AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.815
|
čitano: 6.907.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ne priznajemo im test jer nisu ocali i nisu ga radili na novom čipsetu(test na A320čipsetu??? smiješno) bez obzira šta kažu da tu nema razlike.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 15:44 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zajebajem se malo.

Ma ovo mi se baš čini mainstream bingolica.

8 jezgri bez predhodnih mušica i konačno normalan RAM support + višLJi takt.

Mljac za svakog informatičara u bademantilu !

Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Upravo sve "ovo" nabrojano me je kočilo da uzmem prvu iteraciju.

Ovo je već dooosta zaoukruženiji proizvod.

Jedva čekam da mi odobre još veći minus da ga piknem !!!

Minus koristiš za pizdarije? Nije to onako, za spasit glavu, a ne gluposti poput novog PC-a za igre?

DA !!!

NE !!!

Zašto mrziš sve Hrvatsko i Hrvatski način razmišljanja ???

Tonči je hrvatomrzac krvavih očiju od blejanja u Threadrippera 

Ne podržavam baš potrošnju iznad gabarita, ali znam i ja posegnuti za tim instant rješenjima ako fali koji dan do plaće i sl. ako zafali 1000-2000-3000 za neki gušt...i držim strogo da kroz mjesec dva to namirim na 0 ili +

Kad će neki test riže na ozbiljnom chipsetu a ne A320?!?!?!?!?!

16 godina
odjavljen

Pa dobro. Manje-vise sto sam i ocekivao. Nisam ocekivao toliko vecu potrosnju (sada bi tu volio i vidjeti koliko se griju, jer ovako mi izgleda da su 'natenkirani' do kraja i nema mjesta OCu), a niti svinjariju sa chipsetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže... 

Ne impliciram da je intel bolji, isti drek su..

mislim da nisi napravio dovoljno razlikovanje intelovih svinjarija i ove male gluposti amd-a 

13 godina
picajzla0707 kaže...
ansha kaže... 

Ne impliciram da je intel bolji, isti drek su..

mislim da nisi napravio dovoljno razlikovanje intelovih svinjarija i ove male gluposti amd-a 

Dobra!!

Skoro sam se zakačio, ali ništa, malo smo se trolali dok smo na poslu ali sve okej.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina

pa to su firme koje su kurve kao i šta su svi proizvodni pogoni tehnologije.pokušavaju uz minimalne inpute ostvaritit max profit.ugl ispipavaju terene minimalnim pomacima i to će im se obit o glavu za ovu seriju.niko pametan nece mjenjati sadašnji recimo 1800 za 2800  jer to je bacanje novca.slažem se sa tobom svakako

13 godina
protjeran
funny games kaže...

ugl ispipavaju terene minimalnim pomacima i to će im se obit o glavu za ovu seriju.

Nije to nikakvo ispipavanje terena nego veci napredak nisu mogli postici, pa vidis da im se tdp cak i sa manjim proizvodnim procesom povecao, ocito su naletili na probleme. Ocekivati ne znam sta od jednog refresha je smijesno. 

13 godina

pa istina ne triba previše od refresha očekivati ali opet mogli su smanjiti tdp i ja bi ko potencijalni kupac bio zadovoljan.To im je kroz povijest bila boljka i sigurno bi im donio dobar glas za budućnost.

17 godina

Po koliki bi ti tdp za 8/16 proc 30w?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

ma nee nego nebi volio da im raste tdp sa ovom serijom.nadam se da ce bit izvedenica sa 65 tdp ko recimo 1700 prošle serije.

13 godina
protjeran

Aj citaj s razumijevanjem i nemoj odmah sve shvacati kao neki napad. Ne ocekujem ja ne znam sta za 8/16 proc, ali samo kazem da su ocito procesori postali "gladni" sa povecanjem frekvencije pa su morali izbalansirati tdp i frekvenciju koju ce plasirati kupcima.

funny games kaže...

ma nee nego nebi volio da im raste tdp sa ovom serijom.nadam se da ce bit izvedenica sa 65 tdp ko recimo 1700 prošle serije.

Tih 65w je 1700 imao na stocku, njega i 1800x kad si stavio na isti clock imali su isti tdp posto su to zapravo isti cipovi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 9:46 (war3_tft).
13 godina

ma ja pričam samo, želim saznati šta nudi nova serija i šta misle ljudi ode.ugl vidit ćemo iskustva kupaca kada to bude u praski pregledano detaljno.ali za sada ja mislim da je stvarno taj 1700 strava sa tim malim tdp-om.Bas planiram kupnju navedenog kroz koji mjesec jer mislim da ce za moje potrebe biti vise nego dovoljane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 9:59 (funny games).
7 godina
funny games kaže...

ma ja pričam samo želim saznati šta nudi nova serija i šta misle ljudi ode.ugl vidit ćemo iskustva kupaca kada to bude u praski pregledano detaljno.ali za sada ja mislim da je stvarno taj 1700 strava sa tim malim tdp-om.Bas planiram kupnju navedenog kroz koji mjesec jer mislim da ce za moje potrebe biti vise nego dovoljane.

svi novi koji izlaze imaju isti TDP kao i serija prije, osim 2700X kome je povecan sa 95W na 105W

13 godina

e super hvala ti :) šta mislite o cijenama oće se nešto drastično promjeniti? recimo oce li 1700 cjenovno pasti u odnosu na sadašnje stanje?

7 godina
funny games kaže...

e super hvala ti :) šta mislite o cijenama oće se nešto drastično promjeniti? recimo oce li 1700 cjenovno pasti u odnosu na sadašnje stanje?

mislim da je to to, sta su skinuli skinuli su

1700 ti je sad kod nas 2399kn, a 2700 ce biti 2599kn  +/- koja kuna zavisno od koju trgovinu gledas

9 godina
3dfx kaže...
funny games kaže...

1700 ti je sad kod nas 2399kn, a 2700 ce biti 2599kn  +/- koja kuna zavisno od koju trgovinu gledas

1700 je i jeftiniji 

EDIT: moja poruka je 5000. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 10:06 (petarjukic).
17 godina
odjavljen

1700 je kod 2080 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
XXX kaže...

1700 je kod 2080 kn.

no shit, ima ga i za 2046kn na iPonu

govorim o maloprodajnoj cijeni u maloprodajnom ducanu na polici

naravno da se cijene razlikuju i idu dolje kod razlicitih nacina placanja, rate, kartice, web shop popust itd

14 godina
3dfx kaže...

no shit, ima ga i za 2046kn na iPonu

Ipon zaobiđi, nešto u stilu EDa.

8 godina
protjeran
petarjukic kaže...
3dfx kaže...
funny games kaže...

1700 je i jeftiniji 

oooo CEO pa di si ti???? jbt kako to da si ti fulao vrijeme za upgrade, evo skoro pa si dočekao novu generaciju, ili ti to samo isprobao platformu pa ćeš sad na 2800x kad dođe?

17 godina
odjavljen

To je maloprodajna cijena u domaćem shopu, ne kužim zašto plaćati više.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
XXX kaže...

nemoj ti molim te o plaćanju komponenti 

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...

nemoj ti molim te o plaćanju komponenti 

OK, plaćajte koliko želite nije moj problem

7 godina
XXX kaže...

nije pitao gdje da kupi nego koju razliku u cijeni moze ocekivati izmedu 1700 i 2700

a kako ne znam nabavne cijene i margine svih ducana na planeti, koristim info koji znam da bi mu pokazao koliku maloprodajnu razliku moze ocekivati, oko 200kn

a sad gdje i kako ce on kupovati to je njegova stvar 

9 godina
lav1000 kaže...
petarjukic kaže...
3dfx kaže...
funny games kaže...

1700 je i jeftiniji 

oooo CEO pa di si ti???? jbt kako to da si ti fulao vrijeme za upgrade, evo skoro pa si dočekao novu generaciju, ili ti to samo isprobao platformu pa ćeš sad na 2800x kad dođe?

Ma da, bacat ću pare samo tako  Nadam se da će ovo potrajat 3-4 godine a dotad upiknem neku grafulju i još stick rama

8 godina
protjeran
petarjukic kaže...
lav1000 kaže...
petarjukic kaže...
3dfx kaže...
funny games kaže...

1700 je i jeftiniji 

Ma da, bacat ću pare samo tako  Nadam se da će ovo potrajat 3-4 godine a dotad upiknem neku grafulju i još stick rama

a slab si mi ti CEO bez barem mainstream flagshipa omiljene firme u caseu 

9 godina

Nikad nisam reka da mi je AMD omiljena firma  

14 godina

Nisam bio tolko upućen u hardver kad je Ryzenova petica izlazila pa me zanima kolika je cijena bila kod nas na samom izlasku? Konkretno zanima me za R5 1600. I kaj mislite hoće li naslijednik po izlasku imati sličnu cijenu ili..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Mislim da je oko 1900 bio.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice