AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.860.568
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Plus ovo šta kaže XXX

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

Izgleda da samo X modeli imaju ovo uz X470 kombo.

a to je u prijevodu što? mislim u praksi što dobivaš, jer dosad se sve svodilo da su x modeli porez na lijenost

XXX kaže... 

Viši klok bez klokanja i bolji hladnjak. Opravdava razliku u cijeni.

kako kome opravdava

klokati sam procesor nije neka znanost danas, a hladnjak ionako ide jači od stock jer ne podnosim zujanje, barem će kod mene biti tako

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

kako kome opravdava

klokati sam procesor nije neka znanost danas, a hladnjak ionako ide jači od stock jer ne podnosim zujanje, barem će kod mene biti tako

Ne da nije znanost nego je trivijalno. Slazem se i za hladnjak, ko uzima procesor od 2600-2700kn imat ce i za bolji hladnjak..

16 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

a to je u prijevodu što? mislim u praksi što dobivaš, jer dosad se sve svodilo da su x modeli porez na lijenost

Ako sam dobro shvatio znači da će sve jezgre boostat na max frekvenciju uz precizniji boost sa finijim podešavanjem po 25mhz povečanja brzine.

Vidi ovde

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
kako kome opravdava

Pa naravno, meni osobno opravdava da kupujem jer nemam hladnjak za taj socket a ovaj na 2700X je odličan. I koliko got bilo klokanje trivijalno uvijek postoji šansa da pogodiš model koji se kloka loše. Ovak znaš kaj kupuješ za tu razliku u novcima.

Ako ideš na budget onda trenutni Ryzen 1600 za 1250 kn i klokaš.

15 godina
protjeran
dery kaže...
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Ako sam dobro shvatio znači da će sve jezgre boostat na max frekvenciju uz precizniji boost sa finijim podešavanjem po 25mhz povečanja brzine.

Vidi ovde

Nece, ni blizu... Taj feature nije vrijedan spomena jer se iskljucuje cim clockas...

12 godina
neaktivan

Razmisljam da prodam svoj 1700 (drzim ga na 3,7), te mozda i hladnjak Msi Froz L te uzmem 2700x skojim dobijem solidan cooler. Dobijem 500 Mhz vece brzine sto bi mi ipak donekle osjetno ubrzalo vrijeme renderanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

pa to se i razmišljam uzeti, ali vidjet ću još kako će se pokazati nova serija i hoću li uopće ove ili sljedeće godine mijenjati cijelu platformu

14 godina
neaktivan

AMD je s arhitekturom Zen napravio pun pogodak, jedna arhitektura za sve segmente tržišta, vrlo visok yield (iznad 80%), jednostavno dodavanje/micanje jezgri, konkuretne performanse koje se mogu još dodatno ispeglati (pogotovo u single threadu i gamingu) i sve to im je donijelo velik profit . Intel je dosta kenjao po AMD-u kritizirajući ih što koriste "ljepilo" za jezgre, no nebi me čudilo da i Intel jednom pređe na takav dizajn zbog mnogobrojnih prednosti što donosi i mislim da su takve arhitekture budučnost. Uskoro će i GPU-ovi preći na takav dizajn.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 12:04 (Shockwave).

15 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

pa to se i razmišljam uzeti, ali vidjet ću još kako će se pokazati nova serija i hoću li uopće ove ili sljedeće godine mijenjati cijelu platformu

Nemoj pre dugo razmišljati jer brijem da nebu još dugo prvih ryzena.

14 godina
Haremzg kaže...

Razmisljam da prodam svoj 1700 (drzim ga na 3,7), te mozda i hladnjak Msi Froz L te uzmem 2700x skojim dobijem solidan cooler. Dobijem 500 Mhz vece brzine sto bi mi ipak donekle osjetno ubrzalo vrijeme renderanja

To ti se nikako ne isplati. Premalen je porast performansi, a morao bi nadoplatiti puno više nego što bi dobio performansi. Rađe si uzmi NVMe SSD ili još 16 GB rama ako je za rendering...

16 godina
odjavljen
Shockwave kaže...

AMD je s arhitekturom Zen napravio pun pogodak, jedna arhitektura za sve segmente tržišta, vrlo visok yield (iznad 80%), jednostavno dodavanje/micanje jezgri, konkuretne performanse koje se mogu još dodatno ispeglati (pogotovo u single threadu i gamingu) i sve to im je donijelo velik profit . Intel je dosta kenjao po AMD-u kritizirajući ih što koriste "ljepilo" za jezgre, no nebi me čudilo da i Intel jednom pređe na takav dizajn zbog mnogobrojnih prednosti što donosi i mislim da su takve arhitekture budučnost. Uskoro će i GPU-ovi preći na takav dizajn.

Već neko vrijeme je to opcija; HBM na interposeru s GPU-om je već rješenje, ali preskupo pa se ide na ovo s čime i Intel kreće za svoje GPU-e u 2020.+ gdje će više čipova biti kao jedan na istoj kartici. NVidia to nudi koristeći svoj NVLink ali još ne za gejmere jer je preskupo. EPYC čuda radi s tim, a uskoro i dalje ide tehnologija.

Nope.
12 godina
XXX kaže...

Nemoj pre dugo razmišljati jer brijem da nebu još dugo prvih ryzena.

vidjet ću, to što neće biti prvih rajzena me ne muči previše - bit će druga serija, samo da vidimo benefite razvoja

a i nije ovaj haso baš toliko ostario, meni u sp igrama radi sasvim solidno sa gtx 1070 pa možda pričekam sljedeću godinu

uglavnom ne žuri mi se

14 godina

Onda ce u drugim ducanima (adm, futura, uzi..) biti i jeftiniji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...
Haremzg kaže...

To ti se nikako ne isplati. Premalen je porast performansi, a morao bi nadoplatiti puno više nego što bi dobio performansi. Rađe si uzmi NVMe SSD ili još 16 GB rama ako je za rendering...

hm a neznam 400-500 mhz je razlika od 10-15 posto sto se definitvno osjeti. A nadoplatio bi 500-600 kn.

Za NVM-e se slazem, definitivno cu uskoro ga kupiti

11 godina

Zna li se koliko ce jos generacija podrzavati AM4 maticne ili barem otprilike?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 14:10 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Zna li se koliko ce jos generacija podrzavati AM4 maticne ili barem otprilike?

2

15 godina
protjeran
Haremzg kaže...
intelduo1 kaže...
Haremzg kaže...

hm a neznam 400-500 mhz je razlika od 10-15 posto sto se definitvno osjeti. A nadoplatio bi 500-600 kn.

Ako se ozbiljnom bavis 3d dizajnom i vrtis novce, onda zaboravi te upgrade-iche od 5-10% i prodaj proc i maticnu i doplati do 9k kn pa uzmi 1950x threadrippera i maticnu. Zasto 7-8% brze kad moze 100% brze?

Nvme disk ti nema utjecaja na vrijeme renderinga, zanemarivo brze ce scenu pripremit...

13 godina
Promster kaže...

Onda ce u drugim ducanima (adm, futura, uzi..) biti i jeftiniji?

nakon mjesec-dva dana ce svugdje biti jeftiniji - najgore su cijene odmah po izlasku

12 godina
neaktivan
ansha kaže...
Haremzg kaže...
intelduo1 kaže...
Haremzg kaže...

Ako se ozbiljnom bavis 3d dizajnom i vrtis novce, onda zaboravi te upgrade-iche od 5-10% i prodaj proc i maticnu i doplati do 9k kn pa uzmi 1950x threadrippera i maticnu. Zasto 7-8% brze kad moze 100% brze?

Nvme disk ti nema utjecaja na vrijeme renderinga, zanemarivo brze ce scenu pripremit...

bavim se video editiranjem (full hd snimke) i svaki dan odradim jedan ili dva rendera, nekad zna i vise, svaki traje po 15-ak minuta, dok je na starom 2600k to bilo 25 min ili vise. A sa 2600x tko zna mozda i do 10 min bi isao

ugl ma kada pogledam nije ni bitno to sve par minuta gore dole, no sam skok sa 2600k na ryzen je bio itekako isplativ, nova maticna, brzi rami itd. Budem razmislio jos i pricekao malo recenzije.

Za Ssd znam da nece biti brzi renderi, no gledam da stavim sistem i igrice na NVM a na 250gb Samsung evo sto sad imam bi stavljao sve projekte na kojima radim, i nakon zavrsetka prebacim na obican hard disk da tamo stoje

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 16:21 (Haremzg).
17 godina

Da li svi novi CPU idu na staru B350 mbo ili samo na X seriju mbo?

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
djigibao kaže...

Da li svi novi CPU idu na staru B350 mbo ili samo na X seriju mbo?

idu i na staru pod uvjetom da je bios updejtan na noviju verziju sa podrškom za ryzen apu / 2xxx

17 godina
To vrijedi i za 2600 i 2700 CPU?
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
8 godina
protjeran
djigibao kaže...

Ofc, i za njih se mora napraviti update biosa da ti ih prepozna

16 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
djigibao kaže...

da jer ako ne napraviš update, može ti se desit da ti prepozna 8700k od intela.

14 godina
ranko091 kaže...

može ti se desit da ti prepozna 8700k od intela.

Ako već trollaš, daj napravi to kako treba. 

8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
ranko091 kaže...

može ti se desit da ti prepozna 8700k od intela.

Ako već trollaš, daj napravi to kako treba. 

Tako je Valentine, ovdje samo odabrani clanovi iz intel high council society smiju trolati 

17 godina
lav1000 kaže...
djigibao kaže...

Nisam mislio na BIOS nego samo MBO (MBO iz potpisa).

Zakljucak:

Moja MBO, nakon updejta BIOS, bi trebala podrzavati sve nove CPU ukljucujuci i 2600/X i 2700/X

16 godina

Nečeš valjda prelazit na novi rizen?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice