AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.889.531
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Zen 2 chip leak

Jede munje, $€r€ gromove!

AMD samo naprijed.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok, trebao bih mbo za ryzena 2600x..slaze se u Zalman z9+.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dabar_solta_V2 kaže...

pošto si uzea 2600 i to bez iks to je vjerovatno low leakage ćip i vjerovatno nema smisla pretjerivat sa vrm i oc će se na bilo ćemu isto.
da je 2x00x ili još gore 1x00x tu vec bolji vrm dobro dođe.
a ako ne želite puno potrošit gledajte samo da ima za namještat load line kalibraciju xD

red_bull kaže...

jel znas koja ploca to ima konkretno? da nije preskupa... thnx

Tolko o hvaljenju budzet b350 ploca, kad no moras pazit dal imaju jednu osnovu kao sto je LLC. 

9 godina
jbg za 600kn je ok regulacija, imaju llc samo je fiksno. meni ova asrock ispaljuje 150 ampera na vcore sta je tocno maksimum sta ovaj vrm moze tako da mi nebi pomoga ni llc jer bi vrm napravia self destruct xD ugl treba pogledat bilo koju x50 plocu sa boljim vrm pa bi takva i trebala imat llc za namjestat.
13 godina
neaktivan

Pojedine z170 ploče nisu imale llc postavke, a to su bile kao ploče za entuzijaste

13 godina
protjeran

Cisto informativno koje to? Znam da je ona najjeftinija z170 ploca tj asus z170-p imala 5-6 levela...

13 godina
neaktivan

E sad bi trebalo potražit postove u i5 temi, ako se ne varam, tamo se kolega žalio na svoju ploču da nema llc postavke, dok je još bilo nekog žara i tu i tamo koje natjecanje tko će više napucat svoj proc (ne nužno naponom, nismo svi stjepko ). Ako ti se da, potraži. Moje sve tri z170 su imale llc pa ne tvrdim da se često događalo, ali opet postoje iznimke.

16 godina

Zašto nisi uzeo 2600 bez x

kradem mine iz minskog polja
14 godina

Eto nek sam i to doživio 

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Eto nek sam i to doživio 

Jednom su i oni morali početi pisati istinu.

17 godina

Ima li tko ryzena 5 2400g da podjeli dojmove? slažem se neku jeftiniju kantu koja može pokrenuti igre u FHD pa sam napikirao taj proc, 4 jezgre, 8 threadova ne zvuči nimalo loše s obzirom na clock od 3.6, grafička integrirana je manje bitna, bitno da je tu samo da mogu koristit komp dok ne stigne rx580. Dali je možda bolja alternativa za istu cijenu intel i3 8100? Dolazi i ta opcija u obzir, ali ovaj  ryzen ima duplo više threadova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ma kakav i3 kad je još i skupljii !! Nemaš razloga uzeti i3. Ako ti treba baš integrirka, onda R5 2400G, inače R5 1600 ili 2600 i dobar si.

17 godina

U planu sam imao r5 1600 ali treba mi komp što prije,a  grafu dok nađem polovnu potrajat će pa zato gledam sa integrušom. Ona ću uzeti ryzen5 2400,a ako postane slab kroz neko vrijeme bubnem 2600 i dobro. Nego što misliš jel dobar combo ryzen5 2400 sa rx 580?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jeste, jedini faktor tu ti je monitor. Ako imaš ili ćeš kupovati neki sa 144 Hz, onda je Intel ipak u prednosti (ali ne ovaj i3 nego brži) ili pak R5 2600 i OC. Ako nemaš i ne planiraš doskora na takav monitor, onda je super i bilo koji Ryzen. Jednostavno je to. Za sve monitore od 60hz ili 75Hz (a to su ono skoro pa svi osim skupih, jel) neovisno o rezoluciji su dobri svi Ryzen procesori a i Intel od quad core pa na više. Tek ako ideš na viske frekvencija osvježavanja monitora, trebaš gledati najjače Ryzen ili naravno Intel još bolje od i5 novi ili i7 (radi dizajna i optimizacija godinama za njihovu arhitekturu).

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 14:29 (itomic009).
12 godina

Zasto bi kupio 2400g kad tolko isto (1200kn) kosta novi ryzen 5 1600x ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
hahhaajaads kaže...

Zasto bi kupio 2400g kad tolko isto (1200kn) kosta novi ryzen 5 1600x ?

Zato jer prvi ima gpu drugi nema..

17 godina
itomic009 kaže...

Jeste, jedini faktor tu ti je monitor. Ako imaš ili ćeš kupovati neki sa 144 Hz, onda je Intel ipak u prednosti (ali ne ovaj i3 nego brži) ili pak R5 2600 i OC. Ako nemaš i ne planiraš doskora na takav monitor, onda je super i bilo koji Ryzen. Jednostavno je to. Za sve monitore od 60hz ili 75Hz (a to su ono skoro pa svi osim skupih, jel) neovisno o rezoluciji su dobri svi Ryzen procesori a i Intel od quad core pa na više. Tek ako ideš na viske frekvencija osvježavanja monitora, trebaš gledati najjače Ryzen ili naravno Intel još bolje od i5 novi ili i7 (radi dizajna i optimizacija godnima za njihovu arhitekturu).

Monitor sam uzeo prije 2 mjeseca LG FHD 24 inča 75 hz sa freesyncom tako da je to to što se tiče monitora. Onda ću uzeti ryzen r5 2400, b450 matičnu pa ukoliko skontam za godinu dana da je slab proc uzmem r5 2600 i mir.

14 godina

Ma onda si dobar jer gura on 75 fps svugdje. Tek tamo sjeverno od 100 je siva zona .  A za neki potencijalni upgrade, ako ti zatreba jači CPU ćeš imati ovih 8 jezgri - 16 threadova za male pare i super.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Jeste, jedini faktor tu ti je monitor. Ako imaš ili ćeš kupovati neki sa 144 Hz, onda je Intel ipak u prednosti (ali ne ovaj i3 nego brži) ili pak R5 2600 i OC. Ako nemaš i ne planiraš doskora na takav monitor, onda je super i bilo koji Ryzen. Jednostavno je to. Za sve monitore od 60hz ili 75Hz (a to su ono skoro pa svi osim skupih, jel) neovisno o rezoluciji su dobri svi Ryzen procesori a i Intel od quad core pa na više. Tek ako ideš na viske frekvencija osvježavanja monitora, trebaš gledati najjače Ryzen ili naravno Intel još bolje od i5 novi ili i7 (radi dizajna i optimizacija godnima za njihovu arhitekturu).

Sve lijepo napises i onda na kraju ubacis ovu neistinu.

Ne, igre nisu optimizirane za Intela, vec im je pogodnija ring arhitektura koju imaju Intelovi mainstream procesori, brza komunukacija medu jezgrama, nesto veci IPC i naravno veca frekvencija.

14 godina

Pardon, evo ispravio gramatičku grešku. sreća pa ti dežuraš i sve pratiš. Hvala .

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 14:30 (itomic009).
13 godina
protjeran

Nije bas gramaticka greska, vec poptpuno kriva informacija da se igre optimiziraju za Intela. Kad stavis 6/12 Intela i 6/12 Ryzena na isti clock opet ce Intel radi gore navedenih prednosti dati bolje rezultate.

Ne kuzim bas koji dio si ispravio jer jos uvijek je taj dio ostao isti. 

17 godina
war3_tft kaže...

Nije bas gramaticka greska, vec poptpuno kriva informacija da se igre optimiziraju za Intela. Kad stavis 6/12 Intela i 6/12 Ryzena na isti clock opet ce Intel radi gore navedenih prednosti dati bolje rezultate.

Ne kuzim bas koji dio si ispravio jer jos uvijek je taj dio ostao isti. 

Nisam siguran da intel ima bolji IPC, da pace

IPC je nesto sto se ne mjeri taktom..

No provjeri pa javi..

12 godina
toxic kaže...

No provjeri pa javi..

provjerili odavno chaselol i ja... moj i5 4590 sa svim jezgrama na 3,7 je par posto jači od isto takvog 4-core rajzena 1. generacije na istoj brzini, testirano u cinebenchu

17 godina
itomic009 kaže...

Eto nek sam i to doživio 

To je mjereno po principu uloženo-dobiveno, ili najskuplji Tredripaner 16/32 proc na vrhuali to je očekivano.S obzirom da Intel konkurencija nema 64 PCI-Expres stazice, a pogotovo ne podršku za ECC memoriju(kome treba nek se nađe) ništa čudno.

Ali navedena stranica nije nezavisna, bez obzira na ovakvu tablicu i dalje činjenice stoje kao kineski zid.Samo gledaj ko je vlasnik stranice, dakle Purch Group i popis stranica koje su u njihovom vlasništvu.

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=368&jumpto=5491283&sort=asc&view=flat

https://en.wikipedia.org/wiki/Purch_Group

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

No provjeri pa javi..

provjerili odavno chaselol i ja... moj i5 4590 sa svim jezgrama na 3,7 je par posto jači od isto takvog 4-core rajzena 1. generacije na istoj brzini, testirano u cinebenchu

Radili ste krivo... eto nešto poucno:

https://www.techspot.com/article/1616-4ghz-ryzen-2nd-gen-vs-core-8th-gen/

13 godina
protjeran
Bas na taj test sam i mislio kad sam o svemu ovome gore pisao.

Razlika u IPC-u je mala, ali je tu, kad se sve ostalo zbroji dobiju se rezultati koji prevagnu za Intela, osim naravno u multi scoru posto je Intelov HT manje efikasan od Ryzenovog. Da se testirao multi 6 jezgri bez ht-a tu bi opet prevagnulo na Intelovu stranu.

Varijabla koja itekako ide Ryzenu na ruku u ovom testu je memorija, 3200 cl14 xflare na extreme postavkama koji podosta digne rezultate Ryzenu. Po meni bas i nije realan scenarij za testirati IPC sa memorijom i plocim koju vecina korisnika nece vidjeti i to onda uzeti kao standard i mjerilo.
17 godina

Igre baš i nisu primjer dobro napisanog softvera, dapače, često su nikako ili loše optimizirane zbog porta sa konzola ili pritiska izdavača i marketingaša za rokove.

S druge strane, bilo koji računski softver (matematički, 3D render-engine, video-encoderi i sl.) puno bolje iskorištava višejezgrene procesore i multi-threading.

Intelu ostaju jedino bolje single-thread performanse, ali obzirom na trenutnu nestašicu i povećanje cijena, i za to je postao preskup.

Osim hard-core gamera, ne znam kome još treba i7-8700K za 3.850 Kn prema 2.700 za R7-2700X, ili još povoljniji R7-1700 za 1.800 Kn.

Da nisu X399 ploče toliko skupe, best-buy bi definitivno bio Threadripper 1920X za 3.250.

Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
Što smo mogli raditi krivo, moj proc radi na 3,7ghz sa sve 4 jezgre, on je svoj zaključao na 3,7ghz i provukli smo ih kroz istu verziju cb. Nema se tu što raditi krivo, još njegov proc radi s točno duplo bržim ramom, ako to išta znači u cb.
17 godina
odjavljen
Mladen kaže...

Igre baš i nisu primjer dobro napisanog softvera, dapače, često su nikako ili loše optimizirane zbog porta sa konzola ili pritiska izdavača i marketingaša za rokove.

S druge strane, bilo koji računski softver (matematički, 3D render-engine, video-encoderi i sl.) puno bolje iskorištava višejezgrene procesore i multi-threading.

Intelu ostaju jedino bolje single-thread performanse, ali obzirom na trenutnu nestašicu i povećanje cijena, i za to je postao preskup.

Osim hard-core gamera, ne znam kome još treba i7-8700K za 3.850 Kn prema 2.700 za R7-2700X, ili još povoljniji R7-1700 za 1.800 Kn.

Da nisu X399 ploče toliko skupe, best-buy bi definitivno bio Threadripper 1920X za 3.250.

i3 košta skoro kao Ryzen 1700, situacija je trenutno katastrofalna za Intel. KONAČNO!!!

15 godina
protjeran

Situacija nije dobra za kupce jer bi sad slobodno i amd mogao dignut cijene malo...

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice