AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.816
|
čitano: 6.911.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Stjepanj kaže...
Pa cpu ti je na 99%...daj molim te, i meni se javi stutter tu i tamo s 8600k ovisno o mapi tj trenutnoj sceni na ekranu no tada cpu uvijek lupi na 100% i gpu padne...nikakav server neutjece na to nemre meni server usporiti moj hw..tvoj problem je sto ne vidis sta se desava jer ti stoji brojka 99%...😂😂💣👊lp

Nisam ni ocekivao nista pametnije od tebe dragi stjepko. 

Normalno da tebi stuttera kad si upario 8600K sa najboljom plocom za klokanje koja na 5.4ghz ima performanse drugih ploca na 4.8ghz i ddr2 800mhz memorijom koju si klokao na 770mhz 

13 godina
protjeran
Da da, kad nemas kaj pametno za reci onda kenjas kvake..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
Pa cpu ti je na 99%...daj molim te, i meni se javi stutter tu i tamo s 8600k ovisno o mapi tj trenutnoj sceni na ekranu no tada cpu uvijek lupi na 100% i gpu padne...nikakav server neutjece na to nemre meni server usporiti moj hw..tvoj problem je sto ne vidis sta se desava jer ti stoji brojka 99%...😂😂💣👊lp

Nisam ni ocekivao nista pametnije od tebe dragi stjepko. 

Normalno da tebi stuttera kad si upario 8600K sa najboljom plocom za klokanje koja na 5.4ghz ima performanse drugih ploca na 4.8ghz i ddr2 800mhz memorijom koju si klokao na 770mhz 

Okay, sad i mene uvukao...

Kako to misliš ?

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Okay, sad i mene uvukao...

Kako to misliš ?

Karikirao sam malo ali on ima nekakav throttling jer su mu cinebench rezultati bili uzasni s obzirom na takt.

A i single mu nije puno bolji, ja sa 200mhz manje imam isti single score u cb-u...

13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Motherboard bn ?

Ovo je doista čudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To nije ništa čudno, ja sam takav problem imao sa 2500K i bilo je do MBO.

0 0 hvala 0
16 godina

moraju intel idolo poklonici uništavat svaku temu 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 11:18 (dery).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dery kaže...

moraju intel idolo poklonici uništavat svaku temu 

Da budem iskren nisam ni gledao u kojoj smo temi 

Al uzmi u obzir da ja nisam pokrenuo raspravu o intel procesorima nego su "neki" imali potrebu pocet pricat o mom 7640X. Tako da sami si unistavate temu, kad se vec djelimo na tabore "mi" i "oni"...

16 godina

Nije ti to u red tako govorit jer ako si zadovoljan sa svojim ne bi se smio dat isprovocirat i ništa te ne bi smjelo dirnit nego samo ideš dalje i ne osvrčeš se.Istina je da ti stalno podbadaš gdje ne treba, izazivaš ti prvi.

15 godina
protjeran
dery kaže...

Nije ti to u red tako govorit jer ako si zadovoljan sa svojim ne bi se smio dat isprovocirat i ništa te ne bi smjelo dirnit nego samo ideš dalje i ne osvrčeš se.Istina je da ti stalno podbadaš gdje ne treba, izazivaš ti prvi.

Ako ja prvi izazivam onda ti samo mogu ponovit tvoju prvu recenicu...

13 godina
zoharbizo kaže...

To nije ništa čudno, ja sam takav problem imao sa 2500K i bilo je do MBO.

Što ti je "chokala" ?

14 godina

Tada sam prvi put naišao na zid sa čipom, na višem taktu sa više napona sam imao score kao neki sa nižim taktom a čmark je bio čisto CPU ovisan, memorija nije imala utjecaj kao ni ostalo.

Sve u svemu, CPU se nije rušio pod stresom a porast perfomansi nije bio u skladu s taktom na kojem je CPU bio.

MBO problem, svi programi su tokom stress testa pokazivali takt koji sam namjestio ali je dolazilo do nekakve vrste throttlinga.

2 0 hvala 0
13 godina

Al Bokte, nije li to onda neispravna matična ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Pojam dobra kupnja definira i sama svrha procesora.

Nekome je polovni G4560 za 200HRK daleko bolja kupnja od tvoga.

Tako da, tebi je dobra kupnja što znači da nije nužno i drugome.

U svakom slučaju, mislim da po meni bolje kupnje od 1600X trenutno nema za neki ne preskupi PC koji obavi dosta toga bez da se uznoji out of the box bez overclocka i muke za samoga korisnika.

Prodajne brojke ili realni Bestbuy te debelo demantira, uz napomenu da na Hrvatsko sitno(ima nas sve manje i manje) tržište zaboravi mi smo nebitni.Koga briga kaj Hrvateki kupuju, kad na primjer "Rumunjska ima samo 20 milja stanovnika".

Dakle opet isto R5 1600, ili realno svaki(osim ako matična nije zadnji kramp) CPU primjerak ide na 3.7ghz+hlađenje defoltni CPU hladnjak.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=210&jumpto=5733169&sort=asc&view=flat

Kaj se tiče cijene zelenaša, dakle domači dučančeki a čuj opet isto sitno tržište+male plače=sirotinjska država itd.Imamo to kaj imamo, u odnosu na Amere i tržište od 300 milja ljudi dakle 150$ ili 965kn.

https://www.nabava.net/search.php?q=Ryzen+5+1600

https://www.amazon.com/AMD-Processor-Wraith-Cooler-YD1600BBAEBOX/dp/B06XNRQHG4

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
15 godina
protjeran
rambox kaže...
zoharbizo kaže...

Pojam dobra kupnja definira i sama svrha procesora.

Nekome je polovni G4560 za 200HRK daleko bolja kupnja od tvoga.

Tako da, tebi je dobra kupnja što znači da nije nužno i drugome.

U svakom slučaju, mislim da po meni bolje kupnje od 1600X trenutno nema za neki ne preskupi PC koji obavi dosta toga bez da se uznoji out of the box bez overclocka i muke za samoga korisnika.

Prodajne brojke ili realni Bestbuy te debelo demantira, uz napomenu da na Hrvatsko sitno(ima nas sve manje i manje) tržište zaboravi mi smo nebitni.Koga briga kaj Hrvateki kupuju, kad na primjer "Rumunjska ima samo 20 milja stanovnika".

Dakle opet isto R5 1600, ili realno svaki(osim ako matična nije zadnji kramp) CPU primjerak ide na 3.7ghz+hlađenje defoltni CPU hladnjak.

Evo nam bisernog padobranca ramba 

Sad malo bolje pogledaj pa mozda primjetis da je kod nas 1600X trenutno jeftiniji od 1600 non-X. 

11 godina
lobotomac90 kaže...

Ma to definitivno ne planiram, znači rx 580 i to je to, freesync iskoristim i milina, nadam se narednih 3-4 godine bar :D

Imam ti ja rx 580 i ryzen 1600 i za sada sam na full hd samsung sa freesyncom također. Radi sve kao satić... Evo rokam cijeli dan battlefield v open betu ispod 80 fps ne pada sve na high :D

17 godina
neaktivan

Da obavjestim

volim ih, a ne da mi se javiti im.

u opisu specifikacija MSI B450 Tomahawk  kod chipseta stoji  neki BUG.!!!!!!!

Molim ne nasjedajte na foru. ! !!!!

:)

Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina

Pozdrav,

koja bi bila best buy ploča za Ryzen 2600?

generalno, htio bih imati 4 DIMMa i  2 M.2 utora (nije nužno uz ostale parametre zadovoljene) i malo bolji zvuk - ALC 892 ili 1220...

grafa će biti jedna, do  GTX 1060 ili RX 570 max..

koje imaju dobro hlađenje VRMova? ići na X470 ili je B450 dosta?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Msi B450 tomahawk ili pro. Kod mene je pro koja nema nikakve razlike od tomahawka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2018 12:18 (dery).
16 godina

Bok, hvala na brzom odgovoru, dery...

misliš da se ne isplati dati 240 kn više za MSI B450 Gaming Carbon AC ?

Dobijem još jedan M.2 utor, noviji HD AAudio - 1220, i WiFi karticu?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ovisi sve šta tebi treba. Mene ne pucaju M2 utori dovoljan mi jedan, ako si audiofil onda to gledaj.

16 godina

R5 2600 na 4ghz u bf5 , rx580,ram 3ghz,skoro sve na ultra, roterdam mapa 64 igrača oko 80 fps-a. Cpu oko 50% svih 12 thredova u upotrebi. Igra klizi fluidno ko da imam intela rekli bi neki

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...

skoro sve na ultra,

Da imaš neki Intel, vjerojatno bi mogao sve na ultra igrati i imati takav ili veći FPS.

16 godina

Da da tako je hahahah. Stavio meni nebitne stavke na high, lightning, teren travu, najbitnije su na ultra.Najvažnija stvar je da igra klizi bez iti malo stuteringa, glatko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 18:14 (dery).
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
dery kaže...

skoro sve na ultra,

Da imaš neki Intel, vjerojatno bi mogao sve na ultra igrati i imati takav ili veći FPS.

Pa vjerojatno i ne jer je graficka slaba..

17 godina

Ekipa,

jel moze netko provjeriti jel mu se bus speed mijenja u cpu-z?

meni da i to kada ga opteretim zna pasti cpu brzina i za 150mhz.. dakle bus speed mi je totalno nestabilan.

Probao sam memoriju spustiti skroz ali ona nije uzrok.. nije uzrok niti premali napon cpua jer p95 prolazi ne rusi ista..

sva sranja oko ustede energija i spustanja takta su iskljucena.. u power settinzima sve na maks..

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 19:42 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...

Ekipa,

meni da i to kada ga opteretim zna pasti cpu brzina i za 150mhz.. dakle bus speed mi je totalno nestabilan.

Probao sam memoriju spustiti skroz ali ona nije uzrok.. nije uzrok niti premali napon cpua jer p95 prolazi ne rusi ista..

sva sranja oko ustede energija i spustanja takta su iskljucena.. u power settinzima sve na maks..

Sugava ploca najvjerojatnije.

17 godina
toxic kaže...

Ekipa,

hm.. cpuz je bugovit.

pokrenuo sam njegov bench i kada je on pokrenut bus speed bude fiksan.

zatim samo s prime95 pada

onda sam upalio prime 95 i cpuz bench u isto vrijeme, bus speed stabilan..

hebeno..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice