ASUS Z87-PRO vs Intel i7 4770k Haswell

poruka: 53
|
čitano: 7.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Temp mu je u idle oko 35, pod opterećenjem oko 60C i sve to na 4.3GHz. Za taj proc i cooler od 250kn odličan rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 21:14 (Penryn).
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
protjeran

da stanem u obranu 412 slima! moj i7 3820@4.4 od 130w u primeu95 ide do max 60°c meni je to i vise nego zadovoljavajuce{#} , stvarno neznam cemu toliko cudenje! s njim sam takoder hladio i7 3930k@4.7ghz+ploca od 3600kn kakve veze zapravo uopce ima cijena nekog setupa! stvarno niti ja nerazumijem? smeta ti sto nije uzeo vodeno od 1000kn? pa meni osobno obican cooler izgleda 1000 puta ljepsi od tog nakaradnog vodenog hladenja komp mi zgleda ko klaonica s tim usranim cijevima iz svakog coska! sry kolega bez ljutnje{#}...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 21:17 (Stjepanj).
Moj PC  
8 2 hvala 0
17 godina
Re: ASUS Z87-PRO vs Intel i7 4770k Haswell
Praedator kaže...

Odlično! {#} {#} (sarkazam)

4000kn ploča i procesor.

200kn hladnjak procesora.

Komp radi 15 sati dnevno na full opterečenju.

Logika nije pronađena, pokušajte ponovo...

Temp mu je na idle 61. Kako je pod punim opterečenjem?

A čuj, takvih ljudi ima ovdje koliko hoćeš. U tom smislu se može kritizirati i kako
lc power nije izbor napajanja za takvu konfu, kako HD7850 nije dorastao tom procesoru,
ili kako nema smisla u kupovanju otključanog procesora koji radi na stock frekvnenciji.

No to je offtopic, ja sam već spomenuo u prvom postu slično:)
Ovo je sad sigurno bolje od stocka i sumnjam da ima smisla više filozofirati u ovoj temi, jer je kupovina obavljena.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Temp mu je u idle oko 35, pod opterećenjem oko 60C i sve to na 4.3GHz. Za taj proc i cooler od 250kn odličan rezultat.

i7 4770K koji se toliko vise grije od Ivy-a i radi na višem naponu je nemoguče da radi hladnije pod opterečenjem nego moj na vodenom, jer imao sam zračno, čak i bolje od tog coolermastera.

Tako da to nisu temp. pod full loadom nema šanse.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 21:24 (Praedator).
13 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Odlično! {#} {#} (sarkazam)

4000kn ploča i procesor.

200kn hladnjak procesora.

Komp radi 15 sati dnevno na full opterečenju.

Logika nije pronađena, pokušajte ponovo...

Temp mu je na idle 61. Kako je pod punim opterečenjem?

Temperatura se max popela do 68-70 uz testiranje na prime95 na 15min.

Ocigledno je vise nego odlicno.

Uz stock hladnjak nisam smjeo prime ni ukljuciti jer temp. skoci za min do 90 i vise stupnjeva.

12 godina
neaktivan
Kolega imam istu maticnu i proc kao ti,zanima me da li ti dodje nekad cpu fan error?resetiram komp pa udje u windowse,ali htio bih bez toga,pa da vidim ako si to imao?
14 godina
neaktivan
Predator90 kaže...
Kolega imam istu maticnu i proc kao ti,zanima me da li ti dodje nekad cpu fan error?resetiram komp pa udje u windowse,ali htio bih bez toga,pa da vidim ako si to imao?

U biosu iskljuci fan monitor (stavi na ignore). Caka je u tome da BIOS javlja gresku kad obrtaji CPU fan-a padnu ispod 500, sto bi za Intel stock hladnjak bilo problematicno dok za neki aftermarket hladnjak uopce nije. jako glupo izvedeno, no sta je tu je. 

Druga opcija ti je "skip F1 on error" ali nemoj to raditi.

14 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Penryn kaže...

i7 4770K koji se toliko vise grije od Ivy-a i radi na višem naponu je nemoguče da radi hladnije pod opterečenjem nego moj na vodenom, jer imao sam zračno, čak i bolje od tog coolermastera.

Tocno. 100% opterecenje jezgri ne znaci full load (zvuci cudno ali tako je). Nek zavrti Prime95 small FFTs i onda posta temperature (kompletan screenshot sa pokrenutim Prime95 small FFts, CPU-Z i HWMonitor).

S obzirom na vanjsku temperaturu ocekujem 75-80C min.

13 godina
neaktivan
Predator90 kaže...

Nisam to imao! Bas sam danas i oc radio do 4.3Ghz i u prime95 pustio da vrti zbog temperatura i sve je bilo odlicno. 15min je radio i temperature su se popele do 68-70' max.

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Praedator kaže...
Penryn kaže...

Tocno. 100% opterecenje jezgri ne znaci full load (zvuci cudno ali tako je). Nek zavrti Prime95 small FFTs i onda posta temperature (kompletan screenshot sa pokrenutim Prime95 small FFts, CPU-Z i HWMonitor).

S obzirom na vanjsku temperaturu ocekujem 75-80C min.

Probat cu kasnije sve poukljucivat SC napraviti sa prime95. Znam sta si htjeo reci.

14 godina
neaktivan
mserfezi kaže...
Predator90 kaže...

Nisam to imao! Bas sam danas i oc radio do 4.3Ghz i u prime95 pustio da vrti zbog temperatura i sve je bilo odlicno. 15min je radio i temperature su se popele do 68-70' max.

Ajd pokreni Prime95 Small FFT-s i postaj screenshot sa upaljenim HW monitorom i CPU-Z nakon 15 min.

17 godina

neki imaju klimatiziran prostor.. razlike su velike...

sasvim dobar cooler za taj proc ali opet ako mu je cpu opterecen 24/7 100% nista od toga... za nekih 2 sata temp ce bez obzira na klimatiziran prostor (govorim 7 stupnjeva maks razlike vani - unutra jer vise od toga nije zdravo) ici visoko.

ustvari ne znam da li bi i koji vodeni setup izdrzao dobre temp 24/7 na 4.3 ghz a da to bude u granicama normale

Keep Calm and Carry On
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 22:32 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
mserfezi kaže...

Probat cu kasnije sve poukljucivat SC napraviti sa prime95. Znam sta si htjeo reci.

Kroz moje ruke su prosla vec dva 4770K. Jedan pod Noctuom NH-D14 a drugi pod Mugenom 4 (oba hladnjaka bolji od tvog) i ni jedan nije Small FFT-s prosao ispod 80C a testirano je na 4.2 sa dosta nizim naponom i u boljem kucistu. Jedino ako drzis klimu na 20C onda mozda.

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
mserfezi kaže...

Kroz moje ruke su prosla vec dva 4770K. Jedan pod Noctuom NH-D14 a drugi pod Mugenom 4 (oba hladnjaka bolji od tvog) i ni jedan nije Small FFT-s prosao ispod 80C a testirano je na 4.2 sa dosta nizim naponom i u boljem kucistu. Jedino ako drzis klimu na 20C onda mozda.

Probat cu kasnije nisam sad kraj kompa. Da probam kako ce drzati da pokazem. Sa svim programima.

Nisam ja dosad procesore ni gnjavio jer sam sa stock coolerom radio. Pa nisam probavao. Danas sam probao da vidim samo zbog dosadasnjih temp. Na stock coolerom pa sam htjeo vidjeti razliku.

Ono sto je meni bilo potrebno sam dobio a to je da stabiliziram temp. Pri radu.

13 godina
protjeran
BlueMax kaže...
mserfezi kaže...

onda je ocigledno da je taj 4770k {#} od proca ak se toliko zagrijava...ja ocekivao napredak prema naprijed ono banana... svog 3820 nemrem natjerati niti priblizno na tu temperaturu...na tom taktu naravno{#}

odoh sad bas da odvrtim 15min small fft u primeu95!

i vas bi par mogli dati koji komentar u temi prime95!{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 0:24 (Stjepanj).
17 godina

Vjerujem i Toxicu i BlueMaxu, ali IMHO nebitno, nema se potrebe sad dokazivati da se prcoesor može pregrijati.

Sigurno ne radi sintetičke burn in testove za dnevni posao.
A ono što radi, mislim da će na stock frekvenciji biti ok, jer mala je vjerojatnost
da će biti 100% na svim jezgrama cijelo radno vrijeme. 
Ja bih sad samo pokušao undervoltati na ciljanoj frekvenciji koliko se stabilno da dok je ljeto.
Kako mne iskustvo uči, koji postotak niži napon utječe jednako na temperaturu 
kao i parsto dodatnih kuna uloženih u jači hladnjak.
Mislim pošto je sad situacija kakva jest, treba izvući optimum, jel tako?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tko bi rekao...{#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Vjerujem i Toxicu i BlueMaxu, ali IMHO nebitno, nema se potrebe sad dokazivati da se prcoesor može pregrijati.

A ono što radi, mislim da će na stock frekvenciji biti ok, jer mala je vjerojatnost
Ja bih sad samo pokušao undervoltati na ciljanoj frekvenciji koliko se stabilno da dok je ljeto.

Problem je sto i na stock frekvenciji/naponu sa stock coolerom pod Prime95 temperature idu preko 80.

Cisti bezobrazluk. Da se fail sa pastom na IHS-u dogodio samo na Ivy B. procesorima onda bi se moglo govoriti o nekoj slucajnoj pogresci iako sam i tada tvrdio da je namjerno. sad ponovo i jos gore na Haswellu je tragikomicno.

I onda kukaju kako ne ispunjavaju ni najcrnije prodajne prognoze. Cak ni taktika da su nove linije u startu jeftinije od starih ne daje rezultate jer kome treba 4770K ako je prije 3 godine kupio 2600K?

Ja sam morao kupiti jos jedno racunalo i sto sam mogao izabrati? Procesorom nisam zadovoljan a to je prvi put u 10 godina da me Intel razocarao. Cak sam pomislio i da je moj primjerak neki teski srot pa sam uzeo jedan dan na testiranje prijateljevog pod boljim hladnjakom od mog i saznao da je njegov jos gori (sad ne znam da li bi zbog toga trebao biti sretan ili jos vise razocaran?)

Jedino sto me tjesi je da se u real life aplikacijama pod punim opterecenjem ipak dosta manje grije od pod Prime95.

17 godina
BlueMax kaže...
overhaul kaže...

Problem je sto i na stock frekvenciji/naponu sa stock coolerom pod Prime95 temperature idu preko 80.

Cisti bezobrazluk. Da se fail sa pastom na IHS-u dogodio samo na Ivy B. procesorima onda bi se moglo govoriti o nekoj slucajnoj pogresci iako sam i tada tvrdio da je namjerno. sad ponovo i jos gore na Haswellu je tragikomicno.

I onda kukaju kako ne ispunjavaju ni najcrnije prodajne prognoze. Cak ni taktika da su nove linije u startu jeftinije od starih ne daje rezultate jer kome treba 4770K ako je prije 3 godine kupio 2600K?

Ja sam morao kupiti jos jedno racunalo i sto sam mogao izabrati? Procesorom nisam zadovoljan a to je prvi put u 10 godina da me Intel razocarao. Cak sam pomislio i da je moj primjerak neki teski srot pa sam uzeo jedan dan na testiranje prijateljevog pod boljim hladnjakom od mog i saznao da je njegov jos gori (sad ne znam da li bi zbog toga trebao biti sretan ili jos vise razocaran?)

Jedino sto me tjesi je da se u real life aplikacijama pod punim opterecenjem ipak dosta manje grije od pod Prime95.

Ma dobro to je sad druga priča, znamo da se jedan 6 jezgreni Sandy bridge
na starijem proizvodnom procesu manje grije od ovog 4 jezgrenog,
ali tko je odlučio uzeti i7 4470k uzeo ga je, što sad. Nije smak svijeta:)
Ponavljam, teško da mu je dnevni posao vrtnja prime 95, da se i undervoltati,
a ako mu se bude dalo, nek si delidda:) No ovo sad bi mu trebalo raditi 
unutar normale.
Ja ću vjerojatno delidati, makar gubim garanciju, šteta je procesor ne iskoristiti maksimalno. 
Samo zgodna koincidencija; po ovima iz standard&Poorsa,
Qualcomm je trenutno jača kompanija od Intela?!
Koja ironija, kad se zna da je Glavni adut Qualcomma, sastavni dio Snapdragon SOC-a
ADRENO procesor. Što je, jasno, anagram od RADE ON, olako od strane AMD-a prodan
Atijev odjel za portable grafiku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 3:41 (overhaul).
13 godina
neaktivan

Da neduljim meni je zbog ovoga i bila namjera da kad ukljucim u EZ Modu na max performanse da on radi stabilno

u obradi HD-videa da ne divlja sa temperaturama. Kao prije do max 95'  To je to ništa više netrebam ni dizanje OC.

Sad radi stabilno i ima brzinu i u rangu je sa min-max temperaturom što je meni najvažnije.

TX svima na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 13:58 (mserfezi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Samo pitanje... što znači naslov??

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Moja pogreška u pisanju. trebalo je drukcije pisati.

Tema je bila za tu plocu i proc.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Znaci da se netko zahe..o u pisanju {#}

Što hladnije to bolje...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice