AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.859.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
necu sad ali mozda za god-dvije...
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
djigibao kaže...
necu sad ali mozda za god-dvije...

Ajoj, do tada svi budemo prelazi na to zna što već.

9 godina
protjeran
Moj PC  
3 0 hvala 1
8 godina
protjeran

The chip was actually underclocked to 614.81 MHz with all four cores active and the memory was pushed to a stunning 4500 MHz which is quite the feature for AMD’s X470 platform.

Uz vrtoglavu brzinu cpu... koji k...jel to radi kako spada ili ne? 

16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

lave nema ti druge nego prebacit se na riž sad kad fercera memorija

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
dery kaže...

Bumo videli 

15 godina
protjeran
dery kaže...

Fercera samo kad je procesor na 614mhz, nemos i ovce i novce 

9 godina
protjeran

Hebote pa di si ti jos vidio da procesor radi na vecem taktu od memorije, svašta 

Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Hebote pa di si ti jos vidio da procesor radi na vecem taktu od memorije, svašta 

odi si ti sebi delidad intel procesore kako ne bi thermal throttlali i onda proucavaj koji od 3 boosta se odnosi na 1, 2, 3 i vise jezgri (intel vise ne oglasava te vrijednosti da moze lakse muljati ljude) da saznas kakve ces uopce imati performanse (btw zanemari da je all core turbo iste vrijednosti kao i na novim ryzenima)

i onda kad to sve skontas, kupi si novi maticnu jer "novi" intel CPU ne radi sa maticnom starom pola godine (uzmi u obzir da ces sad imati i z370 i z390 high end maticne)

to sve pod uvjetom da uopce razumijes koji procesor imas, jer ovo sve spada pod 8. generaciju intel procesora (naravno sve pod 14nm proizvodnim procesom kojeg vuku od 2014):

Kaby Lake-R
Coffee Lake-S
Kaby Lake-G
Coffee Lake-U
Coffee Lake-H
Coffee Lake-S Part 2
Cannon Lake

glavno da se AMD ovdje zajebava zato sto 5-15% zaostaje za najjacim intel procesorima u igrama na rezoluciji koja je na izlazu (1080p)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 9:34 (Fanu).
9 godina
protjeran

Hvala, provjerit cu svakako 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fanu kaže...

Post ti je cisto laganje i dezinformiranje, niti se treba delidat da ne bi thermal throttleao, niti je all-core turbo istih vrijednosti, niti je razlika u igrama 5-15% itd. Ti si dakle jedan teski lazov i dezinformator. Srami se.

13 godina

1) ako zelis OCat (tu se sere po ryzenu sto out of the box dolazi vec OCan) moras ga delidati i stavit pod vodeno, inace thermal throttla

2) all core turbo na 8700k je (tj bi trebao biti, vise ne znamo) 4.3GHz (identicno kao i na Ryzen 2700X):

"Core i7-8700K, for example, has a peak all-core frequency of 4.3GHz on six cores, which is fairly close to its peak frequency of 4.7GHz for single-core."

+ uzeti u obzir: https://www.techpowerup.com/237740/on-intels-decision-to-no-longer-disclose-all-core-turbo

"Absent all-core turbo speeds means that Intel now only has to guarantee two levels of performance for each of its chips: all-core base clocks (which for the 8700K, for example, is set at 3.7 GHz), and single-core Turbo (a more impressive 4.7 GHz). These are the only frequencies Intel now has to make sure all of their 8700K chips hit. This gives a whole new weight to the "silicon lottery" concept, in that now users can be saddled with the most basic 8700K that only achieves an all-core clock of just 3.7 GHz and not a switch more, or an amazing chip that hits 5.3 GHz easily."

3) razlike u igrama su u prosjeku izmedju 5 i 15% (ima li uopce razlike iznad 1080p?) - vise cemo znati 19.4.

4) cinjenica je da je ovo sve 8ma generacija intel procesora i svi su na 14nm (od 2014.):

Kaby Lake-R
Coffee Lake-S
Kaby Lake-G
Coffee Lake-U
Coffee Lake-H
Coffee Lake-S Part 2
Cannon Lake

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 12:08 (Fanu).
Moj PC  
4 2 hvala 0
9 godina
protjeran
Fanu kaže...

1) ako zelis OCat (tu se sere po ryzenu sto out of the box dolazi vec OCan) moras ga delidati i stavit pod vodeno, inace thermal throttla

2) all core turbo na 8700k je (tj bi trebao biti, vise ne znamo) 4.3GHz (identicno kao i na Ryzen 2700X):

"Core i7-8700K, for example, has a peak all-core frequency of 4.3GHz on six cores, which is fairly close to its peak frequency of 4.7GHz for single-core."

+ uzeti u obzir: https://www.techpowerup.com/237740/on-intels-decision-to-no-longer-disclose-all-core-turbo

"Absent all-core turbo speeds means that Intel now only has to guarantee two levels of performance for each of its chips: all-core base clocks (which for the 8700K, for example, is set at 3.7 GHz), and single-core Turbo (a more impressive 4.7 GHz). These are the only frequencies Intel now has to make sure all of their 8700K chips hit. This gives a whole new weight to the "silicon lottery" concept, in that now users can be saddled with the most basic 8700K that only achieves an all-core clock of just 3.7 GHz and not a switch more, or an amazing chip that hits 5.3 GHz easily."

3) razlike u igrama su u prosjeku izmedju 5 i 15% (ima li uopce razlike iznad 1080p?) - vise cemo znati 19.4.

4) cinjenica je da je ovo sve 8ma generacija intel procesora i svi su na 14nm (od 2014.):

Kaby Lake-R
Coffee Lake-S
Kaby Lake-G
Coffee Lake-U
Coffee Lake-H
Coffee Lake-S Part 2
Cannon Lake

1. Nemoras ga delidat jer na 5GHz ga hladis u prajmu na 85c nakon par sati torture.

2. all core turbo na 8700k je 4.7GHz

3. Razlike na 1080p i jesu najvece, a idu i do 30%

4. I sta sad sta si nabrijao mobilne platforme koje nisu ni tema ovdje? i sta onda sta su svi na 14nm, po viđenom apsolutno nemaju ni potrebu ista jace izbaciti jer im taj jedan 8700k na 5.2GHz u multiju dođe na isto kao Riža na 4GHz uz brutalno jaci single thread

13 godina

luci ne lazi ljude, 8700k se ne zove delidator bez razloga 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

1. Nemoras ga delidat jer na 5GHz ga hladis u prajmu na 85c nakon par sati torture.

2. all core turbo na 8700k je 4.7GHz

3. Razlike na 1080p i jesu najvece, a idu i do 30%

4. I sta sad sta si nabrijao mobilne platforme koje nisu ni tema ovdje? i sta onda sta su svi na 14nm, po viđenom apsolutno nemaju ni potrebu ista jace izbaciti jer im taj jedan 8700k na 5.2GHz u multiju dođe na isto kao Riža na 4GHz uz brutalno jaci single thread

out of the box nije.

izvor : https://www.gamersnexus.net/guides/3077-explaining-coffee-lake-turbo-8700k-8600k

Trebas kliknut valjda negdje da bude :)

9 godina
protjeran
chaselol kaže...

luci ne lazi ljude, 8700k se ne zove delidator bez razloga 

Sve je to proslo ispod moje ruke, internet retarda i njubara ce uvijek bit, tu argumenti i dokazi ionako ne pomazu 

8700k 5GHz Prime 95

9 godina
protjeran
toxic kaže...

Ne, to dolazi po defaultu na plocama ukljuceno, barem nisam cuo za drugaciji primjer 

13 godina
Lucidius kaže...

Sve je to proslo ispod moje ruke, internet retarda i njubara ce uvijek bit, tu argumenti i dokazi ionako ne pomazu 

fascinantno mi je da ne shvacas ironiju ovog sto si napisao s obzirom na sve tvoje (i jos nekih koji imaju potrebu lizat odredjenoj kompaniji jaja samo zato sto su kupili njihov proizvod) postove u ovoj temi

17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Ne, to dolazi po defaultu na plocama ukljuceno, barem nisam cuo za drugaciji primjer 

pa gore lik govori da nije i to jako puzdan izvor ali to su ti specke proca tako da sam poprilicno siguran da ne radi out of the box na 4.7

Može biti ako sve ploce imaju profil u kojem je to automatski ukljuceno u sto sumnjam.

9 godina
protjeran
Fanu kaže...

fascinantno mi je da ne shvacas ironiju ovog sto si napisao s obzirom na sve tvoje (i jos nekih koji imaju potrebu lizat odredjenoj kompaniji jaja samo zato sto su kupili njihov proizvod) postove u ovoj temi

Pa ti mi savrseno upadas u tu ironiju jer pokusavas konstantno ispravljat krive Drine tamo gdej su stvari ocite, ja sve sta sam rekao imam pokrice za to.

15 godina
protjeran
Fanu kaže...

Izvrsno, puno mi je lakse jer vidim da ne lazes namjerno nego jednostavno nemas pojma o cemu pricas...

9 godina
protjeran
toxic kaže...

pa gore lik govori da nije i to jako puzdan izvor ali to su ti specke proca tako da sam poprilicno siguran da ne radi out of the box na 4.7

Može biti ako sve ploce imaju profil u kojem je to automatski ukljuceno u sto sumnjam.

Kupis Z plocu, stavis proc, upalis komp, pokrenes stress test i vidis na svim jezgrama 4.7GHz, easy peasy. Sve ploce imaju tu postavku na auto ili ulkjucenu i procesor se automatski boosta na svim jezgrama na 4.7GHz, pogotovo sadasnje ploce koje dolaze i sa nekoliko revizija novijim BIOS-ima.

12 godina
I onda sve sprzis i bacis u 3pm!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mila majko di ode ovaj forum  

Mogli ste i tuču organizirat to je sad u modi 

MISCREATED
Moj PC  
11 0 hvala 2
9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Mila majko di ode ovaj forum  

Mogli ste i tuču organizirat to je sad u modi 

Nemozes se ni potuc ko muško sa tim devojcicama, ovi su vise samo za maltretiranje i cvegere 

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Kupis Z plocu, stavis proc, upalis komp, pokrenes stress test i vidis na svim jezgrama 4.7GHz, easy peasy. Sve ploce imaju tu postavku na auto ili ulkjucenu i procesor se automatski boosta na svim jezgrama na 4.7GHz, pogotovo sadasnje ploce koje dolaze i sa nekoliko revizija novijim BIOS-ima.

Al to nije stock procesor, ploca ga gazi van intelovih stock specifikacija. Na stocku je 4.3ghz all core boost. Ryzenov je debelo ispod 4ghz a ne 4.3ghz.

16 godina
ansha kaže...
dery kaže...

Za razliku od intela gdje im ovce daju novce

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 15:35 (dery).
13 godina
neaktivan
ansha kaže...
dery kaže...

Česta je praksa kad se gura visok takt memorije za validaciju da se sve ostalo isključi (npr pci-e slotovi ako se diže bclk) ili underclocka te da navedeni taktovi nemaju veze sa brojkama koje možemo očekivati pri normalnom radu u normalnim uvjetima.

Ukratko, ovo nam ne govori gotovo ništa. Čini se da je imc nešto bolji, ali to ne mora značit da će svi odjednom vrtit 4000c12 na ryzenu.

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Al to nije stock procesor, ploca ga gazi van intelovih stock specifikacija. Na stocku je 4.3ghz all core boost. Ryzenov je debelo ispod 4ghz a ne 4.3ghz.

Slazem se, isto kao sta ni onih 3.7 nebudes nikad vidio koji i jesu bazni takt, sve je to OC sa jedne strane, samo kazem jedno pise na papiru koje nikadnebudes ni gledao a u praksi skroz drugacije, odnosno iznad referentnih vrijednosti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice