AMD x3 445 otkljucan?

poruka: 52
|
čitano: 7.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: AMD x3 445 otkljucan?
Tommy_GTI kaže...

Koja je bolja opcija naravno da ova x4 vuce za sobom kupnju novog hladnjaka. :(

Ak imaš novce kupi hladnjak,nemaš kaj tu misliti.

14 godina
AMD x3 445 otkljucan?

I ja si mislim da je nekako previse, a bas i ne planiram kupovat hladnjak. Dali konkretno ima neke velike razlike, vjerojatno ima ali je ja nisam primjetio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Evo danas sam kupio Scythe Mugen 2 i otkljuco ponovo 4 jezgru procesoru, evo slika je dolje pa ko se razumije vise da malo pogleda dal je to sad sve ok, i kojim bi programom trebal testirat proc dal se ruci(negdje sam procital prime95)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 20:29 (Tommy_GTI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Jesu li to temperature poslije testa,ili u mirovanju.Ako su u mirovanju malo su povisoke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 20:54 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD x3 445 otkljucan?

Malo su ti visoke temperature jezgri (meni su tolike kada sam ih testirao preko occt-a). Jesu li to temperature pri idlu ili loadu?

Da, testiraj stabilnost s prime95, a ako njega prođe mozes odvrtiti pola sata i occt-a da budes sto posto siguran dali ti rade.

Evo ti za usporedbu moje slike, trenutačno surfam po netu, slusam mjuzu tak da proc nije uopće opterećen. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 20:52 (Granzon).
14 godina
AMD x3 445 otkljucan?

To je idile i meni se cinilo mozda malo previse dali mozda znate do cega je , recimo meni tu pise powers 140 w max a tebi Granzon 46 i nesto onda u cpu-z ti pise napon 1.04 v a meni je 1.16 v dali je mozda do toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Napon proca u biosu stavi na defoult(a mislim da vec je).Sto se tice temperatura,vidi kako ti je hladnjak legao na proc, jesi li  ga dobro postavio,i ako budes to ista pipkao oko colera obavezno stavi novu pastu,temperature bi trebale biti dosta nize.Prije tjedan dana imao sam x3 450 i temperatura je bila 40 C na stock coleru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma to ti je smanjeni takt/napon procesora koji se javlja kada se Cool'n'Quiet uključi (kada ti proc ne radi nista ili samo malo, onda on smanjuje taktove i napon proca te automatski smanje i njegovu potrošnju te je zato kod mene 46 w a kod tebe je 140) tako da to nije do toga. Daj probaj isključiti unlockanu jezgru pa onda vidi temperature, ako su i dalje visoke onda je vjerojatno nastao problem prilikom nanošenja termalne paste.

EDIT:

Evo i slika kada je proc. opterećen

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 21:18 (Granzon).
14 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Temp u idile bez ukljucene 4 jezgre su vise nego prihvatljive a mugen je na lv 3

Edit pastu sam stavio skroz na tanko na proc tako da mislim da nije do nje :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 21:29 (Tommy_GTI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Na mnogim otključanim procesorima ne radi prikazivanje temperatura pojedinih jezgri, točno bude samo ukupna temperatura procesora (termalne zone 0). Uzmite to u obzir.

Stabilnost testirati s nekoliko sati OCCT LinPack. Više optereti nego Prime95.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Nekak mi se cini da ta 4-ta jezgra nije stabilna i prevelike su temperature, dal se splati overclockati ove 3 jezgre

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tommy_GTI kaže...

Nekak mi se cini da ta 4-ta jezgra nije stabilna i prevelike su temperature, dal se splati overclockati ove 3 jezgre

Po čemu znaš da nije stabilna ako nisi ispitivao stabilnost?

Ako ti je i nestabilna, možda ti napon nije dovoljno visok.

Ajd za početak flashaj noviji bios na ploču ako već nisi. Lagano je, iz Windowsa je.

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A%20UCC&o=BIOS

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Pa jesi li testirao sa OCCT-om,pa ti je nestabilna?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 22:08 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...
Tommy_GTI kaže...

Po čemu znaš da nije stabilna ako nisi ispitivao stabilnost?

Ako ti je i nestabilna, možda ti napon nije dovoljno visok.

Ajd za početak flashaj noviji bios na ploču ako već nisi. Lagano je, iz Windowsa je.

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A%20UCC&o=BIOS

Nikad nisam radio flash biosa jel mi netko moze objasnit kak to napravit, koje su moguce posljedice i tak, a za ovo iskreno neznam reko mislim si da je nestabilna 4. jezgra

17 godina
AMD x3 445 otkljucan?

Odeš na link, skineš verziju za flashanje iz windowsa, pokreneš, pričekaš minut i kad zatraži restartaš komp. Sva mudrost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mozes ga napraviti na vise načina: direktno iz windowsa, iz biosa, ili iz dosa. Najlaksi je naravno onaj iz windowsa. Odi na link koji ti je 191x7 dao i skini file bios version 1.30 za windows. Vidis onaj crveni križ pokraj download linka za tu verziju? To ti je help koji ti govori kako da updatas bios (imas za sve verzije help) i slijedi ga. To ti traje par sekundi te onda restartaj komp i odi u bios (mislim da je default f2 ili del. te stavi default postavke te uključi 4. jezgru). Nakon toga skini occt (upisi u google) te testiraj komp.

13 godina
AMD x3 445 otkljucan?

ljudi molim vas pomognite ozkljucao sam 4 jezgru na amd athlon II x3 445 i sad kad palim komp samo mi je crna slika,a komp radi,sta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako ne mozes uc u BIOS-e ugasi komp i izvadi bateriju iz maticne, ili jumpera ako ima, to ce resetat biose na tvornicke postavke. 

Ako mozes u BIOS-e samo ikljuci ACC, 4. jezgra vjerojatno nije stabilna.

13 godina

oprosti noob sam u ovim stvarima nisam to trebo ni dirat,ako mi mozes objasit kako da izvadim tu bateriju i gdje?

13 godina

kada sam ju izvadio samo ju vratim ili?

13 godina
neaktivan
AMD x3 445 otkljucan?

Izvadi, pricekaj minutu, stavi natrag i onda probaj zapaliti

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jucer sam to napravio i sve je radilo ali danas kad opet pokrecem komp isto samo crna slika a komp radi (nisam nista dirao u biosu ni nista takvog) molim pomoc.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice