Core i5 2500 radna temperatura

poruka: 36
|
čitano: 11.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

bok ljudi,

zanima me da li je normalno da MAX temperatura CPU nakon gameanja u HW monitoru dosegne čak 68 stupnjeva??

to je obicna vezija 2500, nije K, u idleu je temp oko 35C takodjer i kod surfanja i ostalih nezahjtevnih radnji, a vecinom je 50-+ stupnjeva  dok radim nešto zahtjevnije, no zna doci cak i do 68 prilikom gameanja...

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 14:29 (MujagaWudakhi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moje misljenje je da je normalna. {#}(iako na granici neke normale)

Google is NOT your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 14:32 (passat).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Za stock cooler rekao bi da je ok. Iako je blizu kritične granice od 74-+ (mislim da je Intel rekao da je gornja granica za taj proc, +- par stupnjeva).

Ja imam K verziju, Noctua hladnjak i kada sam ga clockao na 4,4 te pokrenuo Lynx za testiranje, temperatura je nakon 15,20min stalno bila oko 50 stupnjeva.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Core i5 2500 radna temperatura

tnx

danas cu ga bas malo testirati vise i chekirat koja ce biti tocno temperatura

u loadu...

nadam se da mi nece do tih 74 doci... :P

postam rezove..

pozz

MuWu
16 godina

dana sam malo stresirao proc i temperature su vise nego siiick fakk bolesne... :(

dakle sa OCCTom sam testirao, temperautre su dolazile do 90+ stupnjeva i nije se komp ugasio... 

test sam prekinuo odmah... što mi savjetujete, osim kupnje coolera, naravno... :D

MuWu
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
MujagaWudakhi kaže...

dana sam malo stresirao proc i temperature su vise nego siiick fakk bolesne... :(

dakle sa OCCTom sam testirao, temperautre su dolazile do 90+ stupnjeva i nije se komp ugasio... 

test sam prekinuo odmah... što mi savjetujete, osim kupnje coolera, naravno... :D

Termalnu pastu promijeni i uvijek gledaj temperature. Provjeri da li ti je hladnja dobro sjeo.

Kruger
15 godina
MujagaWudakhi kaže...

Uhhhh to je dosta puno ... ali gledaj taj program nije pravi pokazatelj jer ti on nenormalno optereti proc.

E sad najbolje bi bilo kupit neki aftermarket cooler kao katanu 3 ili zalmana performu.

A jesi li siguran da ti je ventilator na svome mjestu ? mozda si stavio puno paste? Obrati pozornost na to.

http://www.youtube.com/watch?v=jNu9XoF_FZc&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 19:12 (Puls3).
17 godina
MujagaWudakhi kaže...

Nema se tu kaj drugo savjetovat, stock hladnjak je šrot i takav procesor zaslužuje pošteni hladnjak.{#} S obzirom da je taj proc 95W TDP-a, Katana 3 ce bit dobro i ne preskupo rješenje i to je to.{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.903.168

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
nick54312 kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Termalnu pastu promijeni i uvijek gledaj temperature. Provjeri da li ti je hladnja dobro sjeo.

upravo idem sad ubost arctic silver 5 i očistit proc i nanijeti po prvi put....nisam dirao pastu na procu koja dolazi na njemu... 

Puls3 kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Uhhhh to je dosta puno ... ali gledaj taj program nije pravi pokazatelj jer ti on nenormalno optereti proc.

E sad najbolje bi bilo kupit neki aftermarket cooler kao katanu 3 ili zalmana performu.

A jesi li siguran da ti je ventilator na svome mjestu ? mozda si stavio puno paste? Obrati pozornost na to.

jasno mi je za program, ali nije samo on tu pokazao... grao sam assassins creed zadnji i izadjem da vidim temp kad ono 98C... sve 4 jezre oko te temp... odmah sam izasaso... u idleu mi je 35... sve 4 jezgre... tako da mislim da je sjeo vent... ali cu probat jos jednom ga namjestit veceras... uff..koma :(

rambox kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Nema se tu kaj drugo savjetovat, stock hladnjak je šrot i takav procesor zaslužuje pošteni hladnjak.{#} S obzirom da je taj proc 95W TDP-a, Katana 3 ce bit dobro i ne preskupo rješenje i to je to.{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.903.168

ili cu na zalman performu ili cooler mater hyper 212+ ... jos se dvoumim... ima tko nek idrugi savjet... ili da ima jedan od ovih.. 

tnx svima ljudi!! 

MuWu
14 godina

stock smece uvik...takva bestija zasluzuje i posten cooler {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
MujagaWudakhi kaže...

jasno mi je za program, ali nije samo on tu pokazao... grao sam assassins creed zadnji i izadjem da vidim temp kad ono 98C... sve 4 jezre oko te temp... odmah sam izasaso... u idleu mi je 35... sve 4 jezgre... tako da mislim da je sjeo vent... ali cu probat jos jednom ga namjestit veceras... uff..koma :(

A da fleshas noviju verziju biosa, jer sigurno ti pokazuje krive temperature jer da je zaista temp jezgri dosegla 98 stupnjeva komp bi se preventivno ugasio da se sacuva proc. Inace cim jedna jezgra dosegne 90 proc se automatski gasi tako da 99% imas kriva ocitovanja senzora. Updateaj BIOS pa javi onda koje su temp.

Inace za i5 2500 bez oznake K, stock cooler je i previse jer SB procesori su radjeni u 32nm i imaju smjesne temp kad se clockaju a o stocku da ne govorim.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 21:45 (Jurky).
16 godina
zoharbizo kaže...

stock smece uvik...takva bestija zasluzuje i posten cooler {#}

napokon, instaliran je na cpu scythe mugen 2.... opteretio sam proc u occt-u i nakon 20 minuta temp nije presla 49C.... al sam se namučio sa pastom i stavljanem coolera... nooob... :( ... al šljaka...

Jurky kaže...
MujagaWudakhi kaže...

A da fleshas noviju verziju biosa, jer sigurno ti pokazuje krive temperature jer da je zaista temp jezgri dosegla 98 stupnjeva komp bi se preventivno ugasio da se sacuva proc. Inace cim jedna jezgra dosegne 90 proc se automatski gasi tako da 99% imas kriva ocitovanja senzora. Updateaj BIOS pa javi onda koje su temp.

Inace za i5 2500 bez oznake K, stock cooler je i previse jer SB procesori su radjeni u 32nm i imaju smjesne temp kad se clockaju a o stocku da ne govorim.

bios mi je zadnja verzija 1.80, nema nove... temp nisu bile krive zato sto mi je i u BIOSu temp bio previsok dok sam tamo po njemu stimao razne stvari prije... i meni je bilo cudno kako se nije ugasio na 90+, ali negdje sam procitao da je gornja granica cak 110... ako se ne varam... hvala na savjetima ljudi!! pozz

MuWu
16 godina

Da ne otvaram novu temu..... ovak, neki dan sam si slozio novi komp (vidi Moj PC), zanimalo bi me koja je normalna idle temperatura za i5 2500K procesor ako se radi o stock cooleru...

Komp sam slozio jucer, instalirao Win 7 ult, sve drivere (za maticnu s CD-a).... sve odlicno radi ali brine me temperatura procesora, u programu Speccy temperatura varira izmedu 40 i 45 u idle-u... jeli to normalno? svakako mislim kupiti neki aftermarket cooler ali trenutno nemam novaca pa me zanima jeli ovo normalno za stock u idle-u...

BTW napominjem da nisam nista prckao po biosu itd, sve je default, nisam odvrtio nikakav stress test.... jedino sam probao gledati 1080p video i sve normalno radi, al opet da se ne zaletim.... svaki savjet/informacija je dobrodosla

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

odgovor jest da je to normalna temperatura jer imas stock cooler...nece mu nista bit...kad budes ima para kupi mu i posten cooler..

0 0 hvala 0
16 godina

ja imam isti procesor i Mugen 2 pa mi je temp na idleu oko 39 stupnjeva.

nije to ništa strašno. kada mi je komp bio u drugoj sobi je temp bila oko 30, a sada sam u potkrovlju gdje je užasno sparno tako da me ovih 39 ne zabrinjava previše.

mislim da se nemaš šta brinut. 

0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam isgc-300, i kod mene je u idlu oko 39 stupnjeva.

Kako je kolega reko to su normalne temperature.

Inače radi se o quadu 8200.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mi može neko reć kolike su mu temperature na jezgrama (od 2500k) jer meni jezgra 0 je tp 31, 1-33,2-35 te zadnja jezgra 37 a to mi se čini pomalo čudno jer je 6 stupnjeva rzlika, btw koristim mugena 2.

Part of the glorious PC gaming master race :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koliko pinski konektor ima cooler od Core i5 2500? 4pinski ili 8pinski?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sorry što ovako updadam u temu,ali imam pitanje,pa da ne otvaram novu temu.Mislim si uzeti hladnjak Sychte Katana 3,imam procesor Phenom II 955BE,ali imam i dosta staro kućište,pa me zanima kako se instalira taj hladnjak,jeli jednostavno kao i stock hladnjak ili treba još nešto? još se jedanput ispričavam za upad u temu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroIvo kaže...
Koliko pinski konektor ima cooler od Core i5 2500? 4pinski ili 8pinski?

4

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

sorry što ovako updadam u temu,ali imam pitanje,pa da ne otvaram novu temu.Mislim si uzeti hladnjak Sychte Katana 3,imam procesor Phenom II 955BE,ali imam i dosta staro kućište,pa me zanima kako se instalira taj hladnjak,jeli jednostavno kao i stock hladnjak ili treba još nešto? još se jedanput ispričavam za upad u temu.

Katana nije prevelik cooler i instalira se relativno jednostvno, ali mislim da za taj proc. trebas jace hladenje pogotovo ako ti je u planu overclock jer je katana vise za 2-jezgrene procove. Hladila bi ona i taj X4, ali moja preporuka je nesto jace. Ako imas novca uzmi AC Freezer 13 (ako se ne varam) koji je u Linksa na snizenju :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 0:37 (mate960).
14 godina
mate960 kaže...
antimadridista kaže...

Katana nije prevelik cooler i instalira se relativno jednostvno, ali mislim da za taj proc. trebas jace hladenje pogotovo ako ti je u planu overclock jer je katana vise za 2-jezgrene procove. Hladila bi ona i taj X4, ali moja preporuka je nesto jace. Ako imas novca uzmi AC Freezer 13 (ako se ne varam) koji je u Linksa na slizenju :D

hladi i katana dobro i dovoljna je za oc ali taj proc zasluzuje jos bolji cooler jer se clocka do 4 ghz:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 23:13 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
mate960 kaže...
antimadridista kaže...

Katana nije prevelik cooler i instalira se relativno jednostvno, ali mislim da za taj proc. trebas jace hladenje pogotovo ako ti je u planu overclock jer je katana vise za 2-jezgrene procove. Hladila bi ona i taj X4, ali moja preporuka je nesto jace. Ako imas novca uzmi AC Freezer 13 (ako se ne varam) koji je u Linksa na slizenju :D

hladi i katana dobro jer je tdp i5-ce 95 watti ali taj proc zasluzuje jos bolji cooler jer se clocka u nebesa :)

Freezer ipak {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 0:39 (mate960).
15 godina
mate960 kaže...
zoharbizo kaže...
mate960 kaže...
antimadridista kaže...

hladi i katana dobro jer je tdp i5-ce 95 watti ali taj proc zasluzuje jos bolji cooler jer se clocka u nebesa :)

uups ispricavam se krivo sam procita mislio sam da imas quada.. hladit ce katana dualca samo stavljaj :D

pa i imam quada,Phenom II 955 BE,i mislim da ću si uzeti AC Freezer 13.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan

Freezer vrhunski cooler, slobodno stavi ;)

15 godina
mate960 kaže...

a jeli jednostavna instalacija kao i sa stock coolerom ili treba pričvršćivati i takve stvari?

14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
mate960 kaže...

a jeli jednostavna instalacija kao i sa stock coolerom ili treba pričvršćivati i takve stvari?

Osobno ga ne posjedujem, tako da ti ne bih znao reci.. Pogledaj po ostalim temama ima i o njemu nesto sigurno.

16 godina

Imas na youtube-u

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Hmm, zanimljivo imam isti proc, doduse nije Noctua gore ali je solidni Scythe Rasetsu sa isto tako odlicnim
Scythe-ovim 120mm ventom GentleTyphoonom 1850r/min.
Evo upravo prije koji sat sam promijenio pastu tj. nanio novu Arctic Ceramique, prije je gore bila neka jeftina za 15kn
i razlike skoro da i nema
Core0 je u idleu uvijek najtoplija izmedu 37-40 V, dok cu Core1,2,3 u prosjeku izmedu 33-37 (ovisi o sobnoj temp.)

E sad u full loadu (Prime95) se to penje do nekih 75-78 C. Proc je takoder clockan na 4,4Ghz, pa me cudi kako
tvoj neide iznad 50 C, da li je zaista tolika razlika zbog Noctue?

P.S

Pastu sam nanio kako se nanosi, tanak sloj preko proca razmazano s prstom.
Da li bi mozda bilo bolje samo nanjeti pastu metodom "zrna riže" ili ne vjerujem da to ima neku pretjeranu ulogu?
14 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...
Hmm, zanimljivo imam isti proc, doduse nije Noctua gore ali je solidni Scythe Rasetsu sa isto tako odlicnim
Scythe-ovim 120mm ventom GentleTyphoonom 1850r/min.
Evo upravo prije koji sat sam promijenio pastu tj. nanio novu Arctic Ceramique, prije je gore bila neka jeftina za 15kn
i razlike skoro da i nema
Core0 je u idleu uvijek najtoplija izmedu 37-40 V, dok cu Core1,2,3 u prosjeku izmedu 33-37 (ovisi o sobnoj temp.)

E sad u full loadu (Prime95) se to penje do nekih 75-78 C. Proc je takoder clockan na 4,4Ghz, pa me cudi kako
tvoj neide iznad 50 C, da li je zaista tolika razlika zbog Noctue?

P.S

Pastu sam nanio kako se nanosi, tanak sloj preko proca razmazano s prstom.
Da li bi mozda bilo bolje samo nanjeti pastu metodom "zrna riže" ili ne vjerujem da to ima neku pretjeranu ulogu?

Stavi malo paste na sredinu proca i stavi cooler na to jer se tako pasta sama rasporedi po procesoru i ima puno manje mjehurića.. Pokusaj pa usporedi temperature.

Intel ftw :D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice