ASUS Zenith Extreme X399

poruka: 1
|
čitano: 584
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ASUS Zenith Extreme X399

Najbolja maticna ploca za AMD procesore ikada, ASUS ROG Zenith Extreme, X399 Chipset, TR4 Socket.

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-ZENITH-EXTREME/

Prva ploca za AMD procesore klase Rampage Extreme.

Ako bi morao da bude AMD u ovom trenutku odlucio bih se za Threadripper 1900X i Zenith Extreme.

Ukoliko se odlucite za Threadripper sa ovom plocom necete pogresiti.

Osim nje ASUS je ponudio i Strix X399-E (Slika 4).

Maticna iz visoke klase takodje ali znacajno jeftinija u odnosu na Zenith Extreme a poseduje sve najbitnije opcije.

Crna Kolor sema kao Zenith Extreme daje mogucnost koriscenja uz bilo koje boje i uklapanje u bilo koji PC mod.

Veci broj korisnika u nameri da ustedi nesto odlucuje se bas za ovaj model sto otvara mogucnosti uzimanja Threadrippera sa vecim brojem jezgra za iste pare u odnosu na Zenith Extreme.

Moj savet je uvek Zenith Extreme, Rampage Extreme, Crosshair Extreme, Maximus Formula/Extreme iako neko vidi to kao bespotrebno ulaganje. Za mene su RGB fanovi bespotrebno ulaganje i RGB LED Diode.

A ploca kada moze da nosi 2 generacije procesora i kada na trzistu postoje modeli koje nemate novac da platite dok su novi ali kasnije sanse rastu, e onda nije bespotrebno ulaganje u plocu koja ce biti sa vama 3-4-5 godina.

Znamo da na Balkanu mnogi drze i duze od ovog perioda konfiguraciju. Nekada se islo na dodavanje memorije i boljeg CPU radje nego menjanje cele platforme, dok god moze da sluzi postojeca.

X299 i X399 su bas idealni za ovakva dugorocnija ulaganja.

Z Chipset bi ostavio korisnicima koji zele manja, kompaktnija kucista, fanless napajanje 500-600W, cak if SFX Form Factor a ne ATX napajanja, Mini ITX ili mATX maticne ploce, itd.

Tu se onda moze gledati srednja klasa maticne, posto nazalost mATX kvalitetne ploce je jako cesto nemoguce naci jer ih ne izbace za postojeci chipset ili bude nize klase.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice