G530 vs athlon II x2 250

poruka: 43
|
čitano: 7.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
G530 vs athlon II x2 250

Sta mislite koji je bolji ostatak sistema bi prilicno jednako kostao s tim da je G530 jeftiniji, athlon se moze klokovati al eto kazu da je na def ovaj g530 bar jednak ako ne i bolji od athlona 250, vase misljenje imali neko iskustva sa ova 2 procesora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
G530 vs athlon II x2 250

G530 je jeftiniji, hladniji i jaci od AII X2 250/260.Totalno nebitno na kojem je Athlon taktu, imas tu test na forumu gdje je G530@2.4GHZ u Cinebenchu daje score 1.85 a Athlon II X2@3.5GHZ daje score 1.75 :)

Ukratko taj G530 je jaci od Athlona II 250, prakticki je po perfomansama izmedu njega i Athlona II X3 s tim da vise naginje k X3-ci.S tim da je u gamingu produktivniji dosta od AII X2 jer se radi o SB celeronu.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 17:59 (zoharbizo).

7 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: G530 vs athlon II x2 250

Da vas jos pitam recimo sa HD7750 grafickom posto je i ona mali potrosac bi li bolje radio u igricama na rezoluciji 1280x720p od athlona II 250, nisam mogao na nadjem nijedan test gdje se porede ova 2 procesora pa ako neko ima link nek postavi ;)

14 godina

Taj Intelov CPU je bolji za gaming duplo od Athlona II X2 bez obzira na rezoluciju. Ako ti budget nedozvoljava da se protegmeš do Athlona X3 i otključaš ga eventualno u X4, onda ti je taj Intel jedini izbor.

14 godina
G530 vs athlon II x2 250

ovdjeimas test celerona G540 i x2 250 izmedju ostalog. G540 je nesto malo brzi od G530 ali nista bitnog pa mozes usporediti

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

ma ja bi povremeno odigrao nesto trazim athlon x3 polovan pa ako naleti onda cu uzet al vjerovatno ovaj G530 ce biti moj izbor ;)

13 godina
neaktivan

Slobodno uzmi g530 ako ne mislis trošiti više para na bolje procesore. Ja ga imam i fino mi gura sve igre (skyrim, sc2, mass efect 3, bf3) uz hd 4850. Tako da

nemas frke s njim. Pogotovo na toj rezoluciji.

13 godina
neaktivan
MrDD kaže...

Slobodno uzmi g530 ako ne mislis trošiti više para na bolje procesore. Ja ga imam i fino mi gura sve igre (skyrim, sc2, mass efect 3, bf3) uz hd 4850. Tako da

nemas frke s njim. Pogotovo na toj rezoluciji.

Moje misljenje bez obzira koji uzmem dvojezgreni procesor ne bi osjetio neku prednost tako da s obzirom na cjenu ovaj celeron je najblizi izbor ;)

13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

G530 je jeftiniji, hladniji i jaci od AII X2 250/260.Totalno nebitno na kojem je Athlon taktu, imas tu test na forumu gdje je G530@2.4GHZ u Cinebenchu daje score 1.85 a Athlon II X2@3.5GHZ daje score 1.75 :)

Ukratko taj G530 je jaci od Athlona II 250, prakticki je po perfomansama izmedu njega i Athlona II X3 s tim da vise naginje k X3-ci.S tim da je u gamingu produktivniji dosta od AII X2 jer se radi o SB celeronu.

Malo sam listao po forumu (znam da je tema malo starija al et) i pronasao sam da athlon II kad se fino nakloka daje veci score u Cinebenchu http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-115-reloaded/138181.aspx?page=1 ,takodje gledao sam neki test u igrama testirali su 20 igrica i athlon kad su kloknuli na 4.ghz bio je jednak sa G620 procesorom a malo jaci od ovog g530

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=359391 ovde je lik malo detaljnije testirao G530 procesor i ja sam uporedjivao rezultate,

Znaci u Cinebenchu athlon naklokan daje veci skor

U ovom FRitz benchmarku takodje athlon naklokan bolji

Takodjer U vantage athlon naklokan bolji od ovog celerona, nije znaci bas da G530 u svemu bolji od athlona, na def taktu mozda je i bolji al zasto ne klokati athlona? a kad se klokne sigurno je bolji od G530 procesora.

Ljudi po forumima pisu razne gluposti tvrdnje da je recimo G530 bolji a niko ne postavi nikakav dokaz nego onako pisu a stvarnost je takva da G530 se ne moze klokati a athlon II moze i kao takav sigurno je bolji od G530 procesora, tamo gdje dominira ovaj G530 jeste potrosnja i zagrijavnja, naravno i cjena ako se gledaju novi procesori.

14 godina
G530 vs athlon II x2 250

G530 nades za mnogo manje novce, jednak je Athlonu II X2 na 3,7GHZ.Pa ti biraj.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I jedan i drugi su dobri, i imaju i prednosti i mane.

G530 prednosti:

+ Dobre performanse za nisku cjenu

+ Niska potrošnja

+ Hladan kao špricer

G530 nedostatci:

- RAM memorija uvjek radi na 1066MHz MAX (Intel, ovo stvarno nije inteligentno riješenje - idiotizam)

- Nemogućnost nikakvog OC-a, niti preko sabirnice (LGA1155 ograničenje)

- Kvalitetna ploča za takav procesor je uvjek skuplja od AMD-ovog riješenja

X2 270 prednosti:

+ RAM radi neovisno o procesoru, max 1866MHz zbog C3 arhitekture

+ Mogućnost OC-a preko sabirnice

+ Kvalitetnija ploča za AMD-a je uvjek povoljnija od iste klase ploče za Intela

X2 270 nedostatci:

- Nešto viša cjena od G530, za minimalnu razliku se dobije i X3 procesor koji se može probati i otključati

- Nešto veća potrošnja

Sve ima svoje prednosti i nedostatke.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
Don Kihoty kaže...

I jedan i drugi su dobri, i imaju i prednosti i mane.

G530 prednosti:

+ Dobre performanse za nisku cjenu

+ Niska potrošnja

+ Hladan kao špricer

G530 nedostatci:

- RAM memorija uvjek radi na 1066MHz MAX (Intel, ovo stvarno nije inteligentno riješenje - idiotizam)

- Nemogućnost nikakvog OC-a, niti preko sabirnice (LGA1155 ograničenje)

- Kvalitetna ploča za takav procesor je uvjek skuplja od AMD-ovog riješenja

X2 270 prednosti:

+ RAM radi neovisno o procesoru, max 1866MHz zbog C3 arhitekture

+ Mogućnost OC-a preko sabirnice

+ Kvalitetnija ploča za AMD-a je uvjek povoljnija od iste klase ploče za Intela

X2 270 nedostatci:

- Nešto viša cjena od G530, za minimalnu razliku se dobije i X3 procesor koji se može probati i otključati

- Nešto veća potrošnja

Sve ima svoje prednosti i nedostatke.

G530 se moze clockati na P67 i Z68 plocama putem BCLK do nekih 2600MHZ max, ram na 1066MHZ ima vise propusnosti od AMD-a skoro pa duplo jer ima mnogo bolji IMC, ploce su jeftine, te tri stvari si u krivu.

clock2much
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

G530 se moze clockati na P67 i Z68 plocama putem BCLK do nekih 2600MHZ max, ram na 1066MHZ ima vise propusnosti od AMD-a skoro pa duplo jer ima mnogo bolji IMC, ploce su jeftine, te tri stvari si u krivu.

BCLK na 105 nije OC, to je igranje za malu djecu.

Za propusnost memorije daj linkove s testovima, jer to NIKAKO ne drži vodu.

X2 270 sa Apacerom na 1333MHz VS G530 sa Apacerom na 1066MHz -> G530 nema nikakve šanse u memorijskoj propusnosti.

Ploče do 600kn za Celerona/Athlona -> AMD je bolje opremljen. Više SATA3 konektora, USB3.0, više memorijskih utora itd itd.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 15:27 (Don Kihoty).
14 godina
G530 vs athlon II x2 250

Podizanje frekve proca za 200MHZ je takoder vrsta overclocka, dakle nisi rekao tocno.Evo ti propusnost moje G.SKILL memorije na 1066MHZ sa latencijama 5-6-5-14 1T, 2.5GB/S, debelo preko Athlona II i Phenoma II sa memorijom na mnogo visim frekvama, SB IMC je mnogo bolji od onog u AMD procevima.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
G530 vs athlon II x2 250

Da dobro ste napisali sve ima svoje mane i prednosti al ako se gledaju performance onda vec na neki 3,5 Athlon II sustize ovog G530

Ja sam imao priliku da uzmem polovan athlon II 250 cjena mu je bila gotov kao nov g530 i odustao sam al mislim da sam pogresio, Isao je na 3.8 provjereno, mozda se moglo jos malo izvuc i sigurno je ako se gledaju samo performance na 3.8 bolji od celerona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
goldi kaže...

Da dobro ste napisali sve ima svoje mane i prednosti al ako se gledaju performance onda vec na neki 3,5 Athlon II sustize ovog G530

Ja sam imao priliku da uzmem polovan athlon II 250 cjena mu je bila gotov kao nov g530 i odustao sam al mislim da sam pogresio, Isao je na 3.8 provjereno, mozda se moglo jos malo izvuc i sigurno je ako se gledaju samo performance na 3.8 bolji od celerona.

Tek na 3.7GHZ ima bolji score od Celerona, imas u Cinebenchu na forumu.

clock2much
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
goldi kaže...

Tek na 3.7GHZ ima bolji score od Celerona, imas u Cinebenchu na forumu.

A onda trosi 2x vise, i sukladno tome ode i zagrijavanje.

Ofc.
13 godina
neaktivan
G530 vs athlon II x2 250

Vidio sam da na 4.2ghz daje 2.17 skor volio  bi da vidim athlon II u fritz benchmarku, po tvom misljenu moze li na 3.5 dostici G530 ili mu treba vise od 3.5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
goldi kaže...

Vidio sam da na 4.2ghz daje 2.17 skor volio  bi da vidim athlon II u fritz benchmarku, po tvom misljenu moze li na 3.5 dostici G530 ili mu treba vise od 3.5ghz

Treba mu vise od 3.5GHZ da bude bolji od G530.

G530 stock

Athlon II X2 @ 3.5GHZ

clock2much
14 godina
neaktivan
G530 vs athlon II x2 250

G530 je u svakom pogledu bolji CPU, osim ako bas zelis clockati.

Ofc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Pa zasto ne klokati ako moze, ne bi se ja bas slozio da je u svakom pogledu G530 bolji bas o tome i diskutujemo ovde da vec na nekom taktu od 3,7+ ghz athlon II postaje jaci cpu od  celerona g530.

Ako se gleda potrosnja zagrijavanje onda svakako bez sumnje G530 je odlican.

Ako neko ima athlona II da odvrti Fritz benchmark kazu da je dobar benchmark za cpu i mjerodavan u onoj tamo temi nisam vidio da je neko vrtio sa athlon II procesorom.

16 godina
goldi kaže...
mate960 kaže...

Pa zasto ne klokati ako moze, ne bi se ja bas slozio da je u svakom pogledu G530 bolji bas o tome i diskutujemo ovde da vec na nekom taktu od 3,7+ ghz athlon II postaje jaci cpu od  celerona g530.

Ako neko ima athlona II da odvrti Fritz benchmark kazu da je dobar benchmark za cpu i mjerodavan u onoj tamo temi nisam vidio da je neko vrtio sa athlon II procesorom.

S tim da kada clocka tog athlona mora raćunati na dodatni trošak za bolji hladnjak jer se grije puno više,nije vrijedno zajebancije,

s tim da nitko ne spominje grafiku od g530 koja mu je u procu(moraš uzeti ploću koja to podržava) što je odlićna stvar jer ti moze poslužiti kao zamijenska dok

recimo nemaš grafu ali još važnije što uz lucid virtu mozes iskombinirati da ti glavna grafa skoro ni ne radi već da se pali tek po potrebi

tako je recimo kod mene,skoro cijelo vrijeme mi je na grafi iz 2600k ali paljenjem neke igare prelazi na gtx560,puno manja potrošnja cijelog sustava,manje zagrijavanje i još neke

stvari,recimo lucid virtu mvp,tj kada grafika iz proca radi u 3d-u zajedno sa glavnom grafom

ebiga,vidi što ti treba 

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

S tim da kada clocka tog athlona mora raćunati na dodatni trošak za bolji hladnjak jer se grije puno više,nije vrijedno zajebancije,

s tim da nitko ne spominje grafiku od g530 koja mu je u procu(moraš uzeti ploću koja to podržava) što je odlićna stvar jer ti moze poslužiti kao zamijenska dok

recimo nemaš grafu ali još važnije što uz lucid virtu mozes iskombinirati da ti glavna grafa skoro ni ne radi već da se pali tek po potrebi

tako je recimo kod mene,skoro cijelo vrijeme mi je na grafi iz 2600k ali paljenjem neke igare prelazi na gtx560,puno manja potrošnja cijelog sustava,manje zagrijavanje i još neke

stvari,recimo lucid virtu mvp,tj kada grafika iz proca radi u 3d-u zajedno sa glavnom grafom

ebiga,vidi što ti treba 

U potpunosti se slazem. Zanemaruje se cesto integrirka koja zlata vrijedi kad primarni GPU krepa i sl. A i g530 se najcesce uzima sa h61 MBO koja podrzava iGPU.

Ofc.
16 godina
mate960 kaže...
dart_tom kaže...

ebiga,vidi što ti treba 

U potpunosti se slazem. Zanemaruje se cesto integrirka koja zlata vrijedi kad primarni GPU krepa i sl. A i g530 se najcesce uzima sa h61 MBO koja podrzava iGPU.

upravo to,recimo ima na pcexu g530 +h61mbo za 600kn

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

upravo to,recimo ima na pcexu g530 +h61mbo za 600kn

Bilo je i u ADM-u i Protisu G530 za ravnih 300kn, plocu jos uzmes za 350 i imas dio solidne low-end budget gaming konfe, koja doslovno nista ne trosi. Odlican je i za uredske konfe, HTPC i slicno.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 10:52 (mate960).
16 godina
dart_tom kaže...
goldi kaže...
mate960 kaže...

ebiga,vidi što ti treba 

zaboravio si rec da imaš i slabije preformanse, tj manjue fpsa sa lucidom ali ako je tebi do potrošnje ok.. ;)

16 godina
bik kaže...
dart_tom kaže...
goldi kaže...
mate960 kaže...

ebiga,vidi što ti treba 

zaboravio si rec da imaš i slabije preformanse, tj manjue fpsa sa lucidom ali ako je tebi do potrošnje ok.. ;)

koje slabije performanse?????? to iz iskustva ili ......?? jesi probao na svojoj jer znam da na asrock radi sto posto??

lucid radi dok surfam ili slušam glazbu,a ćim se upali recimo bf3 koji konstantno igram  radi samo gtx560ti

druga stvar je mvp virtu koji u dosta igara poboljšava i to ajme,istina u nekim igrama je isto ili losije,s tim ta je to za z77 ploće ali se da upogoniti i na z68 ali iskreno još ga nisam probao jer mi jednostavno ne treba!

16 godina

Ovdje je tema G530, nece ga valjda stavljat na Z77 ploču?!

Sa Lucid virtuom je pad preformansi od 5 - 15% zavisi od naslova a recimo Dirt 2 sa GTX460 čak 30% s toga kakam se na virtu:

http://www.anandtech.com/show/4199/lucids-virtu-enables-simultaneous-integrateddiscrete-gpu-on-sandy-bridge-platforms

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 12:53 (bik).
16 godina
bik kaže...

Ovdje je tema G530, nece ga valjda stavljat na Z77 ploču?!

Sa Lucid virtuom je pad preformansi od 5 - 15% zavisi od naslova a recimo Dirt 2 sa GTX460 čak 30% s toga kakam se na virtu:

http://www.anandtech.com/show/4199/lucids-virtu-enables-simultaneous-integrateddiscrete-gpu-on-sandy-bridge-platforms

pa recimo frend ga ima trenutno na esc gold z77!!!

13 godina
neaktivan
G530 vs athlon II x2 250

Ma dobro ljudi koji planiraju kasnije preci na neki jaci procesor uzimaju te skupe ploce, al realno sa ovim procesorom idu H61 ploce ja sam pokrenuo temu cisto onako da vidim sta drugi clanovi foruma misle o ova dva procesora neki moj stav je da su procesori jako blizu sto se tice performansi, na def taktu naravno G530 je jaci al ne moze se klokat i onda se stvari jednostavno sto se tice performansi izjednacavaju.

Imao sam priliku da uzmem polovan athlon II x2 250 sa 760G plocom (i ova ploca ima int. grafiku ako je to bitno) za cjenu ovog novog g530 i h61 ploce, ja sam odustao od kupovine iz cistog razloga posto sam smatrao da je ovaj G530 puno jaci al kad sam malo proguglao i uporedio neke testove to zaista nije tako. Athlon II procesori se mogu solidno ubrazati i sa oc-om jednostavno dolaze na nivo performansi ovog celerona.

Sto se tice ovog celerona sigurno je da za manje novca nije postojao nikad bolji procesor ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice