ASrock p67 extreme4 B3 revizija pitanje

poruka: 7
|
čitano: 2.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Mene zanima dali bi mi netko mogao pomoci glede ove maticne ploce. Naime, Kad stavim u biosu da radi u AHCI modu, nezeli mi bootati windowse, tj kad je na ekranu onaj windows logo koji se spaja onda se pojavi na trenutak BSOD i restarta mi se komp. Dok imam IDE mod, sve radi savrseno. Hard diskovi su Seagate 750gb, sata II, star nekih 4 godine i jos jedan hitachi 320gb , sata II, star nekih 6 godina.. Dali mi jednostavno disk na kojem imam instalirane windowse ( taj seagate) nemoze radit u tom modu ili je nesto drugo posrijedi? Bio bi vrlo zahvalan ako mi netko razjasni situaciju, trazio sam po netu ali nisam se "prosvijetlio" bas :D

ostatak konfiguracije, ako igra neku ulogu, imate pod MOJ PC

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ASrock p67 extreme4 B3 revizija pitanje

-HDD mod se ne mjenja na inastaliranom OSu. Zbog drivera (i zaštite) ne može bootati. Još gore zbog neznanja, takve stavri se ne diraju prije nego saznaš što-kako..

Ako baš želiš, pogooglaj kako instalirati AHCI driver ručno, restart, promjena, paljenje.. ali nemaš realne potrebe za tim.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

znaci zapravo sam trebao promijeniti mod prije instalacije windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Staviš u biosu AHCI mode i na to friško instaliraš windoze{#}

0 0 hvala 0
16 godina
Re: ASrock p67 extreme4 B3 revizija pitanje
herr_martin kaže...

znaci zapravo sam trebao promijeniti mod prije instalacije windowsa?

-po pravilima, da.

-ovisi koji OS, potrebni su driveri. Tzv. DOS ili F6 AHCI-SATA (ili RAID) za kontroler. XP nema nativnu podršku za SATA, dok novija Sedmica ima.

Drivere skineš sa str. proizvođača MBO ili kontrolera (npr intel driveri pokrivaju sve AHCI-ICH 7-8-9.10..). To su 'obični' txt driveri, ne setup-install.. za XP je potrebno imati disketu ili slipstremati ih na install, kod sedmice može USB.

-kod postojće instalacije (za XP) je moguće promiejniti, ima tema (treba pronaći) ili poguglaš. Ukratko, ručno instaliraš driver (forsirano, može u safe modu). U restartu promjeniš u BIOSu i XP se može upaliti.. naravno može biti problema s aktivacijom ili kod sedmice s loaderom..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

OS je windows 7 pro 64bit, originalan, da nebi bilo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 16:48 (herr_martin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bi ponovo winse instalirao pa si na miru,imamo slicnu plocu ali achi je achi na bilo kojoj.Moze se i rucno,skidanjem drivera i slicno ali ja bi ipak ponovo instalirao windowse

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice