koji od ova dva bolji najvise mi treba za surfanje internetom i onako malo za gaming tipa fifa 13 i neke malo bolje naslove
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
phenom
Phenom,FX4100 je smeče naspram njega.
FX4100 nije pravi quad core,to je dual core sa SMT-om.
problem je sto sam kupio 4gb ddr3 1600mhz a phenom podrzava do 1333mhz
Nema problema.
Spustit če se takt s 1600 na 1333mhz.
Phenom,FX4100 je smeče naspram njega.
FX4100 nije pravi quad core,to je dual core sa SMT-om.
Taj proc nije nikakvo smeče fučkaj ga, ne pričati gluposti več treba reč kak stvari stoje kaj ne.S obzirom da nije pravi Quad proc, nego ovako 2 Cores/4 Threads to je dobar proc s obzirom na stock performanse+dodatno vrlo lako klokanje i to je to.
koliko puta sam vec spomenuo tog fx 4100 - to je drek u kategoriji u koju se hoce ugurati - frend zdenko 1991 ga je imao i samo nelijepe stvari su bile prisutne - radio je on ali tu su dropovi i slicne dubioze - i doista to nije pravi quad - kako god 945 je nesto bolji - a sto se tice rama frekvencije neces osjetiti razliku u bilo cemo izmedju 1333 i 1600 iako je lijepo imati 1600 u funkciji (niti jedan od ta dva nedrze 1600 mislim )
Phenom je jači, ali se ovaj bolje clocka. No međutim daleko od toga da je FX 4100 smeće. Imao sam Phenoma i imam sad taj ( kad pogasim pola modula ). Ono što mogu reći iz prakse je da nećeš osjetiti nikakvu razliku između Phenoma II X4 i FX 4100 za ovo što si ti naveo da ćeš raditi. Igrao sam i F1 2012 sa umjereno clockanim FX 4100 i nema dropova nikakvih. Najgore ti je slušati fanboy-e koji lupetaju bezeveze i nikad nedobiješ objektivno stanje stvari. Dakle, da se razumijemo. Phenom jeste jači, ali oba su slična u stvarnom svijetu tako da nemožeš pogriješiti puno.
jel zna netko gdje ima za kupit phenom ii x4 945
koliko puta sam vec spomenuo tog fx 4100 - to je drek u kategoriji u koju se hoce ugurati - frend zdenko 1991 ga je imao i samo nelijepe stvari su bile prisutne - radio je on ali tu su dropovi i slicne dubioze - i doista to nije pravi quad - kako god 945 je nesto bolji - a sto se tice rama frekvencije neces osjetiti razliku u bilo cemo izmedju 1333 i 1600 iako je lijepo imati 1600 u funkciji (niti jedan od ta dva nedrze 1600 mislim )
pozdrav. mali ispravak u vezi fx 4100. ima memorijski kontroler koji podržava ddr3 ram na 1600mhz, čak i brži... dokaz: http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/amdfx/Pages/amdfx-model-number-comparison.aspx
pa zato me i zanima ima li razlike izmedu 1600 i 1333mhz
Nema neke značajne razlike, osim u benchmarcima, bitnija ti je količina. Phenom ti radi uz 1600 ali je spusti na 1333 kao što je i kolega rekao. Mislim da se ovaj ram 1600 nešto lakše kloka u tom slučaju...
pozdrav. mali ispravak u vezi fx 4100. ima memorijski kontroler koji podržava ddr3 ram na 1600mhz, čak i brži... dokaz: http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/amdfx/Pages/amdfx-model-number-comparison.aspx
tnx - moja pogreska - davno sam citao o tim procesorima pa sam zato i napisao (mislim) u zagradi - kako god fx 4100 je drek
nema beda. nisam htio cjepidlačiti, ali sam ispravio u svrhu što kvalitetnijeg "forumarenja"!
Onaj tko kaze da je FX 4100 smece nezna sta prica, nije najbolji ali daleko je on od smeca, sve igre mi uredno rade, programi super rade, oni benchmarki po netu nicemu ne sluze jer ovo sto je on naveo sve radi najnormalnije a ja sam inace fan Intela ali eto zbog nedostatka love isao sam na AMD dok ne bude intel opet. Igram novi Hitman, GTA IV, FIFU 13 sve radi bez ikakvog stekanja a igrao sam i Far Cry 3 i Black Ops 2 koji je također bez ikakvog problema radio Nemojte pricat gluposti ako nesto niste koristili. Phenom sam koristio upravo 945 taj i u normalnom radu nisam nikakvu razliku primjetio. Iskreno 1-2 ili 10 sekundi za unzipiranje i slicno ne primjetis sigurno osim ako ne ides brojat. Daj Bože više takvog smeća za tako malo para da mogu igrat sve :)
Žalosno je što ima ovakvih kao Promatrač koji samo dezinformiraju one koji nisu upoznati sa objektivnim stanjem stvari.
Svaka cast tko komentira nesto a imao je kontakt s tim ili ga ima, ima ljudi kojima fx nije dovoljno brz naravno, ali govorit da je smece i slicno je glupo, svi bi mi htjeli i5 ali netko nema para za takve stvari trenutno, kao i ja u prvom redu ali takvo je vrijeme doslo. Kada sam kupovao FX nisam gledao one testove nego user review na Neweggu i 5 zvjezdica ima znaci da je dobar jer nemoguce da 5000 ljudi krivo misli. Ista stvar je bila sa Vistom, ja sam ju koristio nikad errora nisam vidio ali bila je na losem glasu radi ljudi koji ju nisu nikad koristili.
Onda ja mogu komentirat jer san ima fx 4170 i sada Phenoma 965. Nisan ositija nikakvu razliku osim u džepu. Kupija san u linksa fx jer nisu imali phenoma i kad san skužija da su dobili phenoma otiša i zaminija fx sa phenomom i još uzeja cooler CM hyper 412 slim i tako imam isti odnosno po benchevima bolji procesor za manje para i još odličan cooler.
Onda ja mogu komentirat jer san ima fx 4170 i sada Phenoma 965. Nisan ositija nikakvu razliku osim u džepu. Kupija san u linksa fx jer nisu imali phenoma i kad san skužija da su dobili phenoma otiša i zaminija fx sa phenomom i još uzeja cooler CM hyper 412 slim i tako imam isti odnosno po benchevima bolji procesor za manje para i još odličan cooler.
Nisam znao da oni tako mjenjaju stvari. Koliko si koristio prije zamjene Zanima me da li ja mogu tako zamjenit fx 4100 za 4300
Pa ako je u 8 dana i ako si normalan tip i ako su oni donekle normalni onda ne bi tribalo bit problema. Ja san ga koristija 4-5 dana, a i čest san kupac kod njih i kupujen za sebe a i druge tako da me dobro znaju i nije bilo nikakvih problema.
Pa ako je u 8 dana i ako si normalan tip i ako su oni donekle normalni onda ne bi tribalo bit problema. Ja san ga koristija 4-5 dana, a i čest san kupac kod njih i kupujen za sebe a i druge tako da me dobro znaju i nije bilo nikakvih problema.
Aha vidis nisam to znao, to je dobra stvar dobro za ubuduce znat ako nesto kupim a onda se predomislim. Hvala na info
pheno 965 podrzava 1600 memu?
Cpu-z kaže da podržava..
jbte kako stavit cpu validaciju...nikad to nisan radija
itomic bi se opet svadjao sa mnom - haha - sta je ono bila tema - itomica nitko nedozivljava ili je fx 4100 dual core procesor u biti...