Asus m5a97 evo r 2.0 ili gigabyte 990xa-ud3

poruka: 55
|
čitano: 15.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Znaci polovica kabela pase a Druga polovica su sve zakrivljeni
Mogu oni uc I skljocnit al ne ulaze po onome ravni zakrivljeni nego su svi isti
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Asus m5a97 evo r 2.0 ili gigabyte 990xa-ud3

To je ok, samo ti to spoji :)

Ja sam mislio da uopće nemože uć...

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
13 godina
Jesi siguran mislim nezelim spalit novu maticnu
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Ako su na tom kablu sve žute do one kvačice, a crne na drugoj strani onda sam siguran.

13 godina
Da gornji su zuti a donji su crni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Onda spoji i uživaj :)

13 godina
neaktivan
Kelam kaže...
...Imam maticnu Asus M5A99X Evo R2.0
Napajanje corsair gs800
Nemogu spojit maticnu onaj gore dio odma pored processors gdje ide neki 8pin
ja nemam Takav nego drukciji tu treba: prvi red zakrljiveni-ravni-ravni-zakrivljeni, drugi red: ravni-zakrivljeni-zakrivljeni-ravni
Moj je drukciji a svi ostali si pci-e...

Kako su kolege rijesili problem dakle u EPU uključiti 8 pin +12V Power konektor, pokušat ću malo pojasniti situaciju oko PSU/MB/konektora.

• Ukoliko napajanje ima 8 pin +12V Power konektor isti uključiti u EPU (kao navedeno napajanje).
  • Ukoliko napajanje 8 pinski +12V konektor Power konektor ima izveden kao odvojivi 4+4 konektor isti treba "sastaviti" i ukljuciti u EPU.
  • Ukoliko je napajanje starije generacije te ima samo 4 pin +12V P4 konektor isti se isto tako orijentira i ukljuci u EPU (orijentirati P4 konektor, zbog rasporeda pinova nebi trebalo pogrijesiti ali OPREZ i nista "NA SILU"!, pozeljna bi bila nabavka 4>8 pin +12V Power konektor adaptera.

OPREZ!, konektori "naoko slicni" obratiti pozornost da 4 ili 8 pinske +12V Power konektore SLUCAJNO NE ZAMIJENITE odvojivim ATX 24-pinskim Power konektorom (20+4) niti 6 ili 8 pinskim VGA Power konektorima!
Najlakse je vrstu konektora razaznati kako je kolega opisao po boji i rasporedu žica (+12V konektor ima "red" zutih i red crnih žica), ukoliko nedostaje iskustva svakako pročitati upute i pogledati sheme jer osim MB mogu se trajno uništiti i komponente.
Ukoliko relativno često mjenjate/nadograđujete konficuraciju a posjedujete dovoljno snazno i kvalitetno napajanje nije uvijek nužno mijenjati i napajanje, postoje razni adapteri, raspitajte se, potražite savijet stručnjaka ili pitajte ovdje!

EPU KONEKTORI EPU KONEKTORI
OSTALI KONEKTORI OSTALI KONEKTORI
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 0:24 (Hardwhelper!!!).
14 godina
protjeran
Kelam kaže...
Ekipa imam problem
Imam maticnu Asus M5A99X Evo R2.0
Napajanje corsair gs800
Nemogu spojit maticnu onaj gore dio odma pored processors gdje ide neki 8pin
ja nemam Takav nego drukciji tu treba: prvi red zakrljiveni-ravni-ravni-zakrivljeni, drugi red: ravni-zakrivljeni-zakrivljeni-ravni
Moj je drukciji a svi ostali si pci-e

Pomozite hitno

Mora uci kako god,inace da znas ako se na nece clockati onda u nju mozes ustekat i samo 4 pin ako nemas 8 pin i vozi,no posto to napajanje ima 8 pin onda on  mora unutra...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 2:06 (Tomo53nja).
16 godina
moderator
Tomo53nja kaže...

Spoji samo 4 pin i vozi...{#}

Ovo ti je stvarno glup savjet.

Daj mi navedi samo jedan dobar razlog zašto bi to napravio, molim te.

14 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Ovo ti je stvarno glup savjet.

Daj mi navedi samo jedan dobar razlog zašto bi to napravio, molim te.

Nisam citao sve do kraja i s razumijevanjem,ispravio sam se...Mislio sam da napajanje nema 8 pin pa da onda nema kako spojiti napajanje na plocu,u tom slucaju ako se nema 8 pin onda ploca moze raditi i sa 4 pin konektorom...{#}

16 godina
moderator

Tako već može :)

Njega je zbunila kretenarija kod 4+4 konektora, koji je različit od 8 pinskog EPS-a...a različit je bez ikakvog logičnog razloga.

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!!

Odlučio sam kupiti novu matičnu i procesor (AMD FX-6300).Oko procesora se nedvoumim, ali sto se tice maticne ploce tu se nikako nemogu odluciti izmedju Asus M5A97 EVO R2.0 ili Gigabyte GA 990X-UD3. Matičnu neplaniram koristiti za overclock, a vidio sam da Gigabyte ima (Hyper Transport Bus 5200MT/s a Asusov model 4800MT/s) pa bih volijo da mi malo pojasnite za šta služi ovaj Hyper Transport Bus i koja je bolja maticna pošto Gigabyte ima 8+2 Power Design a Asus 6+2 Power Desing.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!

Odlučio sam kupiti novu matičnu i procesor (AMD FX-6300).Oko procesora se nedvoumim, ali sto se tice maticne ploce tu se nikako nemogu odluciti izmedju Asus M5A97 EVO R2.0 ili Gigabyte GA 990X-UD3. Matičnu neplaniram koristiti za overclock, a vidio sam da Gigabyte ima (Hyper Transport Bus 5200MT/s a Asusov model 4800MT/s) pa bih volijo da mi malo pojasnite za šta služi ovaj Hyper Transport Bus i koja je bolja maticna pošto Gigabyte ima 8+2 Power Design a Asus 6+2 Power Desing.

Asusova M5A97 EVO R2 bazirana je na "slabijem" AMD 970/SB950 chipsetu. Ukoliko ides na Asusovu plocu sljedeci jaci model ASUS-M5A99X EVO R2.0 opremljen je chipsetom AMD-990X/SB950 koji podrzava 5.2 GT/s HyperTransport™ 3.0, na istom chipsetu bazirana je i Gigabyte GA 990X-UD3, dakle te ploce su uporedive; isti chipset slicne performanse i cijene, izbor je na tebi!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 12:25 (Hardwhelper!!!).
14 godina

Kupi Asus. Imao sam obje.

13 godina
itomic009 kaže...

Kupi Asus. Imao sam obje.

I slažem se i ne slažem s ovime.. Ako zna duboko u sebi da će u buducnosti overclockat, neka uzme ud3, u suprotnom nek uzme 97r2.. Asusica ce najvjerovatnije mu dulje trajat neg gigabyte.. Iako su obje matične zvijerke, razlika je jedino u chipsetu i nekim sitnicama.

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
12 godina
neaktivan

A kada bi u buducnosti overclockao (U granicama normale FX-6300 sa 3,5 do 3,7GHZ) da li bi to mogao sa Asus M5A97 EVO R2.0. I da li bi na ovu maticnu mogla nova Nvidia EVGA GeForce GTX 760 2GDDR5, posto pise u specifikacijama da podrzava AMD Crossfire a za SLI nepise nista pa neznam hocu li imati problema ako kupim GTX 760.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 13:28 (Cyborg 11).
14 godina

Možeš clcokat ti fino na toj ploči a ne do 3.7Ghz. 3.7Ghz nije ni clockanje.

13 godina
Cyborg 11 kaže...

A kada bi u buducnosti overclockao (U granicama normale FX-6300 sa 3,5 do 3,7GHZ) da li bi to mogao sa Asus M5A97 EVO R2.0. I da li bi na ovu maticnu mogla nova Nvidia EVGA GeForce GTX 760 2GDDR5, posto pise u specifikacijama da podrzava AMD Crossfire a za SLI nepise nista pa neznam hocu li imati problema ako kupim GTX 760.

Bez problema ces i preći 4ghz na toj matičnoj pri razumnoj voltaži, a ovo za grafičku se nemaš šta brinut, bilo koja grafa ide na tu ploču, podržava crossfire, SLi ne podržava na papiru, ali bi radio, samo ne kako treba.. Ako ne planiraš uzet dve 760 u budućnosti onda se nemaš šta brinuti.. Iako bi ja za tu lovu rađe uzeo 7970/7950... {#}

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
12 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
Cyborg 11 kaže...

Bez problema ces i preći 4ghz na toj matičnoj pri razumnoj voltaži, a ovo za grafičku se nemaš šta brinut, bilo koja grafa ide na tu ploču, podržava crossfire, SLi ne podržava na papiru, ali bi radio, samo ne kako treba.. Ako ne planiraš uzet dve 760 u budućnosti onda se nemaš šta brinuti.. Iako bi ja za tu lovu rađe uzeo 7970/7950... {#}

Hvala puno na pomoci!!! 

Sigurno uzimam Asus M5A97 EVO R2.0, a za graficku cu jos razmisliti.  {#}

13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Problem je što je malo budžet ograničen, a ne mogu dugo čekati jer ću biti komplet bez kompjutera dok ne stigne nova. Mogu max. 750kn.

Sviđaju mi se ploče kao tvoje, komplet crne, fantastično izgledaju, a Sabertooth, svaka čast na kvaliteti, ali toliko je ružna ploča da ju ne uzimam uopće u obzir.

Na njuškalu nije baš neka ponuda AM3+, a ni na našem oglsniku.

Sad, nisam 100% shvatio, jel razlika u potencijalu za klokanje dovoljno velika u korist Gigabyte-a da prevlada sve ostalo što nudi ASUS? Cilj sa FX-6300 bi OC-ao najmanje na 4.4GHz, ovisi o voltaži.

i uzmes sabertooth :P

Potpis.
13 godina
neaktivan

Da.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Da.

I na koliko ide taj tvoj phenom na toj ploci??? Kakvo je stanje sa temperaturama??

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 17:12 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

Ja ga ne mogu natjerati preko 4GHz, ili ja ne znam ili nije neki primjerak... temp su 25 idle i 40 load, 4GHz na 1.45V.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 17:35 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

990FXA-UD3 može imati CF/SLI x16 propusnost na obje kartice, M5A99X EVO R2.0 može imati x8/x8, a recimo M5A99FX PRO R2.0 x16 na obje, to je prednost valjda FX čipseta.

Ja JOŠ nisam odlučio {#}, možda čak uzmem Sabertooth 990FX R2.0 sa njuške, gazim svoju riječ o izgledu ali ipak, to je po kvaliteti odmah nakon najkvalitetnijih ASUS ploča, tj. Crosshair-ica. Razmišljao sam i o Crosshair V Formula za 800kn, ali nema garancije, kutije, ništa, pa sam odustao. U ponedjeljak definitivno kupujem, i gotova stvar.

A pranja djk evo za tebe jedan post koji očito nisi pročito prije nego što si napisao svoj...

Toni
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
rapture686 kaže...

990FXA-UD3 može imati CF/SLI x16 propusnost na obje kartice, M5A99X EVO R2.0 može imati x8/x8, a recimo M5A99FX PRO R2.0 x16 na obje, to je prednost valjda FX čipseta.

Ja JOŠ nisam odlučio {#}, možda čak uzmem Sabertooth 990FX R2.0 sa njuške, gazim svoju riječ o izgledu ali ipak, to je po kvaliteti odmah nakon najkvalitetnijih ASUS ploča, tj. Crosshair-ica. Razmišljao sam i o Crosshair V Formula za 800kn, ali nema garancije, kutije, ništa, pa sam odustao. U ponedjeljak definitivno kupujem, i gotova stvar.

A pranja djk evo za tebe jedan post koji očito nisi pročito prije nego što si napisao svoj...

PA VIDIO SAM ahhaha

Potpis.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice