AsRock Fatal1ty P67 Professional Dr.Debug A3 Error

poruka: 27
|
čitano: 6.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle, ovako.. danas stiglo iz ADM-a maticna ploca, procesor i ramovi.. radi se o:

Asrock Fatal1ty P67 Professional

Intel Core i5-2500K

DDR3 16GB (4x4GB) Corsair, 1600MHz

Naravno, ja pucam od srece, odma sve spajam i idem upalit kad ono nista.. javlja mi stalno A3 error na led ekranu na maticnoj ploci.. zovem servis i kaze mi da mozda nije nesto kompatabilno.. i da im posaljem na servis da provjere dal je sve kompatabilno.. ja mu recem sta imam i on meni da nemoze tako on nista znat nego nek ja posaljem na servis.. nikad u zivotu nisam bio ljuci nego sto sam sad.. nakon samo 2 sata sto mi je stigao paket, vec ga moram slat na servis nazad.. cijeli dan se je*em s ovim samo da izbjegnem glupi servis al nista.. probao sam sve moguce.. i ram jedan po jedan, i bez rama pa sve ramove pa po dva.. al nista.. hd iskljucio pa ukljucio drugi pa treci.. nista.. sve iskljucio s maticne sto se tice kucista.. i samo maticnu probao upalit al nista.. sto god ja probao nista.. samo A3 error i to je to..

ljudi pomagajte.. jel moguce da je nesto ne kompatabilno ili sta? volio bi izbjec servis i rjesit to uz vasu pomoc.. itko zna do cega bi moglo biti !?

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AsRock Fatal1ty P67 Professional Dr.Debug A3 E

...možda ti ovo pomogne,sličan slučaj kao kod tebe:

- Just completed my new build last night (specs below), when booting I get a post code A3 (IDE enable) on the debug LED. Also not getting any video on the monitor (but may have to try another port). Tried disconnecting all SATA connections from the MB, no change. ASRock support told me to check the RAM voltage settings in the BIOS (?) but I can't get to the BIOS without any video, so I'm somewhat stuck. Anybody have any suggestions?

CPU: i5 2500K
RAM: Corsair Vengeance 2 x 4 GB
GPU: EVGA GTX 580
HD: Crucial 64GB SSD
PSU: Rosewill Bronze 1000W
Case: Corsair 800D

- drugi mu odgovara: In my case, I had to move the monitor to a different port on the graphics card, at which point I was able to get into the BIOS set up.

For some reason, the BIOS had defaulted the storage mode to IDE. I changed it to AHCI, but the debug code was then showing A6 (SCSI Enable I think). I then tried disabling the Marvell SATA3 controller, which cleared the A6 code. I was then able to boot cleanly and load Windows. I have no plans to utilize the Marvell SATA ports at this time, so all is well for me. If anyone is needing to use the Marvell ports, you may still be able to boot up with A6 code, as I've read elsewhere this worked for someone.

17 godina

Isti problem samo druga ploca Asrock z68 Extreme4 link

Provjeri si jumpere jel su na dobrim mjestima i jel imaju kontakt.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Idem probat to sve.. pa se onda javim..

15 godina
protjeran

Ovako, problem je nekompatibilnost sa nekim vendorima grafičkih kartica.

Što napraviti?

1. Stavi samo 1 keks memorije u DIMM nr1

2. Prebaci grafičku u drugi SLOT i stavi monitor na drugi DVI/VGA port

3. Ako POST-a, vidi dali možeš ući u BIOS/UEFI

Ako to sve možeš, onda na starom PC-u na FAT32 USB stick stavi novi BIOS/UEFI,

i kad loadaš opet BIOS/UEFI odi na Instant Flash, flashni sa sticka i trebalo bi biti sve OK.

Zadnji BETA BIOS ti je L1.84 sa weba:

http://www.asrock.com/mb/beta.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional

Zadnji službeni je 2.00:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional&o=BIOS

Ovdje imaš još par BIOS-a, pa ih si skini sve i poigraj koji ti najbolje paše.

Meni se L1.90A najbolje sviđa jer ima dodatno fino kontroliranje faznih napona:

http://www.pctreiber.net/asrock-bios-downloads?did=284

Sretno

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Probao stavit 1 keks probao stavit grafu u drugi slot.. nista.. nikakve slike ne dobivam na monitoru.. samo A3 i to je to..

15 godina
protjeran

1. Napajanje na off -> pritišći power tipku na MBO par puta da izbiješ kondezatore

2. drži CMOS tipku par sekudi (iza na back panelu) da izbrišeš BIOS

3. stavi drugu grafiku -> trebalo bi raditi, vidim da imaš neku 9600GT

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

1. Napajanje na off -> pritišći power tipku na MBO par puta da izbiješ kondezatore

2. drži CMOS tipku par sekudi (iza na back panelu) da izbrišeš BIOS

3. stavi drugu grafiku -> trebalo bi raditi, vidim da imaš neku 9600GT

Ta druga grafa je AGP.. stara grafa radeon 9600Pro..

Edit: al idem probat ovo pod 1. i 2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 20:54 (Skidy).
15 godina
protjeran

Aha.

Al jesi probao spojiti monitor na drugi konektor na grafičkoj?

Ili preko drugog kabla?

15 godina
neaktivan

Jesam, probao sam već sve, pa tako i to..

Tipkao sam onako kako si rekao (po power tipki) i uspio sam i sad instaliram windowse.. samo me zanima dal je normalno da debug led monitor sada uopće ne svijetli i ne pokazuje ništa? znači, ne svijetli ništa, dal je to normalno u normalnom radu?

15 godina
protjeran

Obavezno flashni na zadnji BIOS ili zadnji BETA BIOS, kako god hoćeš (2.00 jer zadnji).

Normalno je ako ti je u BIOS-u uključeno Goodnight LED mod, kad gasi sve LED-ice poslije određenog doba,

da ti ne blješči po sobi dok spavaš ;)

15 godina
neaktivan

Stvarno si car.. ako se ikad upoznamo.. castim s cim god hoces ^_^

Instalirao sam windowse.. instalirao maticnu plocu(dvd) sad jos i grafu.. i jos idem dodat ramove i spojit hard diskove.. ako se to napravi bez da se zezne nesto.. e onda stvarno super.. :)

svaka cast...

15 godina
protjeran

Samo ostat miran i probat sve - neke trikove naučiš kroz iskustvo, jednostavno nije šablona.

PS - radije nemoj častit, jedem puno, a pijem ko bure bez dna ^_^

15 godina
neaktivan

Heheh.. ok.. eto, sve radi savrseno i ko podmazano.. nego, znaci trebao bi bios flashat? reci mi kako bi ja to mogao napravit? se to samo skine s neta stavi na cd i boot-a ko kad se ide instalirat windows ili ? dosta toga kuzim oko kompjutera al s dvi stvari se nikad nisam bas volio zezat a to je bios i overclocking.. ^_^

15 godina
protjeran

Več sam gore napisao kako ali opet ću.

1. Skineš zadnji Instant Flash BIOS sa weba:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional&o=BIOS

Evo ti direkt link da ne fulaš:

http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/1155/Fatal1ty%20P67%20Professional(2.00)ROM.zip

2. Formatiraš USB stick u FAT32 i na njega u root (dakle ne radiš nikakav folder, samo staviš na stick) datoteku iz tog ZIP arhiva.

NAPOMENA: stick sa tom datotekom ostaje uštekan na PC-u CIJELO VRIJEME)

3. Restartaš PC i odeš u BIOS sa F2 (ASRock stuff), no za lejmere su stavili DELETE, pa eto možeš i sa tim, mada preferiram F2.

4. U BIOS-u nađeš opciju INSTANT FLASH -> ako ne nađeš, kad restartaš PC, možeš stiskati F6 umjesto F2, mora pokrenuti Instant Flash.

5. Ploča odmah očita SVE BIOS datoteke koje su na sticku, ti odabereš koju hoćeš, dakle možeš stavljati i novije i starije po volji,

nema onog da ne možeš stavljati stariji BIOS, a pošto ti imaš na sticku samo jednu datoteku, prikazat će samo V2.00.

6. Odabareš ju, pričekaš da odvrti, lupiš any key za restart i to je to.

Inače imaš i ovdje u slikama:

http://www.asrock.com/feature/InstantFlash/index.asp

Efikasno, u dva koraka, F6 i to je to.

Prikazano također koliko je GA Q-Flash spor jer sam moraš sve searchati.

Ali toliko spor kao MSI-ev gdje svaki faking put moraš raditi backup jer ti neda flashnut bez toga.

15 godina
neaktivan

To mi je trebalo, korak po korak.. thx.. sutra cim se dignem cu se s tim zabavit.. sad vise nemogu nista, ubilo me ovo rastavljanje i sastavljanje po X puta kad ono nakraju se sve svodi na lupkanje po power tipki i clr cmos i to je to XD..

15 godina
protjeran

A gle, od "najglupljih" stvari se poćinje.

Recimo nabiješ statički ploču jer se prije toga nisi delektrizirao,

ili uštekaš napajanje na ploču pa nabiješ napajanje statički,

a ono ploču preko mase.

Dešava se, pogreške na koje ljudi ne obraćaju pažnju.

Bitno je znati kako postupiti ako se to desi. Samo ne paničarit ;)

Neću ti reći "sretno s flashanjem" jer ovo je najidiotproof flashanje na svijetu,

čak i osoba sa IQ60 ga može izvesti bez da zay€be.

Mislim, nemoguće je zay€bati osim ako nestane struje a nemaš UPS (nesreća),

ili ako ti netko isčupa stick iz PC-a (ako sam, onda si glup xD).

15 godina
neaktivan

Evo flashao sam bios.. minut posla.. samo sam s F6 instant flash i sve je samo napravilo bez problema.. i za kraj sam stisnuo tipku da se restarta i to je to.. thx don :)

Nego, jos jedna stvar sta mene zivcira.. uvijek kad idem u bios ili kad sam u biosu moram imat staru tipkovnicu prikljucenu.. nova mi je s usb utorom.. a stara onaj PS2 utor.. e sad, znam da se negdi u biosu moze ukljucit da prepoznaje usb tipkovnicu al neznam tocno di.. zelim to ukljucit da nemoram stalno prikopcavat staru tipkovnicu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 12:09 (Skidy).
15 godina
protjeran

Hmm nemam niti PS2 mišta niti PS2 tikovnicu, sve radi normalno.

Koju tipkovnicu imaš i u koji konektor uključuješ tipkovnicu?

USB tipkovnicu uštekaj u jedan od ovih konektora:

15 godina
neaktivan

Razer Lycosa je tipkovnica.. uvijek mi je to bilo da moram ukljucivat tipkovnicu s ps2 konektorom.. dosta prijatelja isto tako radi s ps2 tipkovnicom kad instaliraju windowse il bilo sta u biosu.. citao sam jednom negdi da se mora ukljucit u bios-u neka opcija za usb i da ce onda uvijek radit na usb-u bez problema.. tebi je vjerovatno to automatski namisteno.. vec kad sam dosta toga rjesio nadam se da cu i taj misterij otkrit s vama i rjesit se vise napokon stare ps2 tipkovnice.. ^_^

edit: spojena mi je tipkovnica u ova zadnja dva crvena usb utora.. odma do onih prikljucaka za slusalice, zvucnik....

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 19:00 (Skidy).
13 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Stavi ispod prvog GLan konetora:

Problem ti je što ti je to USB3.0 konetor, pa zato ne kuži kejbu. ;)

Također što bi mogao probati, je to, da u BIOS-u namjestiš ove opcije:

USB2.0 Legacy Support = ENABLED

Također postoji i za USB3.0, vjerovatno odmah ispod prve opcije.

Try it out

14 godina
neaktivan

probaj spojit u crna ako imas

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije me bilo par dana na forumu.. al ugl. sredio sam sve sto se tice tipkovnice.. ukljucio sam i za usb 2.0 i 3.0.. bilo je na disabled.. zato nije prihvacalo tipkovnicu.. al sad sve radi tako da sam je ostavio u usb 3.0 utoru di je i bila ukljucena..

hvala svima na pomoci :)

Edit: moze LOCK

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 13:32 (Skidy).
13 godina
neaktivan

ljudi jel moze za pomoc.imam isti problem samo mi je ploca asrock z68 extreme3gen3, intel i5 2500k, muskin 8gb i grafa msi 560-ti. proba san sve ovo pod 1)2) i 3) sta je don naveo i nista aj molim vas ako znate pomagajte

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

rijesio fala don :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi jos jednom.. evo samo da vas obavijestim sto je s ovim mojim problemom koji sam imao s maticnom plocom..

Dakle, znate iz gore navedenog da sam imao problem s error-om cim sam kupio maticnu plocu.. to sam uspio rijesiti s don kihotom tako da sam pritisnuo par puta power tipku da se izbiju kondezatori i tada je bilo sve u redu.. nakon 2-3 mjeseca mi je riknula bila jedna plocica ram-a al sam je izvadio i update-ao bios maticne ploce.. i tako mi je radilo skoro godinu dana sve skoro pa savrseno.. da bi nakraju prije evo par dana pocelo izbacivati opet plavi ekran odnosno BSOD!!

Saljem ja na servis i nakraju se ispostavi da stvarno od prvog dana maticna i ramovi nisu bili ispravni i evo ja napokon sretan jer mi maloprije sa servisa javljaju da dobivam nove ramove i novu maticnu plocu koja je cak i bolja posto ove moje vise nema.. naime radi se o AsRock Fatal1ty Z77 Performance :)

Eto, nadam se da ce ova tema nekome pomoci ukoliko bude imao slicnih problema.. meni se cini da mi se ipak napokon sreca okrenula te prakticki nakon godinu dana cu dobit skoro pa novi komp besplatno ako izuzmete postarinu ^_^

Pozdrav jos jednom i hvala svima!

I`m not Jesus, but He`s my son..
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 11:40 (Skidy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice