Ima li netko CM hyper 212 evo i asrock 770 extreme3 ploču, da mi kaže da li mu cooler prelazi preko prva dva slota rama ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi! Nisam znao gdje da pitam, pa ću ovdje.
Koliko je isplativo stavljati push & pull konfiguraciju na 240mm ili 280mm radijator na vodenom hlađenju u odnosu na samo push.
Isprike na ovolikom pisanju, ali trebam jedan savjet, dosta hitno. Naime dobio sam ponudu zamjene katane 3 za moj yasya, taj bi mi cooler pasao zbog dimenzija, ali da li je on ok performansama za phenom 2 x4 955 ... i koliko bi bila ok nadoplata ?
Isprike na ovolikom pisanju, ali trebam jedan savjet, dosta hitno. Naime dobio sam ponudu zamjene katane 3 za moj yasya, taj bi mi cooler pasao zbog dimenzija, ali da li je on ok performansama za phenom 2 x4 955 ... i koliko bi bila ok nadoplata ?
Na stock taktovima bi držao, ali na knap. Na tvom mjestu ja nebi, ali ako hoćeš, bar 150kn nadoplate.
Ovako, imam 3 ponude - katana 3, mini ninja i Gaia ? savjet molim.
Mislim da je Gaia najbolja
Gaia.
Pozdrav ljudi! Nisam znao gdje da pitam, pa ću ovdje.
Koliko je isplativo stavljati push & pull konfiguraciju na 240mm ili 280mm radijator na vodenom hlađenju u odnosu na samo push.
Pa zar stvarno nitko nezna?

Po meni ne dovoljno isplativo.
Pozdrav forumaši.
Ima li tko ovaj hladnjak i kakve su mu kvalitete ?
Tnx pozdrav
http://www.nabava.net/hladnjaci__470/cooler-master-cpu-hladnjak-v6gt-38db-s775__1740131
Procitaj si ovaj review ! Hladnjak vrlodobro hladi , ali je i prilicno glasan ! Montiranje hladnjaka je malo komplicirano i potrebno je imat pomagača kod montiranja , a treba se i skidat maticna ! Po meni je malo precijenjen , ali mi zato odlicno izgleda ( zato sam si ja upiknuo V8 ) !
Procitaj si ovaj review ! Hladnjak vrlodobro hladi , ali je i prilicno glasan ! Montiranje hladnjaka je malo komplicirano i potrebno je imat pomagača kod montiranja , a treba se i skidat maticna ! Po meni je malo precijenjen , ali mi zato odlicno izgleda ( zato sam si ja upiknuo V8 ) !
Ok tnx.
Čitao sam ovu temu ima dosta različitih preporuka i mišljenja,tako da uopće ne znam koji cooler kupiti.
Koji mi ti predlažeš ? Cijena nije bitna.
Kako ovo čudo uopće stane na MB hehe.
Trebam vidjet da li će smetati memoriji.
Dark Rock Advanced C1
http://www.gamershop.com.hr/shop/cpu/hladnjak-za-procesor-be-quiet-dark-rock-advanced-c1/135-1145
Dark Rock Pro C1
http://www.gamershop.com.hr/shop/cpu/hladnjak-za-procesor-be-quiet-dark-rock-pro-c1/135-1146
Imao sam u planu coolermaster v8,kažu da je dobar ali teško je ga naći.
Pozdrav, evo zanima me koji bi bio dobar hladnjak za moj proc? Dolazi ljeto, vec mi se i sad grije jer sam u stanu, morao sam otvorit bacnu stranicu, i neki vent usput ako znate za moje kuciste.
Pozdrav, evo zanima me koji bi bio dobar hladnjak za moj proc? Dolazi ljeto, vec mi se i sad grije jer sam u stanu, morao sam otvorit bacnu stranicu, i neki vent usput ako znate za moje kuciste.
TT Contac 21 , Scythe Katana 3 , CM Hyper 412S , TT Contac 29 ... ovisi do kolko para trebas !
Za kuciste uzmi AC F12 !
Posto na temu nitko nije reagirao,sveo sam odabir na 2 kulera
radi se o kucistu di preko 110mm kuler ne stane
Noctua NH-L12 Novi model,kod nas nisam nasao cijenu,low profile,cini se mrcinski za ovakvu namijenu
Za:Noctua je poznata po odlicnim hladnjacima,vjerujem da ovo cudo moze drzat proc poprilicno hladnim
Protiv: visoko 96mm,zrak ce lupati direktno u aluminij iznad (nemam pojma dal je to stvarno lose ili mi se cini losim),tesko dobavljivo
Corsair H60
Za: nasao brdo reviewa,drzi proc zaista cool,space saving na maximumu
Protiv: Gubim jedan 120mm vent koji baca air u samo kuciste jer ga kombiniram ko vent koji baca zrak kroz radiator
SVaki savijet je dobrodosao naravno!
Taj Noctua ce vjerojatno bit dobavljiv kod Oprić informatike , no ja bih rađe uzeo Corsaira H60 !
Info koji sam zaboravio napisat:
Procesor i5 2500K
Kuciste Lian Li v352
Posto na temu nitko nije reagirao,sveo sam odabir na 2 kulera
radi se o kucistu di preko 110mm kuler ne stane
Noctua NH-L12 Novi model,kod nas nisam nasao cijenu,low profile,cini se mrcinski za ovakvu namijenu
Za:Noctua je poznata po odlicnim hladnjacima,vjerujem da ovo cudo moze drzat proc poprilicno hladnim
Protiv: visoko 96mm,zrak ce lupati direktno u aluminij iznad (nemam pojma dal je to stvarno lose ili mi se cini losim),tesko dobavljivo
Obje Noctue o kojima pričaš (D14 i L12) su vrlo lako dobavljive, ima ih Oprić Informatika na lageru.
kako znas?
u cijeniku nema,pa zato pitam...
ako imas neki inside info o cijeni L12 to bi bilo super,to ce zadnje presudit o odabiru,za sada naginjem na H60
Moraš također znati da su ti Hxx vodena dosta glasna, pa i to uzmi u obzir.
Ja ću uvijek prije uzeti neki tiši vent nego neki koji ga hladi bolje za možda 2,3 stupnja...
kako znas?
u cijeniku nema,pa zato pitam...
ako imas neki inside info o cijeni L12 to bi bilo super,to ce zadnje presudit o odabiru,za sada naginjem na H60
Ma bude i u cjeniku. Uvijek kasne sa dodavanjem novih dolazeka u cjenik. A i webshop je neki već predugo u planu pa se čini da će i to sad stvarno izrealizirat.
Uglavnom cijena za L12 okvirno slijedi preporučenu Noctuinu cijenu od 50€, tj kod Oprić Informatike je 370kn.
Najbolje ti je poslat mail na:
ivan@opric-informatika.hr