C2D E8500, jel to ima smisla mjenjat po ovom?

poruka: 10
|
čitano: 1.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=55

Mislim, kolko vidim, moj E8500 na stocku ide kljun uz kljun s najacim 6 jezgrenim AMDom trenutno(ne znam jel najaci, nisam imao AMDa od 64), jedino ga mariše na programima i igrama koji koriste više jezgri, a njih je sve skupa onak, 7 il 8...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hm, bez uvrede, ali to kao da kazes: Fićo i Vejron su tu negdje, oba dva vrte kotače, samo, ako koristiš nešto više od prve brzine Vejron je bolji.

On topic: Ja se uvijek vodim prema tome za što ti komad hardvera treba. Ako mislis renderirat i vuć procesor na 100% dosta vremena onda ti se "isplati", a ako hoćeš surfat i poneku igru odigrat, onda i ne baš. Zašto ja imam 6 jezgara? Zato što imam još jednu virtualku koja koristi dvije i stalno je upaljena. Meni se isplatilo.

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kolega je u pravu, taj tvoj dualac ne moze PRISMRDITI jednom 6core procesoru pa ni da se na glavu nasadi. Gledao si vjerojatno nebitne bencheve poput Sysmarka.

clock2much

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: C2D E8500, jel to ima smisla mjenjat po ovom?
EpicFailGuy kaže...

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=55

Mislim, kolko vidim, moj E8500 na stocku ide kljun uz kljun s najacim 6 jezgrenim AMDom trenutno(ne znam jel najaci, nisam imao AMDa od 64), jedino ga mariše na programima i igrama koji koriste više jezgri, a njih je sve skupa onak, 7 il 8...

imal sam i3 540  koji je tu negdje s tvojim procom po performansama-i klal se s novim igricama tipa bf3...a za phenom da i ne govorim-lagano razvaljuje taj e8500 {#}..

e8500 je nekad bila zverka od proca-al vrijeme ga lagano gazi{#},..kak bi se reklo nejak je postal,..

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 10:52 (bahrija).
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

OK, nisam bio jasan...

Mene prvenstveno interesira gaming, a po svim sintetičkim benchmarcima koji su pouzdani ko indijski Rupi, tu su negdje, ne kazem da je E8500 brzi od x6,nisam tolki njunjo..

vec pitam dal to ima smisla u opce mjenjat kad je realna dobit mizerna...

Cak bi rekao da se nit ne osjeti u stvarnom korištenju, lako za bechmarke..

naravno da je brzi procesor s  6 jezgara, jos samo da izadje aplikacija koja ce ih koristit... Evo vec cekamo 5 godina da se te ostale jezgre pocnu koristit na 100%,

kad ono prva na 100%, druga na 80%, treca na 10% a ostalih tri šute...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma klokni ga ima on potencijala, naravno prvo mu postavi neki bolji hladnjak. Još nije za staro gvožđe!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EpicFailGuy kaže...

OK, nisam bio jasan...

Mene prvenstveno interesira gaming, a po svim sintetičkim benchmarcima koji su pouzdani ko indijski Rupi, tu su negdje, ne kazem da je E8500 brzi od x6,nisam tolki njunjo..

vec pitam dal to ima smisla u opce mjenjat kad je realna dobit mizerna...

Cak bi rekao da se nit ne osjeti u stvarnom korištenju, lako za bechmarke..

naravno da je brzi procesor s  6 jezgara, jos samo da izadje aplikacija koja ce ih koristit... Evo vec cekamo 5 godina da se te ostale jezgre pocnu koristit na 100%,

kad ono prva na 100%, druga na 80%, treca na 10% a ostalih tri šute...

pokreni igraj bf3-multiplayer pa javi na kolko ti opterečenje proca..koju grafičku imaš u kompu?

Što ga više lome-to ga više volim!
15 godina
neaktivan

Ja bih ti preporucio da uzmes Core 2 Quad, sta mu fali...jeftinije ce te izaci a skoro ce imati isti ucinak kao i 6-ojezgreni CPU

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
taj dualac ce gurati sve, u nesto vecem broju fps-a samo igre koje koriste 2 jezgre i ako ima veci takt i graficke do max hd6770 tj gts450 za sve ostalo ti treba quad, inace teski bootleneck za bilo koju jacu karticu!!!provjereno sve iz prve ruke:-)LP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice