Gdije kupiti AMD FX 8350

poruka: 18
|
čitano: 8.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gdije kupiti AMD FX 8350

Odlučio sam se u kupovinu novog računala, te sam odlučio uzeti AMD FX 83350.

Otišao sam na web stranice svih domaćih prodavača PC dijelova, no nitko nema 8350!
Kontaktirao sam Links, te kažu da ga uopće nemogu niti nabaviti!

Online kupovina mi se ne isplati, jer bi me ubili na carini, tako da ništa od toga.

Imali itko da prodaje FX8350 na području Zagreba ili Rovinja?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gdije kupiti AMD FX 8350
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gdije kupiti AMD FX 8350

8320 je puno bolja kupnja. Radi se o istom procesoru na malo nižem taktu (lako se digne) a znatno je jeftiniji.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gdije kupiti AMD FX 8350
To mi je plan B.

Budem pokušao zivkati naokolo.
Ali stvarno mi je smiješno da se nemože nabaviti taj procesor! I onda se govori kako AMD propada, pa nije ni čudo!
14 godina
neaktivan
D101h kaže...
Ali stvarno mi je smiješno da se nemože nabaviti taj procesor! I onda se govori kako AMD propada, pa nije ni čudo!

ja bi prije rekao da im prodaja ide ko luda pa je zato nestašica

inace ja prošli tjedan uzeo 8320 u ADM-u

16 godina
protjeran
Gdije kupiti AMD FX 8350

Instalirao neki dan FX 8320 u Asrock 990FX extreme 3. Stvar prede bez ikakvog OC-a na 3.775 GHz. I netreba ti više vjeruj. Malko sam se igrao sa OC-om i bez beda stiže ZNAČAJNO skuplji 8350. Naravno sa dobrim coolerom. Meni temp drži na 33C dok se pod opterećenjem penje na 41-44C..Ako ga klokneš preko 4.2 računaj na 50-65C, a tu se pali i proc throttle , osim sa grdim vodenim hlađenjem. Moj cooler je ZALMAN CNPS7X LED, nema da ga čuješ uopće, ali preko 4.2 se ne bih igrao s njim, jer malko mi je teže onda izračunati sve radi 1866 Mhz memorija ( 4x4 ). A i nije potrebno, prema testovima, onim vulgaris od 3dMarka je u prvih 100 easy bez OC-a sa HD 5870...skoro stiže I7 clocknutu na 3.2 GHz ( blago) sa HD 7950 - u procu je čak i nešto brži , za odoka 3-5%...Kad dignem Intela na 3.7 ili 4.2 onda ga on šije, ali Intel ima waterblock pa nema beda. Mada, iskreno lakše se clockao six-core T-1054 Athlon II nego ovaj. Valjda je razlika u ploči - 890GX...

Što ti sve neće trebati osim za impresioniranje frendova, jer nitko ne "vozi" clocknutu mašinu 24/7 - nego samo za test i basta - nazad na tvorničke postavke uz malko fine tuninga, i to je to.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

E, da zaboravio sam, carina i porez su ti na informatiku 1%...trebali bi biti...

14 godina
neaktivan
Sigurno?
To znači da me nebi očerupali na carini kad bi vidjeli CPU od 1600kn?

Inače kad kupujem novo računalo uzmem najjače od AMD-a (uglavnom jer je jeftinije) I onda držim tu konfiguraciju dok se ne pretvori u "kantu".

Baš me zanima koliko će mu trebati za sintetizirati VHDL kod, s trenutnim sustavom vrijeme teži ka beskonačnosti. :D
16 godina
protjeran

Imaš i ovu varijantu :

http://www.gadgeterija.net/2012/04/05/vodic-kako-pri-online-kupovini-izbjeci-placanje-preskupe-carine/

a za točne detalje s našom carinom, se detaljno raspitaj jer se ti propisi tumače poprilično ofrlje i kako se kome digne ujutro, pa nemoraš platiti ništa, kao ja na preko 100 kila opreme u jednoj turi, a u drugoj turi me opale 700 kuna za bezvezarije...

Ovaj lik što je iskopao poštu u Brežicama je genijalac, jer svu vrlo skupu elektroniku možeš u pađe stavit - osim MBO-a , koji se i ne isplati šverat.

Pa si odaberi, jer pravila nema, možeš proć sa ničime, a mogu te i odrat..naažalost tako ti je to kad nitko sa sigurnošču nezna kako se to carini mada u pravilima jasno piše 1% - on/ona (one dvije carinice na glavnom - kod njih i Sv. Petar plaća carinu na bradu)  ti može rebnut po nekakvom "diskrecijskom pravu" i više. To im je valjda ostatak iz "prošlih vremena", i bla bla..

Uglavnom, istraži malko i sam šta ti je bolje, ja kad furam robu iz vana , furam druge stvari u kontejneru, pa se lagano "zagubi" poneki komad elektronike unutra, ili ako nažicaš da ti vani pošiljatelj lupi štambilj "GIFT" - onda si miran. Valjda, jer to ne podliježe carini nit pod razno.

14 godina
neaktivan
Ha, izgleda da će se moja kupovina pretvoriti u slaganje puzli. Svaku komponentu ću morat tražit u posebnom dučanu...
14 godina
neaktivan
Gdije kupiti AMD FX 8350

Što kažete na slijedeće matične ploče za 8350:
990FX Extreme3
Asus M5A99X EVO R2.0

Gledao sam i ona sabertoot   ploču, ali u specifikacijama piše da ne podržava memorije brže od 1866, osim toga preskupa je pa sam odustao od nje.

0 0 hvala 0
14 godina
raven34 kaže...

Instalirao neki dan FX 8320 u Asrock 990FX extreme 3. Stvar prede bez ikakvog OC-a na 3.775 GHz. I netreba ti više vjeruj. Malko sam se igrao sa OC-om i bez beda stiže ZNAČAJNO skuplji 8350. Naravno sa dobrim coolerom. Meni temp drži na 33C dok se pod opterećenjem penje na 41-44C..Ako ga klokneš preko 4.2 računaj na 50-65C, a tu se pali i proc throttle , osim sa grdim vodenim hlađenjem. Moj cooler je ZALMAN CNPS7X LED, nema da ga čuješ uopće, ali preko 4.2 se ne bih igrao s njim, jer malko mi je teže onda izračunati sve radi 1866 Mhz memorija ( 4x4 ). A i nije potrebno, prema testovima, onim vulgaris od 3dMarka je u prvih 100 easy bez OC-a sa HD 5870...skoro stiže I7 clocknutu na 3.2 GHz ( blago) sa HD 7950 - u procu je čak i nešto brži , za odoka 3-5%...Kad dignem Intela na 3.7 ili 4.2 onda ga on šije, ali Intel ima waterblock pa nema beda. Mada, iskreno lakše se clockao six-core T-1054 Athlon II nego ovaj. Valjda je razlika u ploči - 890GX...

Što ti sve neće trebati osim za impresioniranje frendova, jer nitko ne "vozi" clocknutu mašinu 24/7 - nego samo za test i basta - nazad na tvorničke postavke uz malko fine tuninga, i to je to.

Nethrottla CPU nego matična. Ta tvoja ima 4+1 faznu regulaciju pa zato throttla. Moja nethrottla nikako. Za 8 jezgreni CPU je minimum Asus Digi+ 6+2 ili ostale 8+2 ploče.

14 godina
D101h kaže...

Što kažete na slijedeće matične ploče za 8350:
990FX Extreme3
Asus M5A99X EVO R2.0

Gledao sam i ona sabertoot   ploču, ali u specifikacijama piše da ne podržava memorije brže od 1866, osim toga preskupa je pa sam odustao od nje.

Definitivno gledaj FX 8320 kad su to isti procesori. Jedino gdje trebaš gledat FX 8350 je ako ganjaš extra clockove, jel bi ovi iz FX 8350 trebali biti nešto bojli primjerci za clockanje nego FX 8320, mada je to sve lutrija i utječe puno drugih varijabli. Za FX 8350 ti je minimum ova ploča što ja imam ( najjeftinija dobra ploča ) pa onda ta Asus M5A99X EVO R2.0, i dalje one skuplje. Preskači ove AsRock sa 4+1 faznom regulacijom. Inače je Vishera odlična. Kod mene radi na 4.0ghz sa 1.28V i tako troši oko 160W iz zida KOMPLETAN sustav u Cinebenchu, što ja mislim da je dobar napredak sa Buldozera ili Thubana ( a naravno i brži je chip od oba spomenuta ). Vishera je taman li-la sa i7 2600K generalno, a novi košta 1300kn dok se kod Intela nemože dobiti niti i5 za te pare. i7 2600 košta oko 2300 kn !! Onaj tko koristi CPU intenzivne aplikacije nemože pogriješiti sa Visherom {#}.

14 godina
neaktivan
Gdije kupiti AMD FX 8350

Šta onda mogu uzeti i tu Asus M5A99X EVO R2.0 za 8350?

Hm, a napajanje,   jeli tu ima neke cake, ili je dosta da pazim koliko ima tih 12V sabirnica i da ima dosta vati?

0 0 hvala 0
14 godina

Trebaš gledat 12V rail da je što snažniji. A koju grafu bi upario sa FX-om ??

14 godina
neaktivan
Gdije kupiti AMD FX 8350

Iskoristio bi grafu šta trenutno imam u ovom računalu, ati 5750.

Gledao sam grafe u rangu cjeni od 100€, i ispada da zapravo nebi baš puno dobio, poštene grafe koštaju oko 4000 kuna, tako da ništa od toga.

Tako da sam rađe odlučio uzet jaku CPU i RAM, pa poslje ako mi bude trebala jaća grafa skupim para i uzemem je. Nadam se da će mi taj sustav trajat barem do 2020 godine...

Šta se tiće M5A99X EVO R2.0 možda čak danas budem ju probao otić naći u nekom dučanu u Zagrebu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 4:27 (D101h).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gdije kupiti AMD FX 8350

Našao sam!

Imaju u http://www.adm.hr

Odo sad vidjeti taj dućan, ako imaju sve kupujem odmah.

Budem javio kakvo je stanje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eto, sve sam našao!

NAšao sam 8350 nije baš najjeftiniji, ali imali su ga!
Uzeo sam Asrock 990FX Extreme3
16GB 1866MHz RAM i HDD od 500GB, sve ukupno 5033kn.
Valjda će trajat do 2020 godine. :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice