Athlon x4 641 vs Pentium G850

poruka: 11
|
čitano: 2.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ime sve govori. posto upgradeam, uz proc bi uzeo plocu i 4GB rama. kolko sam gledao rivjue, intel je odlican odabir cak i kad je u pitanju multithread (iako ima samo 2 jezgre) ali ipak, athlon ima 4 jezgre. negdje sam vidio da je cak i u rangu s 955be sto me totalno zbunjuje. sto bi mi vi preporucili?

19 Athlon II x4 641
3 Intel Pentium G850
Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Athlon x4 641 vs Pentium G850
Bass kaže...

Ime sve govori. posto upgradeam, uz proc bi uzeo plocu i 4GB rama. kolko sam gledao rivjue, intel je odlican odabir cak i kad je u pitanju multithread (iako ima samo 2 jezgre) ali ipak, athlon ima 4 jezgre. negdje sam vidio da je cak i u rangu s 955be sto me totalno zbunjuje. sto bi mi vi preporucili?

Za kaj koristiš komp u praksi, prvo to reci pa onda dalje ide slaganje nekog kompa ili odabir procesora tak se to radi.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan

Idi na athlona puno boli izbor za buducnost,za danasnje igre dual core je dosta slab tako da bih ja osobno iso na athlona 4 jezgre i barem ga mozes oc-at

14 godina

Taj Athlon je u rangu Phenoma II X4 tako da je odabir sasvim jasan.

14 godina
Kako moze biti u rangu phenoma kad ni najjaci apu (3870k) nije jaci, tj. nesto je slabiji?
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 1:14 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

bas i nije u rangu phenoma vec je nesto slabiji (15%) ali nakon clocka, razlika je jos veca (clock for clock gledano). oristim komp vise za svakodnevnu upotrebu ali (iako rijetko) kad me prime da si zaigram nesto, onda ne zelim da mi se komp davi jer imam staru ali sposobnu 9800gt i athlona 5200+ koji ne zna kamo bi se dao od silnog posla. opet ponavljam, na stocku, g850 je malo jaci od tog athlona ali se moze clockat cijelih 150mhz (ako i toliko).

0 0 hvala 0
16 godina
Dagy kaže...

Idi na athlona puno boli izbor za buducnost,za danasnje igre dual core je dosta slab tako da bih ja osobno iso na athlona 4 jezgre i barem ga mozes oc-at

pogledao sam masu benchmarkova i taj pentium je na stocku jaci od phenoma ii 555 i od ovog athlona. jezgre dolaze do izrazaja tek u teskom renderiranju i slicno. jedini je minus sto se pentium skoro pa ne moze clockati :/

15 godina
protjeran

Možda je Athlon X4 641 bolje (jednak kao X4 640), no FM1 se ne isplati kupovati.

Radije neka kupi Phenoma II 955BE, sad je veoma povoljan i AM3(+) ploču.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina

tako sam i napravio. kupio sam 965 (jer su 955 otisli kao vruce kifle), plocu i keks od 4GB. hvala svima na odg.

1 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...
Kako moze biti u rangu phenoma kad ni najjaci apu (3870k) nije jaci, tj. nesto je slabiji?

Nevezano za to što je autor već uzeo ( pametan izbor usput rečeno ), ali Stars jezgre su kao Deneb otprilike. Taj Athlon je sličnih performansi kao i Phenom kad ih staviš na isti takt.

16 godina
neaktivan

Ja sam kupio tog Athlona i zadovoljan sam njime, sve radi ko grom. Ionako ne planiram upgrejdati komp za još dosta godina, tako da mi nije bed kupnja FM1 matične. A četri jezgre za manje od 100€ su ulog za budućnost. Phenom je bolji po taktu i sirovoj snazi, ali ne toliko da bih na njega potrošio 300 kuna više.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice