CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.202.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
11 godina
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Znači bez veze sam linkao tolko linkova. Ajde ajde, napiši brzo što ti je bilo na pameti, tj. ekranu :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:43 (The_Fichek).
17 godina
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Lijen sam pisati to na mobitelu. Ukratko dostupno da je u ZG trgovine topa ADM, Futura, Centro ili Links. Dva do 200 Kn ili jedan do Max 150 s dostavom. Ne ispada mi novac na WC-u.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

191x7

Što znači nabavljivo kod nas? Ako misliš na nabava.net nećeš ništ bolje dobit, osim ako ne platiš 250kn. Znači preostaje ti slati mail Uzishopu i/ili još nekim dućanima pa ih pitati za prijemalo spomenute:

...

Nabavljivo kod nas znači da je u ponudi domaćih trgovina. Ponajbolje Links Osijek, ali odgovaraju i trgovine iz Zagreba (npr ADM, Futura, Centro, HGShop).

Nemam još te prihode da mogu dati 200-300 Kn za jedan ventilator. Zar moj komp liči na komp nekoga tko si može priuštiti high-end?

Lucidius kaže...

191x7

Naruci si bitfenix spectre pro 140mm blue led preko uzi shopa za 130kn po komadu i gladi bradu, vrhunski ventovi sta izgledom sta performansama, ja imam 4 komada i toplo ih preporucam.

130 Kn po komadu baš i nije povoljno. Pod povoljno mislim na 2 za do 200 Kn, eventualno (ako bih uzeo samo jedan) da je najviše 150 Kn (s dostavom!).

DOŠAO NET I NISAM IZGUBIO ORIGINALNI POST :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 2:03 (191x7).
11 godina

Za 100kn u HR možeš kupiti samo još jedan GP14, ništa bolje. Btw. cijenu na početku nisi napisao tako da sam ispisao best buyeve po meni iznad 100kn..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 9:02 (The_Fichek).
13 godina
protjeran

Evo bas citam kroz temu jer namjeravam uzeti dodatni 120 fan za upuh naprijed, kuciste je zalman z3 tako da naprijed ima neku tanju membranu protiv prasine, ovo bi onda bio dobar odabir ili ima nesto jeftinije da je podjednako dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The_Fichek kaže...

Za 100kn u HR možeš kupiti samo još jedan GP14, ništa bolje. Btw. cijenu na početku nisi napisao tako da sam ispisao best buyeve po meni iznad 100kn..

Izgleda mi sve bolje od GP-14

Nek uzme scythe. Preživjet će 2-3g(valjda) Ili kriminalo jeftini arctic s solidnim performansama i ofc bijela boja.

11 godina

war3_tft

Nema ništ jeftinije, a podjednako dobro. Corsair ML120 je vrh: http://thermalbench.com/2016/07/12/corsair-ml120-pro-120-mm-fan/3/ 

axos

On hoće crnu boju i čim tiši vent. Ako velš da je Scythe Glide Stream tek malo lošiji od Noiseblockera onda ok. Btw. teško mi se uvjeriti da je GP-14 toliko loš pa zato zaboravim da postoji išta bolje, a jeftinije.

191x7

Uz Scythe Glide Stream PWM si još možeš pogledati Bitfenix Spectre, običan LED PWM, a ne Pro :

https://www.links.hr/hr/ventilator-scythe-glide-stream-140mm-kompatibilno-sa-120mm-pwm-500-1300-okr-min-050908338

https://www.centro.hr/ventilator-bitfenix-spectre-140mm-blue-led-fan-black-bff-blf-14025b-rp.aspx

Taj GlideStream bih držao oko 900rpm: http://www.silentpcreview.com/Scythe_Fans_2013 

Bitfenix ima FDB, a ne Sleeve ležaj, plavi LED.. Moji 120mm su tihi na 900rpm, a kolko je 140mm bolji ili lošiji od Scythea nemam pojma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 10:14 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

war3_tft

Nema ništ jeftinije, a podjednako dobro. Corsair ML120 je vrh: http://thermalbench.com/2016/07/12/corsair-ml120-pro-120-mm-fan/3/ 

axos

On hoće crnu boju i čim tiši vent. Ako velš da je Scythe Glide Stream tek malo lošiji od Noiseblockera onda ok. Btw. teško mi se uvjeriti da je GP-14 toliko loš pa zato zaboravim da postoji išta bolje, a jeftinije.

191x7

Uz Scythe Glide Stream PWM si još možeš pogledati Bitfenix Spectre, običan LED PWM, a ne Pro :

https://www.links.hr/hr/ventilator-scythe-glide-stream-140mm-kompatibilno-sa-120mm-pwm-500-1300-okr-min-050908338

https://www.centro.hr/ventilator-bitfenix-spectre-140mm-blue-led-fan-black-bff-blf-14025b-rp.aspx

Taj GlideStream bih držao oko 900rpm: http://www.silentpcreview.com/Scythe_Fans_2013 

Bitfenix ima FDB, a ne Sleeve ležaj, plavi LED.. Moji 120mm su tihi na 900rpm, a kolko je 140mm bolji ili lošiji od Scythea nemam pojma.

Da imam instrumente snimio bi video, ovako nema puno smisla. I meni je bilo teško vjerovati da je scythe je pojeo GP-14 . Nisam vjerovao al eto, dogodilo se. Btw možda bi se moglo produžiti život sleeve bearingu s redovitim preventivnim podmazivanjem jer se zna da ne traju puno. Moj scythe se vrti na cca800 iako bi većini bilo prihvatljivo i 900. Na 1000+ ga se dosta čuje, ali je onda i protok velik.

17 godina

Pa uzeo bih ja GP14, no problem je što ih nađem samo bijelih a to nije opcija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 20:01 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Izbacio je i ENERMAX nove ventove, Enermax D.F.Pressure UCDFP12P , dolazi sa novim zanimljivim tehnologijama APS Function (Adjustable Peak Speed) i  Dust Free Rotation, sta se tice snage prilicno sam odusevljen, na 2000RPM CFM 85.43, SP 4.8 mm-H2

Poznavajuci Enermax i cijene ce biti jako konkurentne

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Izbacio je i ENERMAX nove ventove, Enermax D.F.Pressure UCDFP12P , dolazi sa novim zanimljivim tehnologijama APS Function (Adjustable Peak Speed) i  Dust Free Rotation, sta se tice snage prilicno sam odusevljen, na 2000RPM CFM 85.43, SP 4.8 mm-H2

Poznavajuci Enermax i cijene ce biti jako konkurentne

Warranty 2 years

Ako ne daje 5 godina ne gledam ga 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Lucidius kaže...

sta se tice snage prilicno sam odusevljen, na 2000RPM CFM 85.43, SP 4.8 mm-H2

Buka?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
9 godina
protjeran
Jovanka kaže...
Lucidius kaže...

sta se tice snage prilicno sam odusevljen, na 2000RPM CFM 85.43, SP 4.8 mm-H2

Buka?

Na linku je sve klik, uglavnom na 2000RPM solidnih 27DB, to je prilicno dobar rezultat

EDIT:

Dobra stvar je i sta se lopatice daju skidat pa je ciscenje macji kasalj

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 20:29 (Lucidius).
17 godina

Upravo sam iz kompa izbacio jedan CM JetFlo. Na 40% brzine (minimum što ploča može) mi je preglasan.

Ostavio sam drugi JetFlo unutra, odnosno hladnjak proca mi više nije push-pull već samo jedan "push".

JetFlo je tih na 20-30% što mi ploča dopušta na CPU fan headeru.

Možda me trkne pa istestiram 2 JetFlo u Push-pull s 1200rpm adapterima (19db?) s kojima znam da su ventilatori tihi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja se prebacujem u ovu temu specijaliziranu za ventove pa tko hoce neka nastavi tamo (:http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/pc-ventilatori/227838.aspx?page=11&jumpto=5211043&sort=asc&view=flat

11 godina

Ima li veze, ako ne stavim polimerni film iz videja na Intelov CPU backplate:

Tog nije bilo na AMDu. Izgubio sam to plasticno sranje danas, dok sam premjestavo taj cooler i ne mogu pronac nigdje.

Kontam da preventa moguci kratki spoj, ali udaljeno je samo po sebi od maticne.. Valjda ne bu nist bilo :S

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 2:03 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Ima li veze, ako ne stavim polimerni film iz videja na Intelov CPU backplate:

Tog nije bilo na AMDu. Izgubio sam to plasticno sranje danas, dok sam premjestavo taj cooler i ne mogu pronac nigdje.

Kontam da preventa moguci kratki spoj, ali udaljeno je samo po sebi od maticne.. Valjda ne bu nist bilo :S

uzmi lak za nokte u prvoj trgovini za par kuna, najjeftiniji, i fino prelakiraj metal

11 godina

Lak za nokte, aj ok.. I krivo sam napisao, bilo je tog na AMDu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 2:20 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen

Ako je netko slučajno postavio pitanje ili bude postavio pitanje, evo mogući odgovor.

Zamjenio sam CM 212x sa Arctic i32 CO za svoj i7.

Odmah u startu, temp su niže u max za 6C, min čak do 10C.

-(aida64 FPU)-

Prvo što me se dojmilo da su pera hladnjaka spojena na kraju, tako da se neće rubovi savijati ako se slučajno krivo uhvati.

Baza je poprilično ispolirana, a cijevi su minimalno stanjene, i toplina se odlično prenosi, jer cijeli hladnjak bude topal(što govori da bi 2 venta tu odradila posao), dok kod CM to nije baš slučaj.

Da, i mali je tih, ne čuje se na 1350RPM.

Uglavnom, preporuka za taj budžet za hladnjak.(btw prodajem 212x, pa moze u pm)

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Evo kaze zena da joj skida sam neke igrice i programe, najcesce neki maxthon browser, uf pa imali smo par kineza i prvi put ovakva sranja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hebem ti mbug, nemres editirat i jos mi baci poruku na skroz drugu temu, a pisao sam poruku u temi kineskih mobaca
Nemam pojma kako je ovdje zavrsila, molim brisanje
11 godina

Nasao sam !! :D Nisam uopce vadio van jucer, nego je bio u kutiji sa fan ductovima prislonjen uza njih, a kak je taj plasticni film vrlo tanak nisam vidio. Bila je i plasticna matica za svaki od sarafa kaj idu van tog backplatea, jednu izgubio i sad nasao na podu. Ne vjerujem da sam to sve nasao u 5 minuta sto sam jucer trazio sat i pol, lol.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 11:58 (The_Fichek).
17 godina

Oduševljen MS PC Cool crnim 120mm ventilatorom.  Za 40 Kn vent je strava.

Starta na 5V, brzina oko 1000 okretaja, protočnost 43.2 CFM, tlak 1.04 mm-H2O, buka 19.8 dBA.

Siguran sam da nisu trajni (ali mogu se podmazivati), no za tu cijenu nisam očekivao tišinu.

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina

Dajem im pola godine najvise.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan

Pozz , Moze mi netko preporuciti koji cooler da kupim a da je tih za i5 6500 ??? 

0 0 hvala 0
12 godina
rimad0808 kaže...

Pozz , Moze mi netko preporuciti koji cooler da kupim a da je tih za i5 6500 ??? 

lc cc 95, jeftin i za taj tvoj proc tih i hladan

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
rimad0808 kaže...

treba provjeriti(izmjeriti) plocu mogla bi mu zasmetati kopca od coolera na ramima ili pciex utoru ovisi kak ga okrene!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
picajzla0707 kaže...
rimad0808 kaže...

treba provjeriti(izmjeriti) plocu mogla bi mu zasmetati kopca od coolera na ramima ili pciex utoru ovisi kak ga okrene!lp

na to nisam mislio, ja sam ga isprobao na hasi, na i5 4460 i kod njega je taj hladnjačić nevjerojatno učinkovit i tih

matična je bila asus h97 pro gamer i tu nije bilo problema s kopčanjem

13 godina
protjeran

13cm su kopce pa samo treba izmjeriti dio kod cpu-a dali nesto smeta ili ne! hladnjak je mali no kopce su siroke kao na nekim vecim 120mm hladnjacima!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice