popeo na vrh ***** sa tim promoviranjem ASRocka. Ponašaš se ko Jehovin svjedok. U redu, kužimo, nisu više sranje ko nekad, ali za Boga miloga, još su daleko od najboljih. Možeš ti stavljat linkova koliko oćeš, nećeš me linkovima
HAHHAHAHAHAHAHHAA , da ponašaš se kao Jehovin svjedok >.< , šta je je usporedba je 10/10. Prije su bili škart kao što je ms u napajanjima, sad imaju dobre ploce ali ic ih uspoređivat s asusom i gigabyte-om zvuci kao loš vic.
Vrtio sam SandyE naclockan na 4.6 GHz sa GTX 680 SLI overclockanim na Asrockici. Držala je sve to skupa savršeno.
Ja ne znam što je tu loš vic. Asrock je punokrvni konkurent svim ostalim vendorima...
Vrti i moj stari naclockanog Athlon-a već 7 godina na ASUS-ici, a moj susjed jadan nije ni Athlon X2 nije mogao na 4 ASRock-ice. Prijatelj nije mogao stavit Dominatore na ASRock ploču da rade na deklariranoj vrijednosti, a evo ih i dan danas rade ko podmazani na Gigabyte-ici. Čudno jelda?
ASRokica u PC-u na Hvaru, stara oko 3 godine, na njoj 2-jezgreni athlon. 4 usb-porta na poleđini prestala radit iz cista mira. Ne reagiraju na nista. Interesantno.
Vrti i moj stari naclockanog Athlon-a već 7 godina na ASUS-ici, a moj susjed jadan nije ni Athlon X2 nije mogao na 4 ASRock-ice. Prijatelj nije mogao stavit Dominatore na ASRock ploču da rade na deklariranoj vrijednosti, a evo ih i dan danas rade ko podmazani na Gigabyte-ici. Čudno jelda?
E sad si poceo.
Moj frend sa Crosshair IV Formula ima problem da se komp ne zeli ugasiti kad je napon postavljen na manual. Win se ugasi a ventovi se vrte i dalje dok se ne drzi power tipka 5 sekundi.
Drugom frendu sa low-end ASUS AM3+ plocom ne radi AHCI mod. Jednostavno ne radi.
Trecem na MSI 870-C45 iz cista mira izgorila zvucna.
Na mojoj M5A97 PRO ima bug u svim BIOSima koji mi stvara probleme pri podizanju NB frekve (pc se ne zeli bootati poslije podizanja frekve, nije do napona, nasao sam nacin kako to zaobici).
A dosad ni jedan komp koji sam slozio sa ASRockovom plocom nije imao problem (4-5 njih).
Na jednom frendovom kompu se vise od pola godine vrtio AII X4 unlocker na cak 1.48V sa stock colerom, i to na ultra low-end ploci naziva N68S-UCC. Dan danas ispravno.
--------------------------------------------------------------
Imam li ja to samo srece? Ne znam.
Samo hocu reci da, uz duzno postovanje, ne se*ete po brandu koji je stvarno ostalima punkorvni konkurent.
asrock 870 extreme3 ne rade moji corsair vengeance rami na 1600mhz vec samo na 1333 i ne rade corsair xms3 rami uopce dok na mojoj gigabyte ploci rade bez greske
Samo hocu reci da, uz duzno postovanje, ne se*ete po brandu koji je stvarno ostalima punkorvni konkurent.
A mogao bi i Ivanjino podjeliti svoje iskustvo sa zbuganim BIOS-om na Corsshair V Formuli.
Uglavnom, poanta je da svaki vendor ima svojih mušica. Asrock ih je prije imao više, to je istina, ali sada je punupravni konkurent.
dobro ljudi...ja sam do sad imao 7 as rock ploča i nikad problema ni s jednom...i dan danas kupujem as rock i nikad nikakvih problema nisam imao s njom stvarno prekinite s*at po as rocku...a i neke stvari vi sami potrgate pa odmah krivite as rock ko da je zadnje smeče..mislim stvarno pretjerujete...svako voli nešto i nek si kupi šta želi...nevidim potrebu za ovom glupom raspravom koja nevodi nikud
A mogao bi i Ivanjino podjeliti svoje iskustvo sa zbuganim BIOS-om na Corsshair V Formuli.
Ako se dobro sjecam, taj je mozak ustekao tipkaru u 3.0 port pa ga je zato zezalo
(Valjda je prvo sto je logicno napraviti mijenjati port, al ocito ne razmisljaju svi isto..)