Asrock 870 EXTREME3 vs Asrock 770 Extreme3

poruka: 73
|
čitano: 20.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Asrock 870 EXTREME3 vs Asrock 770 Extreme3
dmanz kaže...

da znam da je napajanje srot i rekao sam mu ali nebre mjenjat napajanje dok ne skupi parsto kuna a jos uvijek se nezna u cemu je problem

Napravi memtest kao gore već napisano.

Updateaj na zadnji BIOS (imaš temu how to ako ne znaš,

ili koristi ASRock Instant Flash koji je meni odličan).

Prstomjerom popiaj hladnjak od procesora dali je hladan,

jer ako je skorz hladan, znači nema prijenosa topline,

dakle nije dobro legao.

A pasivac od chipseta mora također biti topao,

da se zna da je dobro sjeo, ali ne smije biti kipući,

jer onda nešto nije dobro sa postavkama,

ili ploča dobija masno neispravan napon

od napajanja te ju ubija.

Osobno, nikad nebi stavio taj MS,

niti svojim prijateljima.

Eventualno ako mi se netko zamjeri...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

ma hladnjak je sigurno sjeo dobro ak su temperature procesora sa stock hladnjakom ~ 35C

radje se vise necu zahebavat ja s tim da jos nebudem kriv za nesto, reko sam mu nek zove majstora makar sam slagao puno kompova i nikad vakvih problema

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 18:25 (dmanz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dmanz kaže...

ma hladnjak je sigurno sjeo dobro ak su temperature procesora sa stock hladnjakom ~ 35C

radje se vise necu zahebavat ja s tim da jos nebudem kriv za nesto, reko sam mu nek zove majstora makar sam slagao puno kompova i nikad vakvih problema

Testiraj memoriju i uzmi svoje napajanje, pa ga spoji kod njega za pokus da vidis kak ce se komp ponasat. Onda ak sve bude ok zna se kaj ne stima, nemas kaj zeznut s promjenom napajanja a puno buš saznal s tim.Cool

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
dmanz kaže...

Testiraj memoriju i uzmi svoje napajanje, pa ga spoji kod njega za pokus da vidis kak ce se komp ponasat. Onda ak sve bude ok zna se kaj ne stima, nemas kaj zeznut s promjenom napajanja a puno buš saznal s tim.Cool

pa nije ni moje bas nekaj .D

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
protjeran

LinkWorld (Brilliant Power) je XXX puta bolje od MS-a.

Usput, dobro je znati da je ASRock 870 Ex3 JEDINA 870 chipset

based ploča koja ima podršku za 8x/8x CrossFire.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 0:37 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan

evo kod frenda sam u vezi onog problema navedenog na prethodnoj stranici

napravili smo memtest i prosao je 100 % bez errora, sad cu jos probati ono popipati hladnjak i pasivac od chipseta da vidim i onda mi jos samo ostaje hard disk, ima li kakav test za hard disk kao memtest za memu?

EDIT: hladnjak je mlacan, a pasivac je topal

EDIT2: stavio sam HDTune scan for errors sve u redu nikakve greske nema temp je 30C

stvarno neznam sto jos moze biti jedino da ms napajanje uzrokuje crashanje mozille restartanje kompa uz bsod i slicno

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 19:31 (dmanz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ponekad memtest izbaci 5000 errora a ponekad 0

i javlja se BSOD - Memory failure tak nes

mijenjat memoriju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Testiraj keks po keks..

Skini si HawkPE ISO,

te s njim testiraj sa Memtestom+ i običnim.

Lp

16 godina
odjavljen
dmanz kaže...

mijenjat memoriju?

Da li se možda radi o Corsair VS2GB1333D3 Value Series memoriji? Ja imam istu situaciju s prijateljevim kompom (ja sam mu sastavljao). Kad radi, radi ko sat, a kad neće, memtest javlja errore. Obično krene radit probleme kad stoji isključen neko vrijeme, a stane kad ga ištekam iz struje, pa ponovno uštekam. Ponekad je potrebno i izvaditi ram iz utora, pa ponovno vratiti da proradi.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
dmanz kaže...

mijenjat memoriju?

Da li se možda radi o Corsair VS2GB1333D3 Value Series memoriji? Ja imam istu situaciju s prijateljevim kompom (ja sam mu sastavljao). Kad radi, radi ko sat, a kad neće, memtest javlja errore. Obično krene radit probleme kad stoji isključen neko vrijeme, a stane kad ga ištekam iz struje, pa ponovno uštekam. Ponekad je potrebno i izvaditi ram iz utora, pa ponovno vratiti da proradi.

radi se tocno o toj memoriji koju si naveo

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Testiraj keks po keks..

Skini si HawkPE ISO,

te s njim testiraj sa Memtestom+ i običnim.

Lp

samo jedan keks ima od 2 gb, probali smo vise utora a nitko drugi u susjedstvu nema ddr3 rame da posudi

15 godina
protjeran

Ebiga, gledao sam pod tvoj PC.

16 godina
odjavljen
dmanz kaže...

Jesi li uspio što istestirati? Meni kad je komp ištekan iz struje par sati memorija ne radi kako treba. Nakon toga da bi proradila moram komp ištekati na pac sekundi i bude sve u redu do sljedeće pauze od par sati bez struje.

Matična je glavni osumljičeni, ali bih isto pokušao s drugom memorijom (ako uspijem kod nekog užicat) prije nego odnesem na garanciju.

15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
dmanz kaže...

Jesi li uspio što istestirati? Meni kad je komp ištekan iz struje par sati memorija ne radi kako treba. Nakon toga da bi proradila moram komp ištekati na pac sekundi i bude sve u redu do sljedeće pauze od par sati bez struje.

Matična je glavni osumljičeni, ali bih isto pokušao s drugom memorijom (ako uspijem kod nekog užicat) prije nego odnesem na garanciju.

istestirao sam hard, temperature, memoriju te sam probao sve utore na maticnoj za memoriju.

mojem frendu nikad skoro ne radi dobro a samo ponekad memtest nadje errore, ovako ostalo je sve proslo testove u redu

15 godina
protjeran

Stavi zadnji BIOS.

Ako je sad na zadnjem, probaj koji ispred njega.

Na www.pctreiber.de imaš kategoriju za download BIOS-a,

pa probaj koju javnu BETA-u...

Dobre su. Zadnja BETA za moju ploču je bolja od bilo koje full verzije,

donosi više funkcija itd.

15 godina
neaktivan

necu flashat nikada to nisam ni radio a cesto tamo kod njega nestaje struje jer su radovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dmanz kaže...

necu flashat nikada to nisam ni radio a cesto tamo kod njega nestaje struje jer su radovi

Instant flash ili flash iz BIOS-a?

Kod ASRocka sve fino šljaka, nikad do sad nije zatajio.

Ali stvarno nikad.

Skineš i obaviš...

16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Stavi zadnji BIOS.

Meni zadnji BIOS nije riješio problem, a ne znam koliko je pametno da dmanz flasha svoju ploču. Kolika je šansa da nešto krene po zlu zbog neispravnog rada računala?

15 godina
protjeran

Ako je Instant Flash ili flash preko DOS-a,

male su šanse,

dok iz Windowsa su relativne šanse zbog neispravng sustava.

Ako ima jamstvo, neka flasha iz windowsa, ako nema,

onda neka flashne sa Instant Flashom ili DOS-om.

17 godina
neaktivan

Pitanje u svezi 770 Extreme3. Da li moze na nju bez problema Katana 3? I ako moze na koju stranu je okrenut ventilator?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Može, stane bez problema.

A na koju stranu, to ovisi o mjestu u tvom kućištu,

ako ti napajanje smeta itd...

Sve ovisi o katani..

17 godina
neaktivan

Radi se o Sharkoon Rebel 9 kučištu, napajanje je Corsair VX a zada je 120mm vent. Ovako na prvi pogled ima mjesta jedino što bih volio da je vent okrenut prema 120-ici ako moze stati :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Može sigurno, i moj Hyper 212+ stoji tako.

16 godina
neaktivan

Pozz, imam pitanjce u vezi 770 Extreme3.. Posto uskoro kupujem komp (trebao ga jos kupit prije pocetka skole, al nema servisera pa ne mogu uzet motor), uzimam sljedece

ASRock 770 Extreme3

AMD Phenom II x4 955BE

DDR3 2GB Kingmax 1333MHz

640GB WD Caviar Black (SATA 6Gb/s)

Pioneer DVR-218LBK

Dođe sveukupno oko 2700Kn

E sad, brine me mema, da uzmem nju il neku drugu? Prvo sam mislio uzet Corsairovu, al vidim da je bilo problema kod kolege na toj MBO.. Pa me zanima koja bi bila najbolja memorija?

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Čuj, osobno sa Corsairom nisam imao nikakvih problema na ASR pločama.

Mushkini su jedino predstavljali problem,

i to na svim ASR pločama sa chipsetima 8xx,

no sa chipsetima 7xx je sve u redu sa mushkinima.

Inače, šta je sve kod mene prošlo OK:

- Corsair

- Kingmax

- Kingstone

- Apacer

- A-Data

- G.Skill

Ostale u DDR3 varijanti nisam ni probao, i eto, do sada su se problemi javili samo

sa Mushkin memorijama, i to sa onim modelima koji imaju Samsung čipove,

tj. sve memorije koje imaju ELPIDA čipove rade savršeno.

16 godina
odjavljen

Izgleda da je kod mene ipak problem u jednoj pločici memorije (što sam odmah sumnjao, ali je bilo teško provjeriti zbog specifičnog ponašanja). Još ću malo istestirati, pa kad budem siguran, javim.

Edit: ipak ne, jutros je pao test na "ispravnoj" pločici. Mislim da ova ploča ide na garanciju.

Edit2: Hm, sad na ispravnoj radi u redu, ne znam što se jutros dogodilo, pa nastavljam s testiranjem. Imam osječaj da ću poludit od ovog kompa. Onaj tren kad zaključim "sigurno je to i to", promijeni ponašanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 18:07 (MrBlc).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Pozz, imam pitanjce u vezi 770 Extreme3.. Posto uskoro kupujem komp (trebao ga jos kupit prije pocetka skole, al nema servisera pa ne mogu uzet motor), uzimam sljedece

ASRock 770 Extreme3

AMD Phenom II x4 955BE

DDR3 2GB Kingmax 1333MHz

640GB WD Caviar Black (SATA 6Gb/s)

Pioneer DVR-218LBK

Dođe sveukupno oko 2700Kn

E sad, brine me mema, da uzmem nju il neku drugu? Prvo sam mislio uzet Corsairovu, al vidim da je bilo problema kod kolege na toj MBO.. Pa me zanima koja bi bila najbolja memorija?

Hvala unaprijed.

Evo ja ti imam 770, taj proc i Kingmaxa al 2x2Gb. Sve kupljeno u ADM-a i sve radi odlično. Nisam još klokao ako te to zanima pa ne znam do koliko ide.

14 godina
neaktivan

e ovako ljudi, imam par pitanjca. Imam gore navedenu Asrock 870 EXTREME3 matičnu, i sad me zanima šta na ono malom displayu treba pisati da je sve ok. Čito sam tamo o nekim errorima al niš nekužim iskreno. Sad kad sam stavio XP piše 00, to je kao dobro, a stavio sam Windows 7 i piše mi AA što znači (unistall POST INT1Ch vector and INT09h vector. Deinitializes the ADM module) sad me zanima šta ovo u zagradi treba značiti ??

i još me zanima čemu služi onaj mali CMOS CLEAR gumbić??

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kupio sam pred 2 dana 870extreme 3, upario ju sa amd phenom II x6 1075T procesorom, sve skupa pod bfg-ovim 550W napajanjem.

senzor za mjerenje AUX temperature  na 64 bitnim win 7 mi očitava 95 celziusa AUX temperature pod voltažom aux-a od 3.68V  u svim programima redom- everest,hwmonitor,speedfan.. čak i u BIOS-u je očitana ta temperatura.

Ostale temperature su normalne- matična 41, proc 38 u idle

@edit testirao sam AUX temperaturu u full loadu- senzor je bugovit jer na ful loadu AUX pada na 22 celziusa mjereno istim programima. Neka služi kao referenca budućim kupcima ploče

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 20:03 (Altruistic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzimam Phenom II X4 955, i dvoumim se između ovih ploča.... Nisam neki overcloker, pa mi to nije toliko bitno.... al lud sam više od tih matičnih, dajte mi pomozite....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice