daval mi je lik 3570k za 1500kn al sam ipak uzel 2500k--sory malo nejasno bilo napisano!
šta ti ja Amerika frajeru http://www.microcenter.com/product/388577/Core_i5_3570K_34GHz_LGA_1155_Processor
Moderatori izbrišite post.
Vidim da je tema stara(iskreno nisam ni pogledao datum 1. posta)
Sry!
šta ti ja Amerika frajeru http://www.microcenter.com/product/388577/Core_i5_3570K_34GHz_LGA_1155_Processor
ali tu nema mogucnosti slanja za europu.
No, preko eBaya sa shippingom za Hrvatsku ovaj (i5 3570) proc je pisljivih 1200ak kuna, sto je manje i od 2500k tamo. I punih 500 kuna manje no najjeftiniji taj proc u hr ducanima.
Pa tko voli nek izvoli...ja hocu.
imate mozda neki jeftiniji shop vani iz kojeg se mozhe narucit kod nas..??
nes tipa ovog microcentra..??
imate mozda neki jeftiniji shop vani iz kojeg se mozhe narucit kod nas..??
nes tipa ovog microcentra..??
Newegg.com
TigerDirect.com
CompUSA.com
Geeks.com
BestBuy
Usporedi cijene pa se odluci za nekog!
Newegg.com ne šalje u Hrvatsku sigurno, TigerDirect i CompUSA je ista firma, također ne šalju u Hrvatsku, kao ni Geeks.com i BestBuy.
Dodaj na to PDV i carinu koju će ti vjerojatno obračunati na granici, i doći ćeš skoro do istog iznosa kao i kod nas.
I tu je faktor garancije,puno je lakše reklamirat proc kupljen u HR nego van zemlje,je da ne rikavaju često ali opet..!
Ja bih kupio vanka samo ako je ultra povoljan!!
Dodaj na to PDV i carinu koju će bi vjerojatno obračunati na granici, i doći ćeš skoro do istog iznosa kao i kod nas.
mislim da PDV-a nema na informatičku opremu,ali carine ima
mislim da PDV-a nema na informatičku opremu,ali carine ima
Obrnuto.
Zanima me ako nebi ništa OC na 3570k ili na 2500k jel treba uzeti novi i bolji cooler ili koristiti stock cooler?
Zanima me ako nebi ništa OC na 3570k ili na 2500k jel treba uzeti novi i bolji cooler ili koristiti stock cooler?
Steta je da kupis K procesor pa ga barem ne clocknes na 4-4.2GHZ :)
Ako neces clockati ne treba ti cooler, dovoljan je box.
Nice, znači ako ne clokam onda može stock ako želim OC onda bi morao uzeti neki cooler. koji bi cooler preporučio? Evo ja sam nešto gledao i vidim ovaj jeftini CM hyper 212 evo...
Pozdrav razmisljam uzet jedan od ta dva procesora a uz to ce mi trebat i nova maticna jer trenutno sam na 775 socketu. Dali bi mi trebalo i jace napajanje jer trenutno imam noname 500W PSU?
Bilo bi ti dobro imat neko normalno napajanje. Može i 400W, al da ih isporuči, a ne 500 od kojih ni pola ne vrijedi.
Kvalitetno napajanje je uvjek dobro imat,nešto tipa Corsair,OCZ,XFX,LC...sad sve ovisi koju grafiku(i koliko,možda ideš na SLi,CF) imaš ili planiraš uzet,sam proc i nije baš velik potrošać(max 95W u loadu mislim)!
Za normalnu upotrebu jedan Corsair CX serije bih bio sasvim dovoljan
Kvalitetno napajanje je uvjek dobro imat,nešto tipa Corsair,OCZ,XFX,LC...sad sve ovisi koju grafiku(i koliko,možda ideš na SLi,CF) imaš ili planiraš uzet,sam proc i nije baš velik potrošać(max 95W u loadu mislim)!
Imam sapphire hd 6670, ne planiram cf. Trenutno proc koji imam trosi 65W (dual core) pa i mislim da tih 30ak watti vise nebi bio neki problem napajanju za isporucit?
Treba ti novo napajanje bez obzira na potrosnju. Da ne bi bilo plakanja.
Imam sapphire hd 6670, ne planiram cf. Trenutno proc koji imam trosi 65W (dual core) pa i mislim da tih 30ak watti vise nebi bio neki problem napajanju za isporucit?
Ako nisi u mogucnosti uzeti novo napajanje ovo noname od 500W ce vjerojatno bez problema drzati novi proc i hd6670, samo zaboravi na clockanje i dizanje napona. Ali cim prije gledaj ubost neko kvalitetnije...
Pa i nisam bas sad u nekoj prilici za uzet novi PSU, a clockanje na stock naponu isto nebi izdrzalo?
Glupost. Ako je suma potrošača manja od isporučene snage, ne treba napajanje. I kraj. Kaj sad, dat 500-600kn za novi PSU tek toliko? Osobno, mislim da treba novo napajanje jer mu grafa pod loadom ima 400W potrošnje. Dodaj tome matičnu, HDD i proc (90W u loadu) i dođeš preko 500W. To je već nekakvo mjerilo. Paušalno kupovati dijelove baš i nije.
Glupost. Ako je suma potrošača manja od isporučene snage, ne treba napajanje. I kraj. Kaj sad, dat 500-600kn za novi PSU tek toliko? Osobno, mislim da treba novo napajanje jer mu grafa pod loadom ima 400W potrošnje. Dodaj tome matičnu, HDD i proc (90W u loadu) i dođeš preko 500W. To je već nekakvo mjerilo. Paušalno kupovati dijelove baš i nije.
Pretpostavljam da iz tebe govori veliko iskustvo :)
pa jes ti normalan? 400W?
Kad ides zapocet komentar na neciji post sa "glupost" onda se pobrini da u istom tom postu ne izvalis glupost godine.
Pa i nisam bas sad u nekoj prilici za uzet novi PSU, a clockanje na stock naponu isto nebi izdrzalo?
Jel mozes na trenutnom PSU pogledati ima li kakva oznaka, br. modela ili slicno, pa da vidimo na cemu si?
Nice, znači ako ne clokam onda može stock ako želim OC onda bi morao uzeti neki cooler. koji bi cooler preporučio? Evo ja sam nešto gledao i vidim ovaj jeftini CM hyper 212 evo...
3750K se grije kao lud. Za ockanje neki dobar hladnjak trebaš. Ja uzeo Noctua NH-D14, treba doć sad koji dan :)
Taj hyper nije loš, ali ne očekuj čuda.
Stiči če mi nova konfiguracija za koji dan.
I5 3570k
Asrock z77 extreme 4
može li mi neko preporučit dobar hladnjak za cpu a da mi ne smeta za ram memoriju
ili oni hladnjaki što imaju ventilator sa strane na kojoj je ram dal ga se može stavit sa kontra strane
ili da uzmem corsair h80 ili h100 i jesu li sigurna ta hladjenja mislim dal neče procurit ili šta
Jel mozes na trenutnom PSU pogledati ima li kakva oznaka, br. modela ili slicno, pa da vidimo na cemu si?
Budem pogledao kad stignem doma, uglavnom grafa zahtjeva 400W PSU na Sapphire stranici, ali pise da trosi max 63W evo link
EDIT: Evo link od PSU http://inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=112%3Asl-500&catid=49&Itemid=153&lang=en
Jel ima koji kvalitan hladnjak do 300-350 kn max da bi moga OC na 3570k bar do 4.2 GHz?
Svi vi koji ste zapeli za hladnjake, dajte se prabacite na: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx
Tamo već imate puno informacija, a i prije ćete dobit nove neg ovdje.