Biranje procesora za gaming zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 1.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Biranje procesora za gaming

Bok ljudi, kupujem novi PC, i vec otprilike imam neku konfu, ali me zanima koji bi bio dobar izbor procesora? Primarna namjena je gaming.

1. AMD ili Intel?

2. Ako Intel, uzela bih i5, ali koji? Ja na umu imam i5 4570 i i5 3750. E sada, kolko ja znam ( a moje znanje moze biti krivo jer nisam bas neki profic na ovom podrucju), i5 4xxx je Haswell a i5 3xxx Ivy Bridge. Pa koji bi bio bolji? I npr. isti ti procesori s nastavkom K su 'otključani' za overclocking, a ako se ne mislim time baviti, onda nema potrebe da to uzimam, jel tako? 

Znam da je za gaming bitna grafička, ali to sam već izabrala.
Ugl. eto ja sam navela 2 opcije, ali ako imate nesto bolje do 1650kn, slusam prijedloge! Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 22:26 (AryCarys).

1 1 hvala 0
14 godina
Re: Biranje procesora za gaming

Ako ti je izbor samo to kod Intela i ako nećeš clockati onda kupi i5 4570 non K jel K ti jedino omogućava clockanje. To mu je prednost jedina pored običnog.

11 godina
neaktivan
Re: Biranje procesora za gaming
itomic009 kaže...

Ako ti je izbor samo to kod Intela i ako nećeš clockati onda kupi i5 4570 non K jel K ti jedino omogućava clockanje. To mu je prednost jedina pored običnog.

Ok znači bez K. A jel ima neki bolji od 4570 u tom rangu? Ili možda samo bolji za tu primjenu

17 godina
neaktivan
Biranje procesora za gaming
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice