DDR3 i soket 775 ili druga solucija

poruka: 9
|
čitano: 2.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
DDR3 i socket 775 ili druga solucija

Pozdrav, znači imam sljedeću konfiguraciju:
Intel C2Q Q9550 (hlađen sa MUGEN 2 ali nije clokan)
Corsair  Dominator 2x2048 1066 mhz
Gigabyte EP45-DS3

Nego stalno imam nekakve probleme sa tim ramovima (oni obični rade normalno), ponekad radi normalno ponekad ne (novi su iz trgovine nisam ih skoro nikako koristio, dobio sam ih kao zamjenu za stare, nego me te latencije i sl. uvijek zeza pa moram očistit cmos i sl.), pa sam planirao kao dvije solucije.

Prva solucija je,

kupiti novu matičnu DDR3 + Socket 775 tako da mogu iskoristit taj procesor a kupit jeftiniji DDR3. Samo ne znam kako to funkcionira, oću li moć klokat taj procesor kad je DDR3, jer taj procesor se može dobro clockati i glupo ga je držati na stocku. Zatim mogu eventualno prodati matičnu i RAM.

Druga solucija je,

prodati  sve gore navedne djelove CPU (cca 700-800 kn) + MBO (200 kn) + RAM (cca 300 kn) i kupiti neku matičnu sa DDR3 i neki procesor(npr i5), no opet ću trebati uložiti skoro 1000 kn, a to je opet puno. Računalo skoro nikako ne koristim žao mi je da leži i kupi prašinu pa gledam šta mi se više isplati.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Druga solucija definitivno!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Jesi probao staviti noviji bios ili ručno u njemu namjestit latencije i napon memorije?

Ali definitivno ti se više isplati prodati kad kažeš da ga skoro i nekoristiš pa dok još možeš neku lovu dobiti za to.

0 0 hvala 1
17 godina
Re: DDR3 i soket 775 ili druga solucija
Se7en kaže...

Jesi probao staviti noviji bios ili ručno u njemu namjestit latencije i napon memorije?

Ali definitivno ti se više isplati prodati kad kažeš da ga skoro i nekoristiš pa dok još možeš neku lovu dobiti za to.

A nisam pokušavao, jesam latencije radilo je prije ok, a sad nešto zeza, pa sam mislio da mi možda matična nije ispravna ili nešto pa zbog toga gledam se riješit toga.
Taj kvar mi je najgori jer ne znam točno u kojem dijelu je problem, pa mi to otežava ujedno i prodaju.

Samo me još interesira, primjetio sam da te matične ploče sa DDR3 primaju obično ram od max 4 GB po keksu ito od 1333 mhz, što je opet ograničenje, ali nisu skupe, možda odem i na tu soluciju, valjda to može normalno raditi 

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
15 godina
neaktivan

Prvo odredi koju bi ploču kupio a na netu možeš naći sve podatke o njoj. Koliko i koji RAM-a podržava? Koje procesore? itd itd....

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
phoenix2003 kaže...

Prvo odredi koju bi ploču kupio a na netu možeš naći sve podatke o njoj. Koliko i koji RAM-a podržava? Koje procesore? itd itd....

Znam, jesam, npr ova
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=10261

Sve imaju skoro iste karakteristike 

13 godina

Ako ti nije problem rađe uzmi ovo ili ovo

Kad već planiraš na ddr3 preć.

Osobno, nema ti nikakve razlike između tih svih ploča, gledaj si ponajviše na netu ako ima kakav review kako se clockaju(ako bi clockao) sa DDR3, i naravno preporučam ti više da uzmeš gigabyte ili msi matičnu.

Ti stariji chipseti su inače dulje trajali na takvim matičnim pločama(nemora da znači da će ti ona asrock crknut ili neš, sve zavisi na šta naletiš).

U svakom slučaju, mudrija je odluka kupit novu matičnu i DDR3.

Tvoja odluka je što ćeš odabrati, mi smo tu samo da te savjetujemo. {#}

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
markoal kaže...
phoenix2003 kaže...

Znam, jesam, npr ova

Ploča podržava DDR3 samo u slučaju klokanja. http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-GS3/

Da sam na tvom mjestu prodao bih stari računar dodao novca i kupio novi.

17 godina
phoenix2003 kaže...
markoal kaže...
phoenix2003 kaže...

Znam, jesam, npr ova

Ploča podržava DDR3 samo u slučaju klokanja. http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-GS3/

Da sam na tvom mjestu prodao bih stari računar dodao novca i kupio novi.

To sam vidio isto, ali glavno je kao da mogu staviti DDR3 tu koji je puno jeftiniji i poslje će mi koristiti, a DDR2 ne.

A pokušat ću viditi bolje kvar i sl. pa prodati što bude ispravno, no to je opet tlaka, a za procesor bi dobio eventualno do 800 kn što je opet malo s obzirom da je bio više od 2000 kn, pa bi ga mogao opet iskoristit a nije slab. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice