Sve zavisi kak' je podešen PPT, TDC i EDC. Ako su te postavke relativno konzervativne onda neće ni boostat na više frekvencije pa -30 offset radi stabilno. Sa smanjenim tim stavkama i moj radi na -30 na svim jezgrama dok ako mislim izvuć više od proca i povećam PPT, TDC i EDC onda na prvoj i četvrtoj jezgri moram smanjit offset na ispod -20. Tako mi bar govori iskustvo s 5900x.
S 5x00 serijom su stvari drugačije i ima puno više prostora za zezanje, na 7x00x, pogotovo na x3d gdje ti ne daju a i 12 i 16 jezgrašima nema previše prostora zbog temperature pa se i nisam previše zezao...
Na am5 cilj je što niža tempa uz očuvanje performansi, barem meni, dakle postavke igranja s termalnim limitom odnosno strujom za određeni limit mi se ne sviđaju, možda griješim, ukoliko sam u krivu, reci...
Fora mi je na asusovim pločama što ti daju rating, i to ne samo za cijeli procesor nego i per core, ako ništa drugo barem okvirno skontaš, osim kako boostaju, i po njihovom ratingu kakva je koja otprilike uz "ai" preporuke, zgodan fičr, btw. pokušao sam pustiti asusov ai da clocka ali nisam došao do logona winsa...

Intel je postao sinonim za epski neuspjeh, čega god se uhvate u zadnje vrijeme to bude neuspješno, kraljevi mema, no bez brige, Pat ima plan koji upravo izvršava.: