#Onokad se intelasi javljaju da je AM4 mrtva platforma, kolko moras bit na aparatima da tak nesto kazes
Guši ih, pusti ih nek se uguše do kraja.
#Onokad se intelasi javljaju da je AM4 mrtva platforma, kolko moras bit na aparatima da tak nesto kazes
Mislim 100$ razlika između 5800x i 5900x, a 5600x 300$. Meni osobno to sve je preskupu... Još ako bude dolar x10 ufffff.
MOlim drage forumase da budu vrlo pazljivi oko rijeci prema intel a pogotovo nvidija korisnike sada, moguci su visestruki pokusaji samoozljedjivanja, preporucuje se popiti ako se ima tableta za ssmirenje/otici prosetati, umiti se kako bi dosli sebi.
Cijene su u banani, pogotovo za 5800X, & 5600X.
MOlim drage forumase da budu vrlo pazljivi oko rijeci prema intel a pogotovo nvidija korisnike sada, moguci su visestruki pokusaji samoozljedjivanja, preporucuje se popiti ako se ima tableta za ssmirenje/otici prosetati, umiti se kako bi dosli sebi.
O cemu ti pa vidis sta je ovo 3080 borderlands kod amd 6900xt 61 fps 4K ovdje 71 fps
I ne treba nam reaktor za hlađenje što nije za odbaciti, pogotovo kad kombiniramo s Nvidia karticama koje su podosta tople i potrošne, identična potrošnja kao s 3000 serijom .
da li jedini ja cekam novi ryzen sa vegom?
I ja bi ih rado vidio, pogotovo u laptopu.. a može i sa Navijem
HCgamingCRO Pa nije baš TAKO dobro ovo bilo, još nisu došli 3rd party reviewi.
Skuplji su od prošle generacije, u razini XT refresha, slažem se da su jeftiniji i bolji od Intela, ali nisu više TOLIKO jeftiniji i bolji od Intela i nema onih isplativih 5600 i 5700X procesora na releaseu - znaš oni koji su taman koliko coreova trebaš, a jeftiniji od onih dostupnih.
5700X 349$
5600 199$
ako padne cijena 3700X na 1300 kn biti će super ulov, ali sad nekako sumnajm da će spuštati puno cijene za starije modele.
Bogme, čini mi se da ću ja svoj 8700k zamijeniti za Ryzen 5xxx u dogledno vrijeme
O cemu ti pa vidis sta je ovo 3080 borderlands kod amd 6900xt 61 fps 4K ovdje 71 fps..
Od kud ti taj podatak?
Bogme, čini mi se da ću ja svoj 8700k zamijeniti za Ryzen 5xxx u dogledno vrijeme
ne vidim tu smisla, onda barem na 8/16 za neko duže vrijeme. ovako mijenjaš kompletnu platformu za nekih 15% boosta i opet si na 6/12 što će biti u budućnosti malo.
ako padne cijena 3700X na 1300 kn biti će super ulov, ali sad nekako sumnajm da će spuštati puno cijene za starije modele.
Spustit će ih bez brige, do kraja godine će to ići solidno dole, black friday, praznici itd.
Evo gatam da će u nekom trenu predstaviti i non-X 5600, za $275, te jeftiniji 8core 3700X equivalent s manjim boostom. Nekako mi nakon dosadašnjeg naming schemea jednostavno fale ta 2 SKUa.
Ako je badass quality po defaultu je upaljeno.
I ne samo AA nego i ove postavke ispod blur sharpening itd itd.
Moze objasnjenje jesu im postavke iste ili razlicite? amd vs intel!
O cemu ti pa vidis sta je ovo 3080 borderlands kod amd 6900xt 61 fps 4K ovdje 71 fps
Bogami AMD nije pokazao top navi u ovome budi siguran, 6000 series spomenula par puta... kako je 3950x opet dosao tek na kraju tako ce i 28osmog navi prezentacija isto biti ali imamo jos nesto sto smo spremili za vas. Ocigledno je s ovom prezentacijom da AMD sada pokazao svima koji su popljuvali navi kakva je zapravo dobra arhiktetura.
Dame i gospodo, svršavam.
Konačno da im iz dođe stražnjice u glavu da ako ne pobjede Intela u gamingu ostalo sve pada u vodu. To je bilo prije 2 desetljeća kada je Athlon pobjedio za 1% Intela u gamingu.
A sada šta s unam obećavali sa Ryzenom 4800H CPU-om za 1080p u triple AAA. Dobro pogledajte sliku i vidjet ćete zašto.
Ovdje vidimo zašto je liku omiljen Tomb Rider jer ne računajući ovaj Vulakn API to je jedina igra gdje su - obećavali - 30% bolje performanse (čitaj: najbolja igra koja leži Ryzenu) a zašravo je pala na test.
Onda Lisa priča o 4K gamingu (nekom tamo) i dobijamo sledeću sliku sa današnje prezentacije:
Rambo sad negdje para nebo rafalima iz kalaša, kad je vidio preformance/watt omjer i titulu najboljeg gaming procesora.
A rendering performanse?
Al šta je je, nisam se nadao da će AMD dobiti Intel u single score ovolko, i ako se uzme da je to 4.8GHZ na 5900x vs Intleov max boost od 5.30 GHz na 10900k i AMD ga dobije za 14% u single thread, znači da bi intel dobio iste perfomance 5.3 x 1.14 = 6GHZ zaokruženo?
Jel sam ja to loš u matematici ili Ryzen na 4.8 radi ko intel 10900k na 6ghz??? u single core wtf?
Dakle od silnog hajpa po meni nista posebno...
dakle pitaj boga protiv kakvog i9 10900k su oni to testirali i kakavog Ryzena su testirali jel stock vs stock ili stock vs oc ili oc vs oc a to cemo znati kada dode u ruke youtuberima
razlika po ovome gotovo da nema osim u CS GO i to na 1080p
Ocekivao sam vise pa ak nista drugo bar cjenovno, dakle brutalan cpu u gamingu ipak nisu napravili nista pogotovo ne sada kada dolaze kartice za 1440p gaming...
ovo trebaju uzimati ljudi koji iskljucivo sada kupuju novo racunalo...
ne vidim uopce razloga da netko tko trenutno ima high end Ryzena 3 serija da ide na ovo a samo zbog gaminga