Jesi ustanovio koji od ventova to radi ili rade svi?
Prvo hvala svima na odgovorima.
Ustanovio sam da to rade svi, iako rijetko dva odjednom, čak i kad sam ih odspojio sa hladnjaka. Ono do čega sam došao je da vjerovatno vent upadne u određenu brzinu ili samo ubrzava ili usporava gdje se javlja neko trenje koje rezonira.
Uzeo sam Liquid Freezer II 360 i instalirao u define r6. Testirao sa 5900x i danima twekao sve živo.
U cine20 dobivam MC 8800, a u SC 840. Bustaju se jezgre do 5100 Mhz...za par dana cu napisati što sam sve twekao i koliko, trenutno nemam vremena.
Nego imam problem... Freezer mi hladi super, ali mi fanovi na određenoj brzini proizvode neki rezonantni zvuk. I to samo pri srednjim brzinama pa je oscilirajuće. Zvuk je tih ali se čuje u tišini i prolazi i kroz slušalice jer je high pitch. Najsličnije je onim tibetanskim posudama, čak i potpuno isto. Evo kao ovaj dio u video kad vrti po zdjeli. Traje po par sekundi dok ubrzava ili usporavaju fanovi, a kad je neki ravnomjerni load i duže.
Pet puta sam vadio cijeli cooler i puštao ga da radi u ruci. Nije kučište. Jedini što je ostalo sumnjivo je da zrak prolazi kroz hladnjak i proizvodi neku rezonancu. Danas sam skinuo fanove sa hladnjaka i testirao i ispada da baš ventovi proizvode na određenoj frekvenciji. Zvuk je malo niži nego u video, ali baš tako zvuči. Zanima me da li je to normalno. Prvi put imam vodeno, iako ovo ima veze sa ventovima, a ne sa vodenim. Uglavnom, zvuk je iritirajuči jer se ne uklapa. Zrak i puhanje mi ne smeta toliko čak i kad u benchevima rade max, ali ovo je skoro kad je u idleu i odvrača pažnju stalno.
Molim vas mišljenja, a pogotovo od onih koji imaju Liquid Freezer II. Hvala
jbg, nije ti se posrecilo sa ventovima - ili ih vrti na drugim okretajima ili ih zamjeni
zato su noctua i be quiet toliko cijenjeni - vrhunske performanse a iznimno tihi i bez oscilacija (osim ako nije rijec o defektu)
A kod mene sve na teži način... a glupo mi je držat pojačane kad ne treba, dosta radim u tišini po noći, pa me zato i možda ovo mući više nego prosječnog korisnika.
Ja sam probao moje na svim brzinama i nema nikakvih zvukova pa smatram ga je tebe zapala loša serija. Reklamiraj ih
A moguće, nažalost. Zvao sam u trgovinu pa cu to obavit ovih dana, ako se neko čudo ne dogodi.
Uzeo sam Liquid Freezer II 360 i instalirao u define r6. Testirao sa 5900x i danima twekao sve živo.
U cine20 dobivam MC 8800, a u SC 840. Bustaju se jezgre do 5100 Mhz...za par dana cu napisati što sam sve twekao i koliko, trenutno nemam vremena.
Nego imam problem... Freezer mi hladi super, ali mi fanovi na određenoj brzini proizvode neki rezonantni zvuk. I to samo pri srednjim brzinama pa je oscilirajuće. Zvuk je tih ali se čuje u tišini i prolazi i kroz slušalice jer je high pitch. Najsličnije je onim tibetanskim posudama, čak i potpuno isto. Evo kao ovaj dio u video kad vrti po zdjeli. Traje po par sekundi dok ubrzava ili usporavaju fanovi, a kad je neki ravnomjerni load i duže.
Pet puta sam vadio cijeli cooler i puštao ga da radi u ruci. Nije kučište. Jedini što je ostalo sumnjivo je da zrak prolazi kroz hladnjak i proizvodi neku rezonancu. Danas sam skinuo fanove sa hladnjaka i testirao i ispada da baš ventovi proizvode na određenoj frekvenciji. Zvuk je malo niži nego u video, ali baš tako zvuči. Zanima me da li je to normalno. Prvi put imam vodeno, iako ovo ima veze sa ventovima, a ne sa vodenim. Uglavnom, zvuk je iritirajuči jer se ne uklapa. Zrak i puhanje mi ne smeta toliko čak i kad u benchevima rade max, ali ovo je skoro kad je u idleu i odvrača pažnju stalno.
Molim vas mišljenja, a pogotovo od onih koji imaju Liquid Freezer II. Hvala
Ja koristim 280 i ventilatori mi uvlače vazduh, postavljeni su vertikalno i nemam problem. Jako su tihi u poređenju sa nekim LC kulerima koji izvlače vazduh i jednim Cooler Masterom Airflow 120. Pa probaj ako si ih stavio vertikalno da ih staviš na krov vodoravno i obratno. Također stavi da uvlače ili izvlače vazduh pa vidi kakva će biti buka, a kakve temperature.
Kako si dobio 8800 poena? Na koji overklok i koje su temperature?
Da, zaboravi sam napisati da sam ih stavio gore vodoravno. Tu ima mjesta, ako ih stavim vertikalno mislim da će mi pumpa biti najviša točka, a nešto sam gleda po netu da nije dobro. Ovako je masu tih, osim te rezonance koja je više problem jer je preumjetna, nego glasna. Ali to mi je ostalo još jedina opcija da isprobam. Danas, sutra kad uhvatim snage, umoran od posla. Inaće cooler je top što se tiće hlađenja, čak i na najjače nije preglasan. Bio je frend kod mene koji ima cijeli život high end opremu i osta je začuđen kad sam ga pustio na 100%... A namjestio sam curve optimizer, i stavio sam +300 mhz, 10x scalar, 170w da može povući. Navećer ću pogledati točno što sam sve namjestio. Temperatura u cine20 u loopu ne prelazi 85. Iako sam ciljao najviše single core jer mi je najbitniji.
Igrao sam sve sa svim opcijama. Mjenjao vremena ubrzavanja, usporavanja, pa pokušao krivuljama minimizirati vrijeme na tim okretajima, ali ništa nije pomoglo. To se događa od 40-60 posto, a cooler stalno ide gore dole, pa kao da sljeće avion. Daleko, ali ga dobro čuje onaj koji ga sluša;D. Ja sam prvo mislio da je zbog prepreka, ali na kraju ventovi.