AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.874.567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Almin94 kaže...
ansha kaže...
dery kaže...

Riza me oduševi kad vidim zauzeče cpu-a i uz to još stabilniji fps evo npr u witcher3

Ryzen 2 onda ima da rasturi to je strava šta će da bude.

Nemoj da te zauzece odusevljava, ni FX-a 83xx nista nece 100% zauzet a znamo kako rastura. 

Nemoj pricati molim te. GTX 970 zakuca FX-a na 100% u svakoj malo intenzivnijoj cpu igri zadnjih par godina. Svih osam jezgrica kuca na 100%. :)

Ja dok sam ga imao nikad nista nije bilo zakucalo tako da neznam odakle ovo izvlacis.

AMD AntiBoy
17 godina
moderator
war3_tft kaže...
Nemojmo opet spamat Ryzen temu, mozda bolje preselit u temu o ps4 i tamo razglabat o krvarenju ociju na 30 fps-a na fejk 4k.

Dobro vam war kaže - molio bih da se držite teme (odnosi se na prethodnu stranicu, a ne ove postove iznad - da ne bi bilo zabune )!

Hvala.

...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 15:27 (Miro).
8 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

ekipa iz Blue tima je oduvijek bila uzorni primjer kako s treba ponašati i ophoditi na ovom forumu...

evo i moderatori potvrdili 

Moj PC  
2 6 hvala 0
14 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

ekipa iz Blue tima je oduvijek bila uzorni primjer kako s treba ponašati i ophoditi na ovom forumu...

Zatvorilo vam temu a? Eh djeco...

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 17:09 (Shockwave).
15 godina
odjavljen

Samo jedna napomena, freesync range na tvima je od 40 hz tako da neće nešto pomoći za tihj 30 fps ova...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
17 godina
lav1000 kaže...

iz kojeg si ti ono tima?

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 18:54 (red_bull).
16 godina
Shockwave kaže...
lav1000 kaže...

Zatvorilo vam temu a? Eh djeco...

I onda ovde rovare trzaju na umoru. Ryzen je vidljivo po testu mog posta toliko dobar da će druga generacija rasturit, a ova sad odnosom cijene i performansi intel ne postoji više. Mogu zatvorit tvornice nema im spasa 7nm im je snivanje.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 21:41 (dery).
13 godina
metallic kaže...

Di nam je chaselol u ova zanimljiva Ryzen vremena?! Svašta se poremetilo po forumu, čini mi se...

Ne raspravlja o hardveru to je sigurno, zbog par pojedinaca koji su toliko usr@li forum i podosta tema, da sam jedino pustio sve u zaborav i posvetio se vise poslu, nista vise 

Dajte mi TL;DR zadnjih 20 stranica please 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina

Dosao mi Ryzen 5 2600, napokon stavio svoj Ryzen 3 1200 u mirovinu. Uglavnom super sam zadovoljan nemam više fps dropova koji su me najviše nervira li u recimo BF1 sa 64 igrača. Stavio vcore na 1.3 i proc radi stabilno na 4ghz ispod 1.3 nisam ni probao, kad budem imao više vremena onda ću. U igrama ne prelazi 62 a prime nakon 1h ga je zagrijo do max 79c tako da mislim da je to ok. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
Jel se više isplati uzet ryzen 5 2600x ili ryzen 7 1800x?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovisi za sta ti treba, ako je u pitanju gaming onda definitivno 2600x.

17 godina
CroVandal kaže...

Dosao mi Ryzen 5 2600, napokon stavio svoj Ryzen 3 1200 u mirovinu. Uglavnom super sam zadovoljan nemam više fps dropova koji su me najviše nervira li u recimo BF1 sa 64 igrača. Stavio vcore na 1.3 i proc radi stabilno na 4ghz ispod 1.3 nisam ni probao, kad budem imao više vremena onda ću. U igrama ne prelazi 62 a prime nakon 1h ga je zagrijo do max 79c tako da mislim da je to ok. 

Daj reci koju plocu koristis?

(G)jokaCRO ingame
15 godina

Pa piše ti pod moj pc sve. Asus ROG Strix b350 f-gaming. 

15 godina

Digao sam ga na 4.1 sa istom voltazom i dalje stabilno. za 4.2 moram ici do 1.4 sto nije potrebno a osim toga nemam ni cooler za ohladit to.

Evo validacija

13 godina
protjeran
To stabilno za validaciju il u necem tipa prime?

EDIT: Gledam ti memoriju sad bas u toj validaciji, vise bi dobio ako uspijes nju dici na 3000 i utegnut te tajminge.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 11:01 (war3_tft).
15 godina

Memoriju sam uspio na 2933mhz sa istim tajminzima ako idem više moram ih podići isto tako stegnem tamjinge na 2933 neće botat. Stabilno je u prime 1h meni dovoljno. Ionako se najčešće igram tako da load od 100posto se ne vidi cesto ipak je to budget Memorija tako da i to je jako dobro. Možda da diže voltazu na memoriji bi dobio više ali osobno mislim da nema potrebe pogotovo sa trenutnom grafom. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 11:38 (CroVandal).
15 godina
protjeran
CroVandal kaže...

Memoriju sam uspio na 2933mhz sa istim tajminzima ako idem više moram ih podići isto tako stegnem tamjinge na 2933 neće botat. Stabilno je u prime 1h meni dovoljno. Ionako se najčešće igram tako da load od 100posto se ne vidi cesto ipak je to budget Memorija tako da i to je jako dobro. Možda da diže voltazu na memoriji bi dobio više ali osobno mislim da nema potrebe pogotovo sa trenutnom grafom. 

1h primea ti ne mora nista znacit, ovisi koja verzija prime-a i koji test itd. Meni je jedan stroj bio prime stabilan a rusio se u chrome-u i nekim igrama... Jedina mjera stabilnosti ti je recimo mjesec dana raznolikog koristenja kompa, ako onda nemas rusenja, 99% si stabilan...

8 godina
protjeran

po pitanju OC procesora, ryzen je puno stabilnija platforma, stvarno nema ili je teška iznimka da će ti zbog OC-a na procu rušiti neke kretenske igre sa 12% loada na procu... a niti memorija, ko radi onda radi ako je unstable neće ni bootati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

krivo...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 12:48 (Stric_Jura).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Pa dobro to ću svakako vidjeti, no evo skoro cijelo dopodne igram BF1 sve radi kao podmazano

14 godina

Razmišljam mijenjati combo cpu, mbo, ram u skorije vrijeme i dok sam za cpu i mbo prilično siguran, za ram imam pitanja. Dakle, r7 2700, x470 aorus ultra gaming. Na ram mi se ne troši previše para iako je u današnje vrijeme to nemoguće. Prvi izbor je gskillov flareX 3200 cl14 za cca 1900kn zbog amd kompatibilnosti (barem marketing tako kaže). Ako ima nešto jeftinije, može i slabijih performansi, a da ne gubim cjelokupne performanse sistema. Od postojećeg hardvera ide cors ax760, h110 aio (možda će tu ići neka noctua jer je voda trenutno na 8600k), sata ssd 2x120GB i 2tb hdd i sve zajedno u cors 750D kućište. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja sasm piknuo Kingstonicu, 2x 8 GB 3200 za 1400 kn, i uredno mi pročita XMP i stalno je na  3200, i standard i OC an Ryzen 2600

to je ona Fury X serija...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Da, gledao sam i te jer su oko 1300kn ali nisam siguran koju razliku mi u kranjim performansama donose latencije cl14 vs cl18 kod hyperx-a. Razlika u cijeni nije nikako mala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bome moj treba vise od 1.4v za 4.0ghz..to je sto sam nabrzinu isao vidjeti..
Dali nesto krivo napravim ili je jednostavno tako? Na 3.9ghz je stabilan na 1.375v, al nisam nista duze testirao.. sad, 1.45v mi je nekak previse da ga ostavim na tom naponu? Rami su na 1.2v, soc na 1.2v stavim, iako radi i na 0.9v na 3.9ghz
15 godina

Neznam šta da ti kažem ja ugradio proc booto prvi put pa napravio reset, onda stavio otprilike voltazu na 1.3 i 40 mnozitelj. I odmah radilo. Sa 1.28 radi 4.0 isto bez problema

13 godina
neaktivan

Zašto siluješ SoC sa 1.2V ako sve radi na 0.9V? To je jedan od napona sa kojim je lako pretjerat i vrlo brzo se vide posljedice, pogotovo 2nd gen ne trpi puno SoC napona i procevi su znali crkavat.

14 godina
To sam stavio samo za jedan boot, al kad nije funkcioniralo, vratio sam na 0.9v i sad tak stoji.. A na 3.5ghz mi radi sa 1.1375v, a za 4 mu toliko vise napona treba.. kad uhvatim vise vremena, budem se igrao s tim mall jos
13 godina
protjeran

Onda si umi ovako nesto klik.

U svakom slucaju bolji ram od onog kingstona 3200 sa prelosim tajminzima koji su jako vazni za Ryzena.

14 godina
neaktivan
dax-lax kaže...

Razmišljam mijenjati combo cpu, mbo, ram u skorije vrijeme i dok sam za cpu i mbo prilično siguran, za ram imam pitanja. Dakle, r7 2700, x470 aorus ultra gaming. Na ram mi se ne troši previše para iako je u današnje vrijeme to nemoguće. Prvi izbor je gskillov flareX 3200 cl14 za cca 1900kn zbog amd kompatibilnosti (barem marketing tako kaže). Ako ima nešto jeftinije, može i slabijih performansi, a da ne gubim cjelokupne performanse sistema. Od postojećeg hardvera ide cors ax760, h110 aio (možda će tu ići neka noctua jer je voda trenutno na 8600k), sata ssd 2x120GB i 2tb hdd i sve zajedno u cors 750D kućište. 

Ne uzimaj to smeće od MBO-a ,ta verzija je loša.

Uzmi radije x370 k5 verziju ,ista je cijena skoro. Ako se ploča zove ultra ne znači da valja.

https://www.adm.hr/product.asp?product=maticna-ploca-gigabyte-aorus-ga-ax370-gaming-k5-sam4&code=93011

EDIT:

Dual Bios nepouzdan na njoj.

Ima veće heatsinkove od x370 ali su ga usrali sa aluminijem na površini (sve za izgled LOL).

VRM - advertise-aju da je 8+3 phase ,ustvari je 4+3

Općenito ploča je loša za te pare ,sve je loše raspoređeno - problemi sa zagrijavanjem neizbježni ,POGOTOVO ako ces OC-at.

EDIT 2: Malo sam gleda i ovu K5 nije ni ona ništa special.

Ja bi osobno od gigabyte K7 ili Gaming 5 kao jedine opcije

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2018 5:27 (MasterOdisasteR).
8 godina
protjeran

napustio sam team blue, nije loš ni ovaj team red 

evo r51600x solidno to drži, bf1 malo akcije na 150avg 

ako može netko sa r5 ili r7 da isto malo odbencha sa frapsom da malo bacimo usporedbu 

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice