CPU overheating

poruka: 7
|
čitano: 1.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Cpu overheating
Dakle jucer sam u cod- u zamjetio neke cudne fps dropove i odlucio provjerit ja na speedfanu jel ima kakvih problema i slicno, kad ono cpu i mbo temp = 98-99 stupnjeva. Skinuo sam odmah jos par softwara da budem ziher i svi kazu isto. Nazalost nigdje u biosu nemam prikaz temp :( Ugasio pc i otvorio case posisao prasinu i slicno skinuo stock vent koji sam dobio uz svoj intel i5 750 2,6 ghz i zamjetio da se heatsink dosta olabavio i da mi malo plese lijevo desno. Nmvz stavi ja njega nazad i usput potrosim zadnju kap termalne paste. Odmah pri startupu mi je javio cpu overheating ali je pokrenuo pc i dalje javljao 100 C. Probao sam cak i gurnut prst ispod heatsinka kolko mogu ali nisam osjetio tako veliku temp. Uglavnom neznam dali je problem u losim senzorima za toplinu ili trebam uzet novo hladenje ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Cpu overheating

Pa ako cooler radi onda je vjerojatno problem u senzorima. :-) A ako se olabavio moguće da ne sjeda dobro i ne preuzima toplinu a time ni ne hladi. Probaj ga još pritegnuti ako je moguče. Pogledaj temp i pomoću ovoga:

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Ako možeš investiraj u bolje hlađenje (btw prodajem cooler! :-D). Ako ni to ne pomogne nešto je riknulo!

14 godina
Mislim
14 godina
Sry za double post mob sto ces. Ako imas fps dropove onda bice i je temp. Uzmi novi cooler ili taj jace zategni bice ne sjeda dobro.
12 godina
CPU overheating
Problem je kaj nemrem jace pritegnut cooler jer ga drze neke plasticne kukice pa au se one olabavile... Mislim da cu kupit novi cooler. Kaj kazete na Schyte katana 3. Case mi je CM 690 i dosta je velik pa misli da bi stao ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
elroxery kaže...
Dakle jucer sam u cod- u zamjetio neke cudne fps dropove i odlucio provjerit ja na speedfanu jel ima kakvih problema i slicno, kad ono cpu i mbo temp = 98-99 stupnjeva. Skinuo sam odmah jos par softwara da budem ziher i svi kazu isto. Nazalost nigdje u biosu nemam prikaz temp :( Ugasio pc i otvorio case posisao prasinu i slicno skinuo stock vent koji sam dobio uz svoj intel i5 750 2,6 ghz i zamjetio da se heatsink dosta olabavio i da mi malo plese lijevo desno. Nmvz stavi ja njega nazad i usput potrosim zadnju kap termalne paste. Odmah pri startupu mi je javio cpu overheating ali je pokrenuo pc i dalje javljao 100 C. Probao sam cak i gurnut prst ispod heatsinka kolko mogu ali nisam osjetio tako veliku temp. Uglavnom neznam dali je problem u losim senzorima za toplinu ili trebam uzet novo hladenje ??

uhvati za aluminijski dio hladnjaka ako je temp proca 100 njega bi bilo oko 80 ako peče za par sek onda je to pravih 100 stupnjeva ako je samo blago toplo to bi trebala biti donekle normalna temp

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice