Asus Sabertooth 990FX

poruka: 17
|
čitano: 3.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Asus Sabertooth 990FX

Ljudi imam pitanje. Ako ima tko iskustva sa Ausus pločama. Imam sada ovu ploču ali prva verzija i na njoj je stariji BIOS nego kad je izašao FX 8350. E sad, hoće li ploča bootati ili neće dok se ne stavi najnoviji BIOS. Nemam neki stariji CPU da stavim pa da onda update BIOS-a radim !!  Jel imao tko ovakvu situaciju sa ovom ili nekom drugom Asus pločom ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Asus Sabertooth 990FX
itomic009 kaže...

Ljudi imam pitanje. Ako ima tko iskustva sa Ausus pločama. Imam sada ovu ploču ali prva verzija i na njoj je stariji BIOS nego kad je izašao FX 8350. E sad, hoće li ploča bootati ili neće dok se ne stavi najnoviji BIOS. Nemam neki stariji CPU da stavim pa da onda update BIOS-a radim !!  Jel imao tko ovakvu situaciju sa ovom ili nekom drugom Asus pločom ???

Ne bi trebala bootati jer je R1.0 koja je namijenjena Bulldozer procesorima. Inače probaj dati oglas da plaćaš pivo ili ćevape onom ko donese stariji proc samo da updateaš BIOS.

Kalko1212 ingame
12 godina
Asus Sabertooth 990FX

Imaš na ploči USB BIOS Flashback port i button, znači staviš na USB stick najnoviji bios uštekaš ga u USB BIOS Flashback port i držiš pritisnut USB BIOS button 3 sec. To sve uradiš prije nego se pojavi bios boot. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Imaš na ploči USB BIOS Flashback port i button, znači staviš na USB stick najnoviji bios uštekaš ga u USB BIOS Flashback port i držiš pritisnut USB BIOS button 3 sec. To sve uradiš prije nego se pojavi bios boot. 

Samo da dopunim kolegu a da te ne zbuni. Znači računar ne moraš stavljati u pogon da bi uradio BIOS/UEFI update na ovakav način. Ne zaboravi reimenovati BIOS/UEFI file prije nego uradiš update. Na službenoj ASUS web stranici imaš skinuti mali tool koji služi za reimenovanje BIOS/UEFI file. Preporučujem ti da prvo pročitaš priručnik za upotrebu matične ploče gdje je detaljno opisan način kako se na ovaj način vrši update BIOS/UEFI-ja.

14 godina

Vidim da niste obratili pažnju da NIJE riječ o R2.0 nego o prvoj veziji koja to nema !!

12 godina
Asus Sabertooth 990FX

Upravu si nema dugme pa će biti onako kako kalko predlaže, a ako skontaš neš bolje javi

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Asus Sabertooth 990FX

jesi uspio naci procesor mozda ti ja mogu pomoci posto imam neke poznanike iz tvog kraja po ovome sto ti pise da si iz Osijeka

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 0:45 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A sutra moram nekog gnjavit.

15 godina
neaktivan
Asus Sabertooth 990FX

Možeš napraviti upgrade BIOS-a pod DOS-om. USB stik formatiraj u jednu particiju pd FAT32/16. Sa asusove stranice skini zadnji BIOS i BIOS update tool i snimi ih na taj USB stik. Isključi SATA HDD sa ploče. Ubaci stik na kojem si snimio BIOS i BIOS update toll i startaj računar i kada se pojavi asusov logo pritisni tipku F8 i odaberi USB stik. Dalje....
C:\>d:
D:\>
D:\>bupdater /BIOS.rom  Gdje je BIOS ime tvog BIOS file-a koji si spremio na USB.(ne više od 8 alfanumeričkih znakova)

D:\>bupdater /pc /g

Koristi tipku TAB kako bi izabrao  BUIOS file i potvrdi update.

Sretno.

Ako nisi nikada ovo radio nađi nekog da ti uradi, bolje nemoj da šta zabrljaš!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Asus Sabertooth 990FX
Nece moci jer ja sam imao slicnu stvar na jednoj gigabytovoj ploci.Kad sam mjenjao amd athlon ll x2 250
nisam update radio na ploci a stavio sam fx 4100 samo je bio crn ekran znaci treba mu neki
stariji cpu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Asus Sabertooth 990FX
Nemogu edit raditi na mobu sam pa samo da na dodam posto se u ovom slucaju radi o asus ploci jedino vrijedi pokusati
osim ako ti to nije velika zajebancija.Ali mislim da ce ti biti ko meni na gigabytovoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma nema tu druge nego moram nabavit stariji CPU samo mi je sad to tlaka. Najgore je što kad sam kupio ploču, došao sam kod tipa i komp je još radio pa sam mogao ladno odmah kod njega napraviti update BIOS-a ali se nisam sjetio toga {#}.

14 godina
neaktivan
Asus Sabertooth 990FX

itomic

njuber sam za te matične i to sve ,pa da te pitam....

imam istu matičnu i proc pod moj pc

mislio sam ovih dana piknut fx8320.

šta trebam naparavit osim izvadit stari proc i piknut taj novi unutra?

šta ću trebat radit update biosa??

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebaš prvo napraviti update BIOS-a pa onda samo staviš FX 8320 a ne da se zajeb . s ko ja {#}. Pogledaj u uputama od matične kako se update radi i stavi zadnji BIOS. Nije teško.

14 godina
Samo napraviš prije stavljanja novog proca update na najnoviji bios i to je to
robimarko@gmail.com
14 godina

Riješio sam instalaciju i BIOS još prije dva dana. Jer ima tko ovu ploču i FX 8350 jer ja sada imam nevjerovatno viša očitanja temperatura nego na UD5 !! Nije mi jasno sada to !

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Riješio sam instalaciju i BIOS još prije dva dana. Jer ima tko ovu ploču i FX 8350 jer ja sada imam nevjerovatno viša očitanja temperatura nego na UD5 !! Nije mi jasno sada to !

Kod mene na ASUS M5A99X EVO R2.0 očitava 16 C više temperature neko na HW monitoru, inače isti software. Tako da to je normalno

Kalko1212 ingame
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice