Ecs X79R-AX Deluxe bios flashing

poruka: 30
|
čitano: 5.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znači, imam navedenu ploču i core i7 3820 C2 stepping. Trebao bi ju flashnuti, a ne mogu doći do windowsa. Ima li ko kakve ideje?

Mogu doći do biosa, podesiti boot-ove, ali nemam nikakav boot nakon što preleti uvodni screen, samo mi blinka scroller i to je to.

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ecs X79R-AX Deluxe bios flashing

ovih dana svi imaju iste MBO/probleme? x79-BIOS

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Tnx!

RAKIA connecting people!
15 godina
neaktivan

Ako ne upali na način(e) opisan(e) na linku pokušaj ovako: Na USB stik stavi UEFI file pa restart (ne vadi stik iz USB porta). Ponovo uđi u UEFI gdje bi trebali biti prikazani boot devices DVD, HDD i USB koji bi trebao biti označen oznakom UEFI. Označi da se prvo boot-a sa USB-a i restartaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Uzmeš USB stick, sa HP USB Toolom od njega napraviš bootabilni USB DOS stick (trebaš DOS fileove,

skini si FreeDOS ili nešto tako).

Na stick u root staviš EFI file koji želiš flashati -> najbolje mu je promjeniti ime da ti je lakše zapamtiti

tipa EFI.BIN ili EFI.ROM (ovisno o ekstenziji EFI-a).

Također u root sticka staviš ECS-ov DOS tool za fleshanje.

Bootaj DOS stick.

Pokreni ECS DOS tool. On će ti reći da upišeš ime ROM-a kojeg želiš flashati.

Pričekaj da se proces odradi - slijedi upute.

To je to. Done.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan

Tnx ljudi, sutra moram pokupit u protisu freezera i30, pa cu sloziti onda sve. Ovo sam probao samo onako s prislonjenim kulerom gore, kojeg ne mogu smontirati. Uefi sam stavio na stick, od-raranog, staviti cu kao prvi boot usb i probati... nadam se da ce sljakat, ako ne, onda cu metodom don kihoty-a.

RAKIA connecting people!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 0:07 (gymboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

otpisi to sve, pokusao sam sve osim phoenixove metode, govorite mu da BOOTA dos, a ploca ne zeli bootati apsolutno nista?!?! jedini nam je spas proc koji nije c2 i flashat iz windowsa i tjt, moja je od cetvrtka u linksu pa cemo vidit sta ce oni reci

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

otpisi to sve, pokusao sam sve osim phoenixove metode, govorite mu da BOOTA dos, a ploca ne zeli bootati apsolutno nista?!?! jedini nam je spas proc koji nije c2 i flashat iz windowsa i tjt, moja je od cetvrtka u linksu pa cemo vidit sta ce oni reci

Imaš pravo, ja sam pak pokušao drugom metodom i opet ništa, ploča jednostavno ne boota ništa s bilo kojeg medija, bio usb ili dvd.. Jbg, to je bad kad imaš reviziju proca noviju od biosa, treba flashati s c1 revizijom i onda gurnuti c2.

RAKIA connecting people!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 10:49 (gymboy).
16 godina
gymboy kaže...
...reviziju proca noviju od biosa, treba flashati s c1 revizijom i onda gurnuti c2.

-u pravilu, ne, MBO može bootati noviji CPU i flashati. Ovaj problem (ista tema isti uzrok?) je neispravan-pogrešan BIOS.

Jedino normalno rješenje je drugi (posuđen) chip-BIOS, boot, flashanje na živo starog chipa.. tj. za popravak bez drugog chipa potreban je ispravan boot dio BIOSa, ako je on neispravan nema šanse.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Pregledaj ploču da li na njoj postoji BIOS protection jumper. Ako ima promjeni postavku na Allow BIOS flashing;

Pregledaj Advanced BIOS features da li ima opcija Firmware Write Protect. Ako ima postavi je na Disable;

Pripremi USB ili CD na koji ćeš snimiti Flash Utility i zadnji BIOS file sa stranice proizvođača;

Postavi Boot priority na medij sa kojeg ćeš boot-ati BIOS i restart;

U komandnoj liniji upiši naredbe AFUDOS.EXE pa ime BIOS file-a (npr. 040706.ROM);

Kada instalacija bude gotova izvadi medij i restartuj računar;

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 14:11 (phoenix2003).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

uzalud vam trud sviraci... sve najbolje u novoj godini ;) 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probat ću, čim mi dodje freezer i30, ono prije sam samo isprobavao s kulerom "prislonjenim" na cpu,  ne bi htio skuriti..Ako ne uspijem, onda ide na links. Btw, sretna vam nova svima:)

RAKIA connecting people!
17 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

uzalud vam trud sviraci... sve najbolje u novoj godini ;) 

NeoDJW, odfurao sam ploču u Links, nije mi kuler još došao, a imam garanciju pa nek se oni s njom bore. Ako ne slože idem doplatit za neš pošteno, mislim da bi to bilo najbolje. Javi ak ti kaj naprave, da znam na čemu smo.

RAKIA connecting people!
12 godina
neaktivan

evo na cemu smo kolega

http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=17658

ja sam AJMO RECI zadovoljan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vrhunski, sam da nam to riješi problem s pločom... iduća 2011 ploča  koju links ima skuplja je još 800kn. Ploča je očito mušičava čim su su povukli iz prodaje, ne samo kod nas već i vani.

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma uletit ce nesto bolje, ne bojim se ja, ovo je za prvu ruku 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

Može ova kao prijedlog broj 1: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/P9X79_DELUXE/

Između mora opcija postoji i ta da se ne mora staviti u pogon da bi napravio flash UEFI-ja!{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 19:06 (phoenix2003).
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
NeoDJW kaže...

Može ova kao prijedlog broj 1: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/P9X79_DELUXE/

Između mora opcija postoji i ta da se ne mora staviti u pogon da bi napravio flash UEFI-ja!{#}

phoenix2003, vjerovao ili ne, takva mi leži na kauču, neupotrebljiva... Long story short, radi montaže mugen-a 2, morao sam uzeti drugi backplate, s kojim nisam dobio dodatne vijke, te sam radi malo jačeg stiska sje..o 2 pina. Pokušajem izravnjavanja, oba su otpala i sad jedino što preostaje je zamjena socketa... Imam tipa koji mi to može napraviti, sam mu mora socket doći pa ju onda možda i ostavim ukoliko me ecs-ica bude je...a, jedina predost ecs nad asusom, je to što na njoj ima 3 god gare, dok je asus bez papira.. 

RAKIA connecting people!
12 godina
neaktivan

nek izdrzi dok haswell ne izade i onda nek ide u p**** svoje materine :) 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gymboy kaže...
phoenix2003 kaže...
NeoDJW kaže...

phoenix2003, vjerovao ili ne, takva mi leži na kauču, neupotrebljiva... Long story short, radi montaže mugen-a 2, morao sam uzeti drugi backplate, s kojim nisam dobio dodatne vijke, te sam radi malo jačeg stiska sje..o 2 pina. Pokušajem izravnjavanja, oba su otpala i sad jedino što preostaje je zamjena socketa... Imam tipa koji mi to može napraviti, sam mu mora socket doći pa ju onda možda i ostavim ukoliko me ecs-ica bude je...a, jedina predost ecs nad asusom, je to što na njoj ima 3 god gare, dok je asus bez papira.. 

Kako bez papira??? Gdje si je kupio? E-bay?

17 godina
neaktivan

Jep, ploča je iz canade. Mislim da više tako ne nabavljam, osim kaj nema garancije, roknuli su mi i carinu.

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gymboy kaže...

Jep, ploča je iz canade. Mislim da više tako ne nabavljam, osim kaj nema garancije, roknuli su mi i carinu.

Kada kupuješ na e-bay, newegg ili amazon-u idealno bi bilo da imaš nekoga u USA kome pošalješ kupljenu robu, ko će je testirati da li je ispravna i poslati poštom po jeftinijoj tarifi nego što inače šalju prodavci robe.

15 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

evo na cemu smo kolega

http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=17658

ja sam AJMO RECI zadovoljan

Ala ih karaš na njihovom forumu  {#}   Mislim da te moderator sanja preko noći.

Jesi dobio ploču?

15 godina
protjeran

Bože paćenika...

No nema veze, ima i gorih, koji svakih 6 sati moraju provjeriti.

Ja bi samo radio copy/paste za takve pacijente:

"Vaša stavka je trenutno u obradi. Po završetku servisa bit će te obavješteni. Lp"

From all the things I lost, I miss my mind the most...
12 godina
neaktivan

stigla ploca, sve sljaka s novim biosom! proc radi na 4,5 trenutno, moram skuzit neke opcije u biosu pa ce neki benchevi past ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najjbitnije da radi, i 4.5 je zbilja solidan rezultat. Kakve su ti temp?
RAKIA connecting people!
17 godina
neaktivan
Nice, solidan oc. Kakve su ti temp?
RAKIA connecting people!
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napokon sve složio, lagano dignuo, zraido  i pila radi ko violina. Ide to još dosta gore, ali nemam potrebe za tolikom  snagom procesora, razlika izmedju ovog i7 i core 2 quad-a je ko nebo i zemlja.

RAKIA connecting people!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ga podereš u radosti i veselju!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: