Tsmc-u je prvi na listi Apple pa Samsung, tek onda Amd. Valjda oni znaju svoju racunicu, ovim tempom nece stici intel jos 5g ovom bjednom prodajom, a sumnjam da če Intel do tada spavati iako bi realno i mogao
Kakva bijedna prodaja? Intel u svojim najboljim danima je imao duplo manju prodaju nego što AMD ima sada sa Zen 2 i 3 procesorima (desktop tržište). Get your facts straight..
A to hoće li AMD stići Intela u tržišnom udjelu je za tebe kao kupca apsolutno nebitno, jel da? Mislim, kakve koristi tebi kao kupcu od toga što je na tržištu pristutno na milijune starih sandy/ivy/hasy i3-ca u laptopima ili desktopima?
I opet pitam - ako AMD, koji nema vlastite tvornice(mora plaćat za uslugu i nema kontrolu nad količinom), može mjesečno na MF prodat 30 000 komada 7nm procesora, a Intel tek 2000 komada 10400F i 10700K zajedno, i uz to ima svoje tvornice, zašto ne spusti cijene i digne si malo prodaju?
Mislim stvarno mi nije jasno.. šta fali jednom 10400F za 1200kn ili 10700F za 2200kn pa se tako slabo prodaju? Zašto uopće itko razmišlja o AMDu pokraj ova dva proca?
Mindfactory?, ja pričam o globalnoj prodaji, Amd je i dalje 0. Pričamo o 100mil u JEDNOM kvartalu, i o kakvim sandy/ivy/hasy pričas Intel je nakon 2014g. samo nastavio te brojke i s novim proizvodima dok se Amd nije napokon probudio ali došla je i korona, kriza itd. Ali i meni je čudno što se Intelovi procesori ne prodaju bolje jer su neki stvarno konkurentni perfomansama i cijenom pogotovo 10400, ali što je jedan best-buy procesor u moru drugih boljih i skupljih Ryzena kao sto je to bilo nekada s K modelima od Intela. Možda je marketing odnosno pumpanje po medijima napokon odličnog Ryzena 5xxx doprinijelo tome.
Primjer sad gdje god da uđeš u trgovinu i pitaš ih za preporuku reći će ti Ryzen, nekada ne tako davno im to nebi palo na pamet.

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
čekaj samo preporuke 11gen kad izađe od ekipe koja je govorila da se ne kupuje ryzen 5000 jer je "mrtva" platforma