CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.200.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Koji je best-buy hladnjak do nekih 500kn, bilo zračni ili vodeni? Ovaj AC Freezer 7 Pro što imam je nejak, možda bolji 10C od stocka, ako i toliko. Sad trebam neki pošteni cooler, po mogućnosti da je dostupan u Linksu. S obzirom da mi je Noctua NH-D14 preglomazna, koji manji cooler, zračni ili vodeni, je po performansama najbliže Noctui?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Kaj se tice hladnjaka u Linksu kao najblizeg Noctui bih izdvojio Scythe Mugen 3 !

Pogledaj kod Oprića Noctua NH-U12P  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Kakva je Yasya u odnosu na Mugena 3? A Mine 2, najsličniji je Noctui pa valjda ne kaska puno za njom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

čitao sam da je prolimatech genesis odličan cooler, ali on traži dodatne vente pa ne znam da li ti je to previše novaca...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O
zuper kaže...

čitao sam da je prolimatech genesis odličan cooler, ali on traži dodatne vente pa ne znam da li ti je to previše novaca...

Znam, gledao sam ga. Ali prevelik mi je, ne trebam takvo nešto u kućištu. {#} A još bi morao iskrivljivati 24pinski ATX kabel jer bi došao sve do njega. A isto tako mi se ne sviđa što bi pola topline sa proca ostajalo u kućištu.

Trenutno mi se Mugen 3 čini kao pravi best buy za ovih 330kn u Linksa, a prema Tom's hardware ne zaostaje puno za Noctuom.

15 godina
Penryn kaže...

Kakva je Yasya u odnosu na Mugena 3? A Mine 2, najsličniji je Noctui pa valjda ne kaska puno za njom?

Yasya i Mugen 3 su slicni , jedino Yasya dolazi s potenciometrom i ima visi max. broj okretaja

Mine 2 je malo veci hladnjak jer ima 140mm vent i po dimenzijama je slican NH-D14 i malo bolje hladi od one dvojice gore !

Meni se tu Mugen 3 cini najbolji izbor , a usto je i provjeren hladnjak !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Okey, hvala puno, zasada je Mugen 3 prvi izbor, al vidjet ću, možda me pukne film pa naručim NH-D14 jer sam ga oduvijek htio imat. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Ako imas kuciste u koje ce ti stati i ako mu nece smetati RAM , onda bih na tvom mjestu uzeo NH-D14 i nakon toga nemoras dugo razmisljat o kupnji drugog hladnjaka !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ako imas kuciste u koje ce ti stati i ako mu nece smetati RAM , onda bih na tvom mjestu uzeo NH-D14 i nakon toga nemoras dugo razmisljat o kupnji drugog hladnjaka !{#}

Mislim da bi stalo, Chieftec giga df-01b je kućište, samo što bih se satrao dok bih to sve uvalio, i ovako mi AC Freezer smeta za 8pinski EPS konektor(zapravo ne Freezer nego samo kućište što je tijesno). Noctua je odlična, ali tih 600kn koliko bi me ispalo skupa sa poštarinom mi se ipak čini kao overkill za jedan obični hladnjak, tim više što duplo jeftiniji Mugen 3 taj posao odrađuje tek mrvicu lošije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 21:38 (Penryn).
16 godina
Penryn kaže...

tim više što duplo jeftiniji Mugen 3 taj posao odrađuje tek mrvicu lošije.

I glasnije. Btw., Tom's hardware nikada nije bila neka objektivna stranica.

NH-D14 je hladnjak bez konkurencije. Nenadmašno hlađenje u apsolutnoj tišini.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
CPU hladnjaci P&O

I to sto kazes  ,  Mugen 3 na akciji i skoro duplo jeftiniji od Noctue . Jest da je slabije hladi , a ako nisi zestoki OC-er , Mugen 3 je za tebe odlican  izbor !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

@DamageHigh: Vidim da ti imaš H60, kako si zadovoljan sa njim? Jesi imao neki cooler prije njega sa kojim bi ga mogao usporediti? Je li glasna pumpica vode? Nešto poput toga bi mi najbolje sjelo jer je jako praktično i ne visi na ploči, znači mogu prenosit lako komp, ali ne čini mi se baš dovoljnim da poguram i7 na kakvih 4,5GHz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 21:43 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...

@DamageHigh: Vidim da ti imaš H60, kako si zadovoljan sa njim? Jesi imao neki cooler prije njega sa kojim bi ga mogao usporediti? Je li glasna pumpica vode? Nešto poput toga bi mi najbolje sjelo jer je jako praktično i ne visi na ploči, znači mogu prenosit lako komp, ali ne čini mi se baš dovoljnim da poguram i7 na kakvih 4,5GHz.

Nije uopće glasan. Bio je u početku, čula se pumpa, ali više se uopće ne čuje. Ne mogu ti ga trenutno usporediti, jer mi je airflow trenutno u banani (komp je WIP..:P), ali negdje je u rangu sa Zalman Performom koju sam imao prije njega, samo je tiši.

H70 je već ozbiljnija stvar. Njega bi trebao prije razmatrati.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina

Pa kakav airflow ! To je vodeno hlađenje na koje airflow ima zanemariv utjecaj. Inače za Penryna, Xigatek Aegir tije najbolji hladnjak do 400 kn kod nas, a do 500 u Linksu ili negdje imaš i Armagedon te Genesis ( anjimatreba dokupit i ventove ). Corsair H60 je u rangu Mugena, Yasye, Hypera612S i sličnih hladnjaka za oko 300 do 400 kn. Ovi koje sa naveo u prvoj rečenici su bolji. Prednost je H60 kompaktnost naspram velikih tower coolera i to je jedina prednost koju ima, dok je s druge strane skuplji jedno 200 kn od zračnih hladnjaka sličnih performansi.

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Molio bih nekoga može li mi reći razliku između Katane 3 i ove nove četvorke, namjeravam kupiti jedno od toga

Daria
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jukiii kaže...

Molio bih nekoga može li mi reći razliku između Katane 3 i ove nove četvorke, namjeravam kupiti jedno od toga

Nema veće razlike, jedina značajnija razlika je to da Katana IV paše na LGA2011.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Može preporuka CPU coolera za i5 2500K procesor overclockan na 4.5 GHz, cijena do 350 kn, uvjet je da je vrlo tih pri normalnom radu, ne previše bučan u full loadu i naravno da drži temperaturu procesora pod opterećenjem u granicama normale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da li je možda bolji ovaj cooler?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=10627 

Mogu li na bilo koji od ta 2 coolera ugraditi ovaj dodatni ventilator ako bude ikad zatrebalo?
http://www.instar-informatika.hr/ventilator-zalman-120mm-sharks-fin-blade-120-zm-sf3/ZAL-ZM-SF3  

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Mugen 3 je bolji !

Na Hypera 612S mozes stavit jos jedan vent , dok za Mugena nisam siguran !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mugen 3 ili Aegir
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Mugen 3 je znači bolji cooler, a koji je od ta 2 tiši?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Hyper 612S je tiši !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
peterstern9 kaže...

Može preporuka CPU coolera za i5 2500K procesor overclockan na 4.5 GHz, cijena do 350 kn, uvjet je da je vrlo tih pri normalnom radu, ne previše bučan u full loadu i naravno da drži temperaturu procesora pod opterećenjem u granicama normale.

Imao sam Hyper 612S. Taj cooler je mama za sve coolere što se tiče tišine, ali MAMA. Imam sad i NH-D14 tako da mogu reć pouzdano šta je tiho, a šta nije. Sa Hyperom imaš 99% clock na 4.5Ghz a cooler apsolutno je nečujan na svojih defalut 1300 okr. Definitivno je to najbolji izbor ako je tišina primarna.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Imao sam Hyper 612S. Taj cooler je mama za sve coolere što se tiče tišine, ali MAMA. Imam sad i NH-D14 tako da mogu reć pouzdano šta je tiho, a šta nije. Sa Hyperom imaš 99% clock na 4.5Ghz a cooler apsolutno je nečujan na svojih defalut 1300 okr. Definitivno je to najbolji izbor ako je tišina primarna.

Kolika ti je razlika sad u temperaturama sa Noctuom? Jesi dobio mogućnost kakvog većeg 24/7 takta?

14 godina

Naravno da Noctua hladi bolje. Testirano na 4.4Ghz je Noctua ( kad su oba hladnjaka na full sa ventovima ) hladnija oko 8 do 9C što je velika razlika. Ovisno od sobne temperature CPU na 4.4Ghz sa 1.38V sa Hyperom ide na oko 70C CPU socket temp dok su cores uvijek u full loadu oko 12C manje, dakle 58C. Sa Noctuom isti set up i sobna temperatura ( bila je oko 25/26C ) CPU socket ide na oko 61C do 62C a cores oko 49C. Dakle, to je velika razlika i omogućuje da sa Noctuom idem još više sa naponom i taktom nego sa Hyperom što je bilo za očekivati. Temperature su dobivene u P95 stress testu. Riječ dvije o akustičkom dijelu. Hyper 612S se vrti default na 1300 okr. i POTPUNO je nečujan što je upravo fantasično i savršeno za ljubitelje tišine. Noctua je nafull gasu sa oko 1300okr na oba venta bitno glasnija od Hypera. Ali trebate to gledat  u kontekstu da je Hyper nečujan, a da se Noctua čuje,a li ne da je bučan hladnjak. Kad se Noctua smanji na oko 930 okr. ( pomoču dobivenog adaptera ), onda je i Noctua praktički nečujna ( ali ni tada nije potpuno nečujna kao Hyper ). Kad je Noctua na 930 okr. onda hladi bolje otprilike 4 do 5C od Hypera, a sa punim gasom na ventove ide dole još otprilike 4 do 5C. Tako da je sad držim na 930 okr.  da je komp nečujan, a opet mi hladi bolje od Hypera. Ako idem clockat, dignem ventove i opet imam prostora za clockanje. Hyper je ogroman, a Noctua još i veća. Bome nisu za mala kućišta {#}.

15 godina
Haf932 kaže...

Mugen 3 je bolji !

Na Hypera 612S mozes stavit jos jedan vent , dok za Mugena nisam siguran !

Na mugen 3 mozes stavit jos jedan vent :)

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Na mugen 3 mozes stavit jos jedan vent :)

Ali ne dobijes fan clipove, dok sa 612s dobijes.

clock2much
14 godina

Dodatni vent ti ne donosi bitan napredak.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Dodatni vent ti ne donosi bitan napredak.

True story! Been there, done that, and I have pictures to prove it! One superfine fan like Noctua NF-P12 PWM or Noiseblocker BlackSilentPRO PL-PS can kick some serious ass.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice