AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.811
|
čitano: 6.901.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

pa kaj taj graf ne prikazuje frametime a ne količinu FPS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
The_Fichek kaže...
Naravno da drzi 60fps. LOL je graficki nezahjtevan. S kojom je grafom to testirano na computerbase?

XXX kaže...

pa kaj taj graf ne prikazuje frametime a ne količinu FPS-a?

Sve je jasno iz grafa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

riža je pravi LOL od procesora nemoj tako Deda biti grub 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ma taj Ryzen ne valja nista zali boze bacenih 1400 kn i u plocu cca 700kn.

Jedva da Windowse 10 moze dici uzas uzasa.... 

Ja kada igram na 100hz Gsync monitiru pri 3440x1440 rezi i gtx 1080 moram jos zasebno za single core performanse pristekati i nekog intela inace ne moze vriti niti na 10 fpsa cak kada igra i ima 10 fps on dropa na 1 fps, katastrofa

Ne znam samo kako sam tako uspio proci cca desetak vrhunskih naslova od kada imam Ryzena mora da sam hebeno bolestan kad mogu uopce tak igrat.

Moj PC  
6 0 hvala 0
8 godina
protjeran
toxic kaže...

Ja kada igram na 100hz Gsync monitiru pri 3440x1440 rezi i gtx 1080 moram jos zasebno za single core performanse pristekati i nekog intela inace ne moze vriti niti na 10 fpsa cak kada igra i ima 10 fps on dropa na 1 fps, katastrofa

Ne znam samo kako sam tako uspio proci cca desetak vrhunskih naslova od kada imam Ryzena mora da sam hebeno bolestan kad mogu uopce tak igrat.

nije ni tebi lako svaki dan sam sebi ponavljati imam super komp, ne treba mi jači procesor 

17 godina
lav1000 kaže...
toxic kaže...

nije ni tebi lako svaki dan sam sebi ponavljati imam super komp, ne treba mi jači procesor 

Ma daj, svaki dan ? Kako si to zaključio. Možda povremeno. Čak nisam aktivan uopće više na forumu u ovim priglupim temama u kojima se ništa ne može saznati korisnog.

Ključna riječ je balans.

8 godina
protjeran
toxic kaže...
lav1000 kaže...
toxic kaže...

Ma daj, svaki dan ? Kako si to zaključio. Možda povremeno. Čak nisam aktivan uopće više na forumu u ovim priglupim temama u kojima se ništa ne može saznati korisnog.

Ključna riječ je balans.

vidim da te nema, i pametno ti je to... što ćeš korisno saznati, da nova riža ide na vrtoglavih 4.23Ghz sa 1.5V vcore... otkad si ti prorijedio dolaske ovdje, samo bajke slušamo pa na bajke reagiramo "bajkovito"

počele su riže kuhati na meni neshvatljivim temp, kako i zašto saznali nismo, memorija svima odjednom proradi na 3200 cl 14 i sl. i eto da ne nabrajam dalje...a detalja nikakvih o konkretnim problemima niti u naznaci... ja nemam ništa protiv riže na osobnoj razini, i kad bi saznao nešto korisno vezano za neke probleme možda bi se i vratio u klub rižaboysa, da malo trolam na drugu bandu 

od tebe smo bar navikli čuti koju pametnu vezano za ryzen i normalno s tobom popričati 

16 godina
odjavljen

Opet ste potpuno zatrollali cijelu temu. Vise se spominje intel nego ryzen. Koga zaboli ona stvar za onaj 'podlozak za stol' na ryzen temi ?!?! Treba tu poceti udarati crvene kartone na 2 tjedna, a ne na 2 dana.

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina

Kod mene moji ADATA rami još uvijek na 2666mhz.

S obzirom na rezoluciju nemam problema s BN-om ali daleko je to od i5 8600k samo cu to reci a to se i zna.

Iskreno razmisljao sam se prebaciti na i5 8400 zbog nekih elemenata ali nisam samo iz razloga sto bih mora nabavljati novi cooler a ovdje ovaj stock radi vise nego dobro.

I samo taj dio bih izdvoji da je vrijedan pažnje.. 

Primjetio sam jeftinije ploce pa se je po mom skromnom misljenju Intel  i5 8400 isplati vise uzeti nego Ryzen 5 1600 npr kako god okreneš

Netko tko renda ce ionako uzeti mocniji Ryzen.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...

Netko tko renda ce ionako uzeti mocniji Ryzen.

To niko zdrav nece dovest u pitanje, ryzen ubija i5 u 3d rendanju.

14 godina
lav1000 kaže...

vidim da te nema, i pametno ti je to... što ćeš korisno saznati, da nova riža ide na vrtoglavih 4.23Ghz sa 1.5V vcore... otkad si ti prorijedio dolaske ovdje, samo bajke slušamo pa na bajke reagiramo "bajkovito"

počele su riže kuhati na meni neshvatljivim temp, kako i zašto saznali nismo, memorija svima odjednom proradi na 3200 cl 14 i sl. i eto da ne nabrajam dalje...a detalja nikakvih o konkretnim problemima niti u naznaci... ja nemam ništa protiv riže na osobnoj razini, i kad bi saznao nešto korisno vezano za neke probleme možda bi se i vratio u klub rižaboysa, da malo trolam na drugu bandu 

od tebe smo bar navikli čuti koju pametnu vezano za ryzen i normalno s tobom popričati 

Riza radi na 3000mhz CL15 od pocetka, od hynixa ne ocekujte iznad 3300 ni na intelu jer je smece od cipa. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 13:04 (ivanzu).
9 godina

Ajmo razlaz 

Vrtite se u krug, ponavljate sve što se već zna 

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Riza radi na 3000mhz CL15 od pocetka, od hynixa ne ocekujte iznad 3300 ni na intelu jer je smece od cipa. 

Daj ne budali, nije intel hendikepirana platforma da ima te probleme 

14 godina

Ne budali ti crvendacu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ivanzu kaže...
lav1000 kaže...

Riza radi na 3000mhz CL15 od pocetka, od hynixa ne ocekujte iznad 3300 ni na intelu jer je smece od cipa

Od hynixa i 3ghz stabilno je dobro, nebitno koja platforma 

Jedino sto mozes da cackas sad je da smanjujes latencije ako ti se da prckati po tome, ako ne sve 5 to je odlicno

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 14:34 (chaselol).
9 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Ne budali ti crvendacu.

Jesi se ti kucnuo gdje sa glavom nedugo?

Ja sam bez problema klokao Hynix memoriju (Corsair Vengeance LED 3200MHz CL 16) na 3400MHz CL15 na intelu. Jos nisam vidio kupovnu memoriju koja ne radi na propisanim specifikacijama na intelu ili d ase nemoze bar malo od toga jos kloknut 

Kupujte stvari koje radi kako spada pa se necete bunit, ha da 

17 godina
Lucidius kaže...
ivanzu kaže...

Ne budali ti crvendacu.

Ja sam bez problema klokao Hynix memoriju (Corsair Vengeance LED 3200MHz CL 16) na 3400MHz CL15 na intelu. Jos nisam vidio kupovnu memoriju koja ne radi na propisanim specifikacijama na intelu ili d ase nemoze bar malo od toga jos kloknut 

Kupujte stvari koje radi kako spada pa necete buncat

prepravio sam :)

9 godina
protjeran

Moze i tako ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...
ivanzu kaže...

Ne budali ti crvendacu.

Kupujte stvari koje radi kako spada pa se necete bunit, ha da 

Bravo, cak si otisao 100 mhz iznad granice koje sam ja rekao.  

9 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Bravo, cak si otisao 100 mhz iznad granice koje sam ja rekao.  

Uzmi hynix koji dolazi out of the BOX na 3600MHz i radit ce od prve a jos ces ga moci i klokat, skuzi poantu 

14 godina

Takav RAM je B-die na mojim ramima, sve ispod 3600 je hynix na ripjaws.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 15:44 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Hebiga kod tebe je ionak svejedno kad imas rižu, nije RAM krivac jer na intelu radi sve kak treba.

11 godina

Mozda zato sto je ddr4 memorija izasla u povoljnijem trenutku po Intel, nego AMD. Tko malo prouci skuzit ce da su npr. Ripjaws V bili cim vise dizajnirani za Z170 i iduce generacije, iako su i Ripjaws 4 radili skroz ok, no sa Ripjaws V i Tridentz su se mogli postici vislji clockovi i nize latencije. Vjerojatno ili gotovo sigurno ima par caka, sw ili hw koje ne dopustaju AMDu isto kaj i Intelu na tim i drugim memorijama, barem ne pri odredjenim frekvencijama i latencijama. Nisu za dzabe izasle Ripjaws Flare i ona druga njihova memorija za Ryzen. Drugim proizvodjacima se izgleda nije dalo previse zezat oko optimizacije, ali zato postoji lista podrzanih memorija na sluzbenoj stranici svake maticne, a i hrpa ducana ce dozvolit povratak i zamjenu robe, ako ambalaza nije ostecena (kutiju meme se obicno lako otvori i zatvori kao da ju nitko nije taknuo). Uglavnom, AMD nije sakat, nego je Intel jednostavno brze iskoristio ddr4 priliku. Nadalje, XMP je kao takav dizajniran za Intel, ako se ne varam. Za AMD postoji AMP profil. Ima hrpa ljudi koji se cudom cude zakaj XMP ne radi na Ryzenu. Kao da je nemoguce nastelat memu. Da, stock clock s kutije bi trebao raditi, ali XMP po meni ne. Nazalost ima proizvodjaca koji na kutiju ne stave stock clock, nego clock XMP profila. Tak je kod mene na Ripjaws V. Ne kuzim cemu vise prepirke s tim memorijama na Ryzenu. Platforma nije savrsena, jebiga, ali bolje da se trude i nude vise ili manje povoljne procesore i ostale stvari, neg da nema konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 17:59 (The_Fichek).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Meni sve radi kako spada od pocetka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Good for you. Ja sam prosle god slagao kompove u jednoj firmi i nije radilo sve kak treba, ali tad je tek izasao Ryzen u HR i bilo je problema kad je nadredjeni palio XMP profil, a drugi problem je sto smo u njihove konfe stavljali najjeftinija sranja od memorije koje cesto nisu radile ni na Intelu (DOA, mrtve meme). Ne sjecam se da je bilo puno problema i sa jednom brand malo skupljom memorijom, makar smo puno vise slagali Intel konfe za firmu, nego za korisnike i tad je ekipa cesce uzimala i5, nego Ryzen, iako je bio isplativiji. Ljudi su neinformirani, ne znaju gdje nac informacije. Tak da bi bilo dobro da, ak netko neinformiran uleti u temu ne naleti na hrpu sranja, makar je prvi problem kod tih ljudi kaj neznaju guglat. Za prepucavanja ima ona chat tema.

Uostalom prosjecan korisnik ce prije uzet cim jeftiniju memoriju, pogotovo u danasnje doba, samo da radi pa ulozit ostatak novca ili zadrzat u dzepu. Ogromnu vecinu boli k jel radi na CL15 ili 16 i je li 2666 ili 3200Mhz, a i po (gaming..) testovima nije neka velika razlika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 18:16 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Krivo, ripjaws 3000 cl14, 3200 cl14 i cl15 i jos par kombinacija su sve samsung b die i velika vecina idu uredno na 4000+

14 godina

B-Die ide, Hynix ne ide o tome i govorim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 19:18 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

B-Die ide, Hynix ne ide o tome i govorim.

Rekao si da su ripjaws ispod 3600 hynix sta nije tocno... Al u nekim situacijama dual rank kit na 3000mhz rastavi na proste faktore b die na 4500mhz... Frekvencija i primarni tajminzi su samo djelic ukupne racunice...

9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Overall, it looks like the average OC on a 2700X paired with an X370 motherboard so far is between 4.2-4.3GHz. It will be interesting to see how much of a difference the new X470 motherboards will make for overclocking."
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice