Fazna regulacija maticne ploce

poruka: 13
|
čitano: 3.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Sta znaci kada ploca ima 8+2 faznu regulaciju ili 6+2, 4+1... ? Koja je razlika? Je li veca daje vise struje procesoru? Sta znace te brojke, a sta +?

Samo me interesuje, pa bi molio nekoga da mi odgovori, jer nisam upucen u to. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Fazna regulacija maticne ploce
MowERn kaže...

Sta znaci kada ploca ima 8+2 faznu regulaciju ili 6+2, 4+1... ? Koja je razlika? Je li veca daje vise struje procesoru? Sta znace te brojke, a sta +?

Samo me interesuje, pa bi molio nekoga da mi odgovori, jer nisam upucen u to. hvala

Veća/bolja fazna regulacija znači bolji OC.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
16 godina
neaktivan

Evo jedan odličan link, iz kojeg se hrpa stvari može naučiti: sve o regulatorima napona na matičnim pločama.

Ja pomognem, ti stisneš hvala.

1 0 hvala 1
14 godina

Ukratko, 8+2 znači 8 faza za procesor a 2 faze za memoriju ( ista stvar sa 4+1 ili 6+2 ). Više vaza je bolje za procesore sa velikom potrošnjom i za stabilnije overclockanje  Koliko dobro barataš engleskim ??

15 godina
neaktivan

Hvala svima na brzim odgovorima. Kakva bi bila neka 8+2 ploca za overclock phenoma x4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo ti jedan opsežan link pa čitaj ako te zanima. Ploča što je kolega preporučio je Best Buy.

http://www.overclock.net/a/about-vrms-mosfets-motherboard-safety-with-high-tdp-processors

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

U pravilu je uvijek bolje sto vise faza i daje se prednost digitalnoj regulaciji radi tocnije isporuke napona procesoru,to jest manjeg overvolta.No uvijek postoje iznimke, nekad digitalna regulacija nemoze dati onoliko "soka" procesoru kao analogna regulacija.

clock2much

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
MowERn kaže...

Hvala svima na brzim odgovorima. Kakva bi bila neka 8+2 ploca za overclock phenoma x4?

Evo ti jedna odlična

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-gigabyte-ga970aud3-am3-a970-d3-s3-u3-fw-a/47591

Koji najvisociji napon bi isao na njoj za 24/7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

1,5V, vise nebi trebao ici.

clock2much

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

1,5V, vise nebi trebao ici.

I to nije previse za ovu plocu koju je kolega preporucio Gigabyte GA-970A-UD3 uz dobro hladjenje procesora, za 24/7?

13 godina
protjeran

Da, nije previse, samo ti nece profitirati sa naponom preko 1,45V jer procesor sve losije i losije skalira nakon 1,45V.Po meni bi ti bilo dosta tih 1,45V i frekva na kojoj je stabilan, do tu ces najvise dobiti na taktu, sve poslije su mali dobitci, na to sam mislio.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 18:19 (Vegeta).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok, hvala svima. :D

I koju plocu da kupim, je li onu gigabyteovu ud3 koju je kolego preporucio, kakvo je njeno hladjenje regulacije, citam da i to moze biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MowERn kaže...

Ok, hvala svima. :D

I koju plocu da kupim, je li onu gigabyteovu ud3 koju je kolego preporucio, kakvo je njeno hladjenje regulacije, citam da i to moze biti problem?

Gigabyte 970 UD3 AM3+ je odlicna ploca po pitanju regulacije i overclocka PII X4/X6, slobodno ju ubodi.Samo pazi da je UD3 a ne D3, jer D3 ima 4+1 regulaciju napona.

clock2much
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice