ASRock 990FX Extreme 3 ili GB 990XA-UD3

poruka: 14
|
čitano: 3.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Znaci ovako,

Frend uzima novi komp i sada je dosao u nedoumicu izmedu dve navedene ploče..

Radi se o:
ASRock 990FX Extreme 3 i Gigabyte 990XA-UD3

Koliko sam ja skuzio ispada da je ASRockica bolja (zbog Chipseta), ali je jedini problem sto ima 4+1 naponsku regulaciju, a Giga ima 8+2, na njoj ce biti gonjen AMD FX8120...

Te me zato zanima koja je bolja za takav High End proc i zasto?

Cijene su podjednake (+/- 10kn)....

P.S: Molim vas bez nepotrebnog spamanja tipa: Prijedi na Intel, Intel je bolji ovo ono, zanima me konkretno koja je ploca bolja i zasto?

{#}

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: ASRock 990FX Extreme 3 ili GB 990XA-UD3
Ako ne namjerava oc,asrock.sasvim dovoljna.
15 godina
FireMan97 kaže...
Ako ne namjerava oc,asrock.sasvim dovoljna.

Zasada ne namjerava OC, ali me zanima koja je bolja i zasto, jer kasnije (po potrebi) mozda i padne kakav OC.

15 godina

Ima li jos tko kakav prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Giga definitivno što mu vrijedi bolji chipset kada će htjeti nabaciit oc za par godina da malo oživi cpu neće moći 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zanimljiva stvar je šta su to isti čipseti ! Samo su 990x čipovi sa većim naponom ! 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da ne otvaram novu temu...narucio sam ASRock 990FX Extreme3 plocu i FX 8120...pa me zanim vase misljenje kako ce to funkionirat s overclock-om?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam FX 8120 i ASRock 970 Extreme4. Ta matična je dosta slična kao i ove gore navedene, ima 4+1 naponsku jedinicu.

Ja sam probao overclockirati proc i išao bi do neke razine, blizu 4GHz i onda bi ga matična počela rušiti. Multiplikator se smanjivao na jako male razine jer je naponska jedinica "kuhala". 

Jučer sam uzeo jedan običan ventilator od 7cm (25kn) i montirao ga na onaj pasivni hladnjak na matičnoj. Rezultati su jako jako dobri.

Do sada što sam testirao, matična ploča gura CPU na 4.6GHz (Prime95) stabilno. Pokušao sam nabaciti 5GHz i uspio sam bootati Windowse. Ali voltaže za taj podhvat su već pre visoke za zračno hlađenje. 

Tako da, u svakom slučaju savjetujem nabavku matične sa više naponskih linija 8+2, ali i ako imate ove ASRock sa 4+1 puno toga se može izvući uz jedan mali ventilator. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 16:56 (Bladepu).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

a ovo?

http://www.alpha-m.hr/index.php?content=proizvodi&id=70470

mozda jos stignem u ponedjeljak kontaktirati za zamjenu ploce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kad sam naručivao nisam obracao pozornost na faze, nisam primjetio da ima samo 4+1 fazu...sad sam malo vise citao o ploči pa tek sada uocio...ako Bog da uzimam tu asusicu odmah bez nedoumice...nadam se da cu postici barem 4.5 na njoj s tim FX-om uz nekokvalitetnije hlađenje

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 17:02 (ibari91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ibari91 kaže...

kad sam naručivao nisam obracao pozornost na faze, nisam primjetio da ima samo 4+1 fazu...sad malo vise citao oploči pa tek sada uocio...ako Bog da uzimam tu asusicu odmah bez nedoumice...nadam se da cu postici barem 4.5 na njoj s tim FX-om uz nekokvalitetnije hlađenje

A koliko sam ja upoznat i kakvog ja iskustva imam, 4.5GHz-4.6GHz je neki krajnji limit tog procesora sa zračnim hlađenjem. I pri tome nemoj šteiti na hladnjaku za procesor. 

Sve preko toga ipak treba neko vodeno hlađenje. 

Ali sa druge strane, tih 4.5GHz je dosta lako navući sa dobrim hlađenjem. Tu nećeš imati problema. (Osim ako ne ubodeš neki loš primjerak cpua)

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
17 godina

da to to je isto upitnik...mozda bi bolje rjesenje bilo Corsair H40/50/60/80/100

17 godina
ibari91 kaže...

da to to je isto upitnik...mozda bi bolje rjesenje bilo Corsair H40/50/60/80/100

Ja sam gledao neke testove i jedna Noctua D14 bolje hladi od većine tih vodenih hladnjaka. Možda 80 i 100 serija je bolja, ali ove ispod nisu neka sila. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 17:11 (Bladepu).
17 godina

ja sam citao po forumima da se ljudi zale na neke od tih H-serija tako da bi bilo bolje uzet neki kvalitetan zracni cooler, btw jucer sam narucio kuciste Fractal-ovo Design Core 3000 pa neznam kakvi hladnjaci i koje velicine idu u taj Fractal..uzeo bi nesto tipa Mugen3

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice