Corsair Hydro H45 savjet za novi ventilator

poruka: 7
|
čitano: 2.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina

Poz ekipa!

znaci situacija je iduca: 

slozim kompletno novi komp , veselim se vodenom hladenju jer mi je to prvo ikad , sav sretan palim komp kad ono zvuk kao da u sobi imam trafostanicu..

U pocetku sam mislio da je rijec o pumpi no nakon malo cackanja po postavkama od maticne skuzio sam da se zvuk pogorsava kada bi se RPM  od ventilatora povecavao . Pumpa ima 3 pina pa pretpostavljam da cijelo vrijeme radi na full speedu . 

Zvuk je dosta specifican , cuje se doslovno kao trafostanica kao neko struganje ali ventilator u nista ne udara .. 

Zanima me postoji li alternativa da se postavi drugi ventilator na radijator? Sto trebam gledat pri odabiru novog ventilatora?

Najbolje bi bilo ako mi mozete poslati link od onog za kojeg smatrate da bi bio dobar za taj cooler.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Krivi odabir vodenog, bolji vent od toga ti je cca 200kn...koju plocu uopce imas? kak si spojio to sve?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Corsair Hydro H45 savjet za novi ventilator

Ma zeznuo sam se skroz s tim vodenim al mi se neda natezat s prodajom istog nego bi onda samo zamjenio ventilator taj . 

Gigabyte Aorus Z370 Ultra Gaming , ventilator sam ukopcao u CPU_Fan a pumpu u SYS_Fan3_pump. Vent je 4pinski tako da se moze kontrolirat brzina al to mi nista ne znaci kada jedini stage na kojem se ne cuje to odvratno krcanje je 620 RPMy

8 godina
protjeran

imam ti ja ovakva dva kom ako te zanima, https://www.links.hr/hr/ventilator-arctic-cooling-f12-120mm-1350-okr-min-050908169?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

pa spoji to na push/pull, s tim da su moji pwm imaju 4 pin priključak, ovi koje sam linkao izgleda su 3pin...

EDIT

moja sućut na odabiru hlađenja, imao ga 1 dan... uzaš... Mugen Max je bolji skoro 10°C od tog H45

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 11:10 (lav1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nemozes to stavljati na vodeno...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Corsair Hydro H45 savjet za novi ventilator

Istina , treba biti static pressure tip ventilatora . 

Otkrio sam u cemu je rijec, skinuo sam ventilator s radijatora i zvuk je prestao, kada bih ponovno naslonio ventilator na radijator bez sarafa , zujanje bi opet pocelo znaci stvar je u vibraciji. Zanima me ako slucajno kupim npr Corsair ML 120 Pro s gumenim rubovima , postoji li sansa da ce se taj zvuk od vibracije stisat?

8 godina
protjeran

Ma to su sve isti ventovi kao sto ih ugrađuju na vodena, isti broj okretaja, isti broj lopatica, isti naponi, isti amperi 

Oni navode da ovi na vodenom imaju 126m3/h a da ovi imaju 90m3/h.... po specifikacijama jednostavno nemoguce da je tolika razlika...jedino ako za ove na vodenim vrijede neki alternativni zakoni fizike

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice