Znaci ovako kupio sam amd athlona II x3 i stavio sam opciju da se otkljuca i sad mi pod procesor pise amd phenom II x4 B45. Dali tako mora bit i zanima me koje su normalne temperature za ovaj proc?
Znaci ovako kupio sam amd athlona II x3 i stavio sam opciju da se otkljuca i sad mi pod procesor pise amd phenom II x4 B45. Dali tako mora bit i zanima me koje su normalne temperature za ovaj proc?
Jep, to je tako ok. A temp ostvarno ne znam, već dugo ga nisam imao, googlaj malo pa ćeš nać.
Ali ako radi ok ne brini, pokreni Linx nek odradi 1 djir, i prime 95 možeš pokrenut nek ga prži i ako se ne ruši onda je sve ok
Meni su trenutno temp oko 70 stupnjeva, cini mi se nekako previse, Dali je to do ovog otkljucavanja jezgre. BTW proc je danas kupljen
Dali je to normalno dok se proc malo ne razradi ?
Temperature su loše jer vjerojatno koristiš stock cooler od x3 445 koji je namjenjen 65w procevima, a pošto si ti otključao u phenoma 2, automatski se povećala disipacija topline zbog dodatne jezgre i l3 cachea. Probaj smanjit napon u biosu na procu. Ako ne koristiš stock onda ti kućište nije dovoljno prozračno.
Koristim stock cooler znaci vas savjet je da smanjim napon ili da kupim neko bolje hladenje, dali bi se problem rjesio da vatim natrag na x3
Koristim stock cooler znaci vas savjet je da smanjim napon ili da kupim neko bolje hladenje, dali bi se problem rjesio da vatim natrag na x3
Kupi Scythe Katanu 3.. Nije skupa, a odlicna je.. Meni je prije proc kuho isto na 70°C, sad ne ide preko 45°C..
zasto bi vracao na athlona X3 koji je dosta slabiji od phenoma II X4 ??? nisu visoke temperature i nemoj smanjivati napon jer ce ti se komp rusit .... dodatna jezgra zahtjeva jos cak i nesto veci napon, pa bi ga morao cak i podici za stabilan rad .... ostavi samo tak kak ti je sad, temperature su ti sasvim ok .... meni su prek 70 stupnjeva i nemam nikakvih problema ... najbolje rjesenje ti je da si kupis novi kuler, npr katana 3, cijena im je dost pala, a adlicni su .... kad ga kupis klokaj proc do ibera, a za stabilnost vrti prime 95 nekoliko sati jer postoji sansa da ti ta jezgra nije ispravna .... ako vec i nije ostavi ga kao phenom II X4 ali tu cetvrtu jezgru zakljucaj u biosu, tako ces imat trojezgrenog phenoma II jer ce ti ostat otkljucan L3 cache koji jako puno znaci ......
Lijepo je znati da se x3 445 može otključati..
...
E da, i to što ti piše da je Phenom to ne znači da mu je L3 operativan...Tako da jezgru si otključao, ali L3 vjerojatno nisi...
E da, i to što ti piše da je Phenom to ne znači da mu je L3 operativan...Tako da jezgru si otključao, ali L3 vjerojatno nisi...
svi phenomi imaju L3 .... pa sebi se preimenovao u phenoma da nema L3 .... bar mislim
svi phenomi imaju L3 .... pa sebi se preimenovao u phenoma da nema L3 .... bar mislim
Mislim da se svi Athlon x3 preimenuju u Phenoma kad se otključaju, ali to ne znači da se otključao i L3 cash.
Mislim da se svi Athlon x3 preimenuju u Phenoma kad se otključaju, ali to ne znači da se otključao i L3 cash.
hoces reci da se L3 cache ne moze otkljucat ?? ja sam negdje drugacije procitao .... ne znam gdje tocno
Može se, ali ne znači da se otključao ako ime procesora poslije otključavanja glasi Phenom B45.
Skineš CPU-Z i tamo ti sve lijepo piše, koliko jezgri, koliko casha ima...
Misliš, ali krivo misliš, svi se oni preimenuju u Phenome.
Točno tako
hoces reci da se L3 cache ne moze otkljucat ?? ja sam negdje drugacije procitao .... ne znam gdje tocno
Ne, nisam to rekao, rekao sam da ti vjerojano nisi, a na nekima se može, poprilično su rijetki, i ne otključava se samo tako da se otključa jezgra. Postupak za otključavanje L3 je drukčiji, iako realno, nema smisla ni da pokušavaš. Ako te baš svrbi proguglaj malo, jer ne znam napamet. Ali kažem, ne očekuj rezultate.
Otključao mi se Athlon II x3 i tri raličita programa kažu da je to sada QuadCore AMD Phenom II X4 B45.
Četiri jezgre i L3 su stvarno ok ali to otvara nove dileme. Matična je sama odlučila (proc. je otključan sa
asrock UCC, nisam dirao bios) pvećati FSB sa 200 na 215 MHz. A i grije se više.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dali ima netko slična iskustva sa otključanim procesorima na Asrock matičnim pločama??
Dali ima netko kakvo mišljenje o performansama memorije koje sam dobio??
Dali ima netko ideju zašto je Asrock-ova matična to napravila??
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pitam zbog toga što kad sam vraćao FSB i "DRAM" na originalne vrijednosti se je
svašta nešto dešavalo sa comp. pa sam izgubio volju za daljnje prčkanje po bios-u a nemam niš protiv
200 MHz više (nisam baš neki overkloker).
Ako je memorija podešena blizu optimuma ostavio bi tako (i promijenio hladnjak).
Na trećoj slici gdje je HW monitor, tamo pod powers, meni piše 174.90 W
Imam otključan 550 BE na X4 B50. Napon je 1.360V. Asrock A770DE+ ploča, nisam dirao napon u biosu. Pa isto pitanje, jel to normalno?
Otključao mi se Athlon II x3 i tri raličita programa kažu da je to sada QuadCore AMD Phenom II X4 B45.
Četiri jezgre i L3 su stvarno ok ali to otvara nove dileme. Matična je sama odlučila (proc. je otključan sa
asrock UCC, nisam dirao bios) pvećati FSB sa 200 na 215 MHz. A i grije se više.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dali ima netko slična iskustva sa otključanim procesorima na Asrock matičnim pločama??
Dali ima netko kakvo mišljenje o performansama memorije koje sam dobio??
Dali ima netko ideju zašto je Asrock-ova matična to napravila??
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pitam zbog toga što kad sam vraćao FSB i "DRAM" na originalne vrijednosti se je
svašta nešto dešavalo sa comp. pa sam izgubio volju za daljnje prčkanje po bios-u a nemam niš protiv
200 MHz više (nisam baš neki overkloker).
Ako je memorija podešena blizu optimuma ostavio bi tako (i promijenio hladnjak).
Ne moras nista vracat nazad, kak je bilo kad je UCC odradil tak ostavi nema frke budi sretan jer si sve otkljucal kaj se moglo kupi novi hladnjak recimo Katana 3 i to je to. Još napravi testiranje sa OCCT 30minuta, samo CPU Test napravi imas sliku kak se to podesi tocno OCCT za CPU Test u folderu sa tim programom. OCCT moš skinut odavde s jos dosta ostalih dijagnostickih programa u paketu svi u portabilnim verzijama normalno.
Hvala na javljanju, ostavit ću tako bar do kupnje novog hladnjaka.
--------------------------------------------------------------------------------------
Katana 3 izgleda jako dobro ali smjer puhanja mi se ne uklapa,
dali ga se može okrenuti da puše prema I/O panelu?
--------------------------------------------------------------------
U vezi potrošnje, nadam se da HW monitor griješi ali ovdje http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X4_645/11.html
su neke još luđe brojke.
--------------------------------------------------------------------------------------
U vezi potrošnje, nadam se da HW monitor griješi ali ovdje http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X4_645/11.html
su neke još luđe brojke.
Katanu 3 okreni ovak ko na fotki, da izvlaci zrak prema stražnjoj strani kucišta pa nema frke. Ti bokca pa nece sliku postavit normalno, neko je samo pola Uploda nek ide da ne velim kam onda na drugi nacin idemo.
su neke još luđe brojke.
Katanu možeš okrenut gdje hoćeš ;)
Ma techpower up zahebaje nema nijedan procesor koji vuče preko 140w!(ili ima?)
Znam da AThlon II x3 435 vuce max 80w ali max max!
Evo potrošnje mog Phenoma X4 B50 na 3,4 ghz (otključani 550BE)
http://slike.hr/slike/capture_d29bd.png.html
Meni to nešto puno djeluje =/
Evo potrošnje mog Phenoma X4 B50 na 3,4 ghz (otključani 550BE)
http://slike.hr/slike/capture_d29bd.png.html
Meni to nešto puno djeluje =/
Zaboravi na to kaj ti piše u HWmonitor, pod Powers jer to nije tocno uopce vec je znatno manje ne zamaraj se nepotrebnim brojkama.
Meni otkljucani x3 prikazuje ovu sliku i ne kuzim se u to ali nekako mi se cini malo, molim vas da vi pogledate
Kaj malo?
Znaci to tako treba biti?
Ako misliš na nisku frekvenciju, vjerojatno su ti uključene one tehnologije za smanjenje potrošnje dok je proc u idleu. Neznam kako se to točno zove, malo prošvrljaj po BIOS-u pa vidi.
Evo naša san: Amd Cool'n'Quiet
Stavio sam to da disable i u cpz-u su mi iste postavke. Ovako pitanje dali ostavim otkljucan u x4 iako se tada grije na nekih 70 stupnjeva ili da ga ostavim u x3 tada su mi temprature oko 30 stupnjeva. Koja je bolja opcija naravno da ova x4 vuce za sobom kupnju novog hladnjaka. :(
70c je puno previše za taj procesor. Kupuj hladnjak ili vrati na x3.